Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:05
missa7
Abone

Peygamberlerin Sıfatları nelerdir?

Peygamberlerin Sıfatları nelerdir?

Kayıtsız Üye
Maddeler halinde yapılsaydı daha iyi olurdu. Mesela:
1: doğruluk
2: günahsızlık
3:her insan gibi olması
…. ….
Vb.
Gibi…

Peygamberlerin nitelikleri ve anlamlarını yazınız.


Cevap: Peygamberlerin Sıfatları nelerdir?

mumsema
Peygamberlerin Sıfatları

1-Emânet (Güvenilir olmak)
2-Sıddk (Doğruluk)
3-Tebliğ (Bildirmek,açıklamak)
4-İsmet (Günah işlememek)
5-Fetânet

Okudunuz mu?  Büyülü yiyecek yiyen herkesi etkiler mi?

1-Emânet (Güvenilir olmak): Peygamberler her bakımdan güvenilir kişilerdir. Aslâ emânete hıyânet yapmazlar. Herkesin güvenini kazanırlar. Peygamber olmadan önce de böyledirler. Nitekim Sevgili Peygamberimiz, kendisine peygamberlik bildirilmeden evvel de, Muhammed’ül-emîn adı ile tanınıyordu.

2-Sıddk (Doğruluk): Peygamberler, sözlerinde, işlerinde ve her türlü davranışlarında doğru ve dürüst insanlardır. Onlar aslâ yalan söylemezler. Ne söylemişlerse hepsi doğrudur. Allahü teâlâdan kullarına ulaştırdıkları her emir ve yasak haktır, doğrudur.

Okudunuz mu?  Ve kul rabbi eûzû bike min hemezâtiş-şeyâtin.ve eûzû bike rabbi en yahdurûn

3-Tebliğ (Bildirmek,açıklamak): Peygamberlerin bildirdikleri emir ve yasakların, güzel ahlâk ile ilgili hükümlerin hepsi, Allahü teâlâdan gelen vahiyden ve kendilerine ulaşan haberlerden başkası değildir. İnsanlara bildirdiklerinde, açıkladıklarında hiçbir noksanlık ve fazlalık yoktur. Bir kimsenin hatırı için kendilerinden bir ilâve veya değişiklik yapmazlar.

Okudunuz mu?  Günahı alışkanlık haline getirmek

4-İsmet (Günah işlememek): Peygamberler, küçük ve büyük hiçbir günah işlemezler. Hiçbir kötü huyları yoktur. Beğenilmeyen, insanı küçük düşüren ve insanların nefret ettikleri şeylerden hiçbiri peygamberlerde bulunmaz. Peygamber olmadan önce ve peygamber olduktan sonra da günahsızdırlar.

5-Fetânet: Peygamberler, çok akıllı ve çok anlayışlı kimselerdir. İnsanlar arasında aşağı olan kimselerden peygamber olmamıştır.

Okudunuz mu?  Dua ve abdestten sonra amin demek

peygamberin sıfatları

Bu kategoride yer alan Evde Okulda çevremizde Sahip Olduğumuz Hak Ve Sorumluklar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamberlerin Sıfatları nelerdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.