Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:50
Cenaze
Yönetici

Ameliyatla kesilen bacak veya kol gibi vücut azalarının defin işlemi olur mu?

Ameliyatla kesilen bacak veya kol gibi vücut azalarının defin işlemi olur mu?

Fetva Meclisi
Ameliyatla kesilen bacak veya kol gibi vücut azalarının defin işlemi olur mu? Bu organlar nasıl bir uygulamaya tabidir?

Bir kaza sonucu ölen ve cesedi parçalanan Müslüman bir ölünün cenaze namazının kılınması için, cesedin çoğunun veya yarısı ile birlikte başının bulunması gerekir. Eğer bu iki durumdan birisi bulunmazsa onun üzerine cenaze namazı kılınmadan kefenlenip defnedilir. Aynı şekilde herhangi bir sebeple bir kimsenin kesilen veya kopan kolu veya ayağı, temiz bir bez parçasına sarılır, üzerine namaz kılınmaksızın mezarlığa veya uygun bir başka yere gömülür (Tahtâvî, Hâşiye ala Merâki’l-Felâh, 314-318).


Yorum: Ameliyatla kesilen bacak veya kol gibi vücut azalarının defin işlemi olur mu?

ATİE
kesilen bu uzuvların cenaze namazı tabiki olmaz ama gömülebilir cenaze namazı kılınması için ölen kişinin bazı organlarının olması gerekir

Okudunuz mu?  Cenazede okunan duayı bilmeyen kimsenin ne yapaması gerekir?

kesilen ayak nasıl gömülür, ameliyatta kesilen organlar ne yapılır

Bu kategoride yer alan Peygamber (S), Sa'd İbn Havle'ye Mersiye Edip Hüznünü Açıklamıştır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ameliyatla kesilen bacak veya kol gibi vücut azalarının defin işlemi olur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.