Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:22
Namazlar
Yönetici

Namazda aynı sure okunur mu?

Namazda aynı sure okunur mu?

mum
Namazda her rekatta aynı dua okunur mu?

Okunur ama sünnete uygun değildir. Yani mekruhtur, sevabı azaltır.
Tek bir tane süre ezber bilen her iki rekatta aynı süreyi okusun ama kısa sürede 2. bir süre daha ezberlesin.


Cevap: Namazda aynı sure okunur mu?

İZGEN
anlamı değerli açıklayıcı dualarımız vardır ve bu duaları sağlığımız yerindeyken öğrenmeliyiz ayrıca çocuklarımızada ezberletmeliyiz namazda aynı duayı okumamak ve daha sevap kazanmak için bu konuya dikkat etmeliyiz

Okudunuz mu?  Bereyle namaz kılınır mı?

Namazda aynı Sure iki rekatta okunur mu ?

alonsof1
Selamunaleykum. 2 rekatlık farz veya sünnet namazlarında, 4 rekat sünnet namazı veya 4 rekat farz namazlarında yani kısaca her namazda birinci ve ikinci rekatta aynı sure okunur mu ?
Ben öyle yapıyorum birinci rekatta Ayetel Kürsi ikşnci rekatta Amenerrasülü Ayetlerini okuyorum yani aynı sure Bakara Suresi. Hata mı yapıyorum sakınca var mı ?

Okudunuz mu?  Namazda yanlış sırayla zammı sure okumak

Yorum: Namazda aynı Sure iki rekatta okunur mu ?

emirhan uysal
Namazda Fatiha’dan sonra okunması gereken asgarî miktar, kısa üç ayet veya buna denk bir uzun ayettir. Okunan ayetlerin ille de bu kadar harf veya kelimeden meydana gelmesi gibi bir zorunluluk söz konusu değildir. En kısa ayetlerden biri olan: Mudhammetan ayetinin üç katı kadar uzun olan herhangi bir ayeti veya o uzunluktaki bir ayet parçasını okumak yeterlidir.

Okudunuz mu?  Namaz ilk olarak ne zaman farz kılınmıştır?

Kevser suresinin zamm-ı sure olarak okunmasının yeterli olduğunda ufak bir tereddüt söz konusu değildir.

Farz namazlarla nafile namazlarda, ikinci rekatları birinci rekatlardan uzun yapmak mekruhtur. Fakat nafilelerde üçüncü rekatları birinci ve ikinci rekatlardan uzun tutmakta kerahet yoktur. Çünkü nafilelerde her iki rekat müstakil bir namaz sayılır.

Okudunuz mu?  Secde-i sulbiye nedir ve fıkhî hükmü nedir?

Ayetel kursi okunur ancak sonra okunacak süre en fazla 3 âyet olmalı mesela Kevser süresi ve Nasr süresi 3 âyet okunabilir ya da Ayetel kursi nin yarısını 1 rekatta diğer yarisini diğer rekatta okuyabilirsiniz

Fakat şuna dikkat edilmelidir ki 2. Rekâtta okunan zammı sure, 1. Rekâtta okunan zammı sureden daha uzun olmamalıdır. Bu şekilde okumak namazın mekruhlarından biridir. 1. Rekâtta okunacak olan zammı sure uzun, 2. Rekâtta okunan zammı sure ise ilk rekâtınkinden kısa olmalıdır.

Okudunuz mu?  Teheccüd namazı için uyumak şart mı?

Amenarrasulu yu ise ileykelmesir bölümüne kadar okuyabilirsiniz.Fakat tertibe uyunuz farz veya vacip değildir sünnettir.Sevabından mahrum kalmayın.

İlk başta okuduğunuz sure uzun ise 2.rekatta okuduğunuz sure ondan kısa olmalıdır.Allah yardımcınız olsun


alonsof1
Hocam bilmiyordum şimdi öğrendim çok iyi oldu çok teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  Sağır ve dilsizler namaz kılarken nasıl okurlar?

emirhan uysal
Estağfirullah Allah yardımcınız olsun.İbadetiniz daim olsun İnşaAllah.


imam
alonsof1 kardeş
Yaptığın doğrudur namaza zararı yoktur lakin sünnete uygun bir namaz kılmak istiyorsan mutlaka diyanet islam ilmihalini al ve namaz bölümünü oku
Unutma ki sana Namaz nasıl farz ise ilmihal okuman da aynı şekilde farzdır
Ilmihal okumadan sürece sürekli kafanda soru işaretleri kalacaktır

Okudunuz mu?  Namaz kılarken diğer vaktin ezanı okunursa namaz bozulur mu?

isimsiz54
Arkadaşlar esselamın aleyküm ben ilk rekatta bakara suresinin ilk 5 ayetini okusam 2. rekatta kevser suresi okuyabilir miyim?


furkan
Okuyabilirsin her hangi bir sıkıntı yok


namazda her sure okunurmu

Bu kategoride yer alan Namaz kılarken gaz sıkıştırması olursa ne yapılmalıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda aynı sure okunur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.