Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:35
missa0
Abone

Hz.Muhammedin gençliğinde yaptığı erdemli davranışlar

Hz.Muhammedin gençliğinde yaptığı erdemli davranışlar

Kayıtsız Üye
Hz.Muhammedin gençliğinde yaptığı erdemli davranışlar nelerdir


Yorum: Hz.Muhammedin gençliğinde yaptığı erdemli davranışlar

seyit gazi
İnsanlar, altın ve gümüş madenleri gibidir. İslâm öncesi dönemde hayırlı olanlar, İslâm döneminde de İslâm’ı kavramak kaydıyla hayırlıdırlar. Ruhlar, askerî birlikler gibidir. Birbirleriyle tanışan ruhlar, birbirleriyle kaynaşırlar, tanışmayanlar da ayrılığa düşerler.

Okudunuz mu?  Talak çeşitleri nelerdir?

rasulullah sav güzel ahlakı tamamlamak için gönderilmiştir. güzel ahlak insanlığın mirasıdır ve illaki temelinde ya önceki bir peygamberden, ya önceki bir şeriatten, ya adem babamızdan veya cennetten izler taşır ve güzel ahlak insanın içine işlenmiştir. insanın peşinde koşturuldukları telkin edilen arzuları bir yana, güzel ahlak bir yana. insanı güzel ahlak kadar hiçbir şey çekmez. peygamber efendimiz, hayatı sürecince ve nübüvvetle birlikte bir öğrenim sürecinde olmuş olsa da, nübüvvetten öncede bu güzel ahlakları üzerinde taşırdı ve düşmanları bile türlü eziyetler türlü iftiralar yapmış olmalarına rağmen; onun ahlakına ve yaşantısına bir şey diyememişlerdir. bu güzel ahlakların hepsine örnekler vermek de mümkündür. mesela hatice validemizin ilk vahiy geldikten sonra, rasulullah sav i teskin ederken sözleri çok hoştur. sen böyle böyle birisisinin deyip anlatmış ve Allah avc nin kendisini ziyan etmeyeceğini söylemiştir. bu ve benzer olaylara göz atabilirsin.

Okudunuz mu?  Bebeğin saçı ne zaman kesilir ve ağırlığınca altın verilir mi

peygamber efendimizin gençliginde yaptigi isler, erdemli davranışlar nelerdir, peygamberimiz nasıl bir gençti

Bu kategoride yer alan İstemsizce Kötü Davranmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz.Muhammedin gençliğinde yaptığı erdemli davranışlar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.