Anasayfa
5 Kasım 2022, 0:43
sizden3
Abone

Yemin Ettim Şimdi Pişmanım

Yemin Ettim Şimdi Pişmanım

yandı_yurek
Selamun Aleyküm

Ya bende Kilo takıntısı var arkadaşlar biraz saçma dalga geçebilirsiniz

3 gün boyunca kek yemiyecegime yemin ettim evde yoksa yemeden duramıyorum
sonra 3 gün boyunca aksamleyin sadece 1 tane meyva veya eti form yiceme yemin ettim ama şimdi
kek yeminim bittide mevye veya eti form hariç bir şey yeme yeminim bittimi bilmiyorum yani sürelerini unuttum ne yapmalıyım acıktım ben .

Okudunuz mu?  İslamiyette evlilikler arası yaş farkı

arifselim
Aleykum selam.

Ettiğin yeminini yerine getirmen gerekir. Eğer süresi bitti mi bitmedi mi diye şüphelenirse o zaman kalbinin rahat ettiği süreye kadar uzat ki içinde şüphe kalmasın.


Yemin ettim pişmanım

Yaralı
Ben bir kız hakkında ciddi düşünüyorum evlenmek açısından kızla internette yazışıyoruz bir konuşmada Allah’a olan inancım üzerine yemin ederim ki seninle ciddi düşünüyorum dedim bu yemin sayılırmı şimdi ailelerimiz istemiyor yani kızla evlenemiyorum ettigim yemin den nasıl dönerim

Okudunuz mu?  Özelden nasıl soru sorabilirim?

Cevap: Yemin Ettim Şimdi Pişmanım

arifselim
Bu yemini ederken Allah üzerine yemini kastederek etmişsen evet bu bir yemin sayılır. Eğer ciddiysen ve başka da bir şey katmamışsan ciddi düşünüyorum demekten dolayı eğer ayrılırsanız sana kefaret düşmez. Ama senden ayrılmayacağım diye yemin etmiş ve yeminini şimdi bozmak istiyorsan o zaman bozduktan sonra sana yemin kefareti düşer.

Okudunuz mu?  Bir haramın haram olduğunu bilmeden yapmak ?

Kayıtsız Üye
Ben bu oyunu bırakıcam dedim içimden ve kardeşimede bunu söyledim hehe tabi tabi yalan falan diye makaraya vurdu oda bende dedim yemin ederim bıraktım ya inan dedim oda tamam dedi oyunu oynamak istiyorum ama oynayamıyorum ne yapmalyım


arifselim
Eğer bu yemini söylerken sadece sana inansın diye demişse ve yemin etmek niyeti ile dememişsen bu yemin geçerli olmaz ama yemin niyeti ile söylemişsen bu yemindir ve bozarsan sana yemin kefareti gerekir.

Okudunuz mu?  Şeriatte demokrasi varmıdır.

Kayıtsız Üye
Ben çok takintili bir insanin bir arkadaşim benimle ilgili çok onemli bir konu hakkinda bana yalan soyledi ve ben bunu takinti haline getirip sürekli sordum sonra takintimdan kurtulmak için ‘Allah im eğer bir daha sorarsam ……..kisinin (cok sevdigim birisi)olusunu goreyim ellerimde can versin’ falan dedim ama dayanamadim sordum arkadaşima.o gunden beri uyku uyuyamiyorum vicdana azabi cekiyirum o kisiye bisey olacak diye 150 lira kefaret verdim napmaliyim o kisiye bisey olur mu ?

Okudunuz mu?  Bilerek cünüp olmak günah mıdır

arifselim
Senin bu dediğin şey bir yemin değildir. Bu bir bedduadır. Bu tür sözleri kesinlikle kullanmamak gerekir. Artık şimdi yapman gereken şey, tövbe istiğfar etmektir. Ayrıca bu sana bir ders olmalıdır ve bir daha bu tür bedduaları etmekten kaçınmalısın.

Bu kategoride yer alan İslamda karı koca arasında cinsel yasaklar nelerdir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yemin Ettim Şimdi Pişmanım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.