Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:22
Namazlar
Yönetici

Vitir namazının üçüncü rekâtında tekbir almayı unutan kimse ne yapmalıdır?

Vitir namazının üçüncü rekâtında tekbir almayı unutan kimse ne yapmalıdır?

Fetva Meclisi
Vitir namazının üçüncü rekâtında tekbir almayı unutan kimse ne yapmalıdır?

Vitir namazında kunut yapmak yani rekât içinde tekbir almak (Kâsânî, Bedaiu’s-Sanâi’, II, 229) ve dua okumak vaciptir. Bir kimse kunut yapmayı unutur ve rükûdan sonra hatırlarsa ondan kunut düşmüş olur (Kâsânî, Bedaiu’s-Sanâi’, II, 234). Bunun yerine namazın sonunda sehiv secdesi yaparak namazını tamamlar (Alauddin Âbidîn, el-Hediyyetu’l-Alâiyye, 108).


Cevap: Vitir namazının üçüncü rekâtında tekbir almayı unutan kimse ne yapmalıdır?

İZGEN
vitir vacip namazı adından da anlaşıldığı gibi vacip olan bir namazdır.vitir namazında tekbir alınması gereken yerde tekbirin alınmaması ve kunut dualarının okunmaması sehiv secdesini gerektirir

Okudunuz mu?  Namazda vücuttaki bir yeri üç defadan fazla kaşımak namazı bozar mı?

Yorum: Vitir namazının üçüncü rekâtında tekbir almayı unutan kimse ne yapmalıdır?

Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm, vitir namazının son rekatında tekbir alıp dua okumayı unuttum. Rüku da tesbihleri okuduktan sonra anca aklıma geldi, ve bende dalgınlıkla ne yapacağımı şaşırdığım için üstüne birde bir rükun miktarını geçecek şekilde bekledim ve düşündüm, sonra rükudan geri dönüp tekbiri aldım ve tekrar rükuya gidip sonrada secdeye gittim. Namazın sonunda da sehiv secdesi yaptım. Bir yerde vitir namazında tekbiri unutan kişi artık geri dönmez ve sehiv secdesi yapar diye okumuştum. Benim rükudan sonra geri dönmemin sonra bir rüku daha yapmamın namazıma bir zararı olmuşmudur? İkinci sorum ise içim rahat etmediği için sonra vitir namazını bir daha kıldım, bu ikinci kılmam gereklimiydi? ve ilk kıldığım vitire eğer bir zarar gelmediyse ikinci kıldığım namaz nafile mi olur?

Okudunuz mu?  Namazda aynı sure okunur mu?

Yorum: Vitir namazının üçüncü rekâtında tekbir almayı unutan kimse ne yapmalıdır?

Ensar
Geri dönmemeniz gerekirdi, Namazı tekrar kildiginiz için sorun kalmadi. Allah kabul etsin. Bir daha aynı durumla karşılaşırsanız geri dönmeyin ve namazın sonunda sehiv secdesi yapın.


vitir vacip tekbir unutulursa, selati vitir namazında tekbiri unutmak, vitir namazının 3 rekatında Tekbir aldıktan sonra okunan dua nedir

Bu kategoride yer alan Namazda sureyi yanlış okumak namazı bozar mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vitir namazının üçüncü rekâtında tekbir almayı unutan kimse ne yapmalıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.