Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:22
Namazlar
Yönetici

Kıble nerede ne zaman çevrildi

Kıble nerede ne zaman çevrildi

Fatimapolat
Selamun aleyküm.Hz peygamber mekkede iken kabeye doğru namaz kilarken Medineye hicret ettiginde niçin 1.5 yil kadar Kudüs e doğru namaz kılmıştır?
Yoksa Hz peygamber mekkedeykende mi Kudüs e doğru namaz kılıyordu ? Bunun hakkinda detaylı bilgi bulamadim okuduğum kitaplarda sadece hz peygamberin mekkedeyken kabeye doğru medinedeykende Kudüse doğru dönüp namaz kıldığı daha sonra tekrar kabeye yöneldiği var Kudüsten kabeye yönelmesi açıkça belirtilmiş kuranda ama öncesi yani mekkedeykenki durum yani Kudüse yöneliş nasıl oldu? Yardımcı olursanız sevinirim Allah’a emanet olun.

Okudunuz mu?  Kaza namazı borcu olan nafile kılabilir mi?

Yorum: Kıble nerede ne zaman çevrildi

Hoca
ve aleykumusselam ve rahmetullah
Dünden beri bu soruya takıldım ve diğer hiç bir soruya cevap verme hevesim kalmadı 🙂

İslam tarihinde kıble

Bir kaç rivayet olmakla birlikte ben birini seçtim ki Allahu alem doğru olanı budur çünkü Peygamberimizin amcasının oğlu Abdullah bin abbas rivayet etmiştir.
Kabe, Hz ibrahimden beri kıbleydi tüm inanan hanifler ona yöneliyorlardı ama islam dini gelince kıble kudustü ve hem kabeye kutsallığından dolayı hemde mescidi aksaya birlikte yöneliyorlardır. Ta medine dönemine kadar Bakara 144-146 ayetleri inene kadar… Bu ayetlerle kabeye dönme eri verildi

Okudunuz mu?  Abdestin ve Namazın Bozulması Hakkında

. İbn Abbas’tan nakledilen ve bu iki görüşü telif eden rivayete göre ise Hz. Peygamber Kâbe’yi önüne alarak Kudüs’e doğru namaz kılmaktaydı (İbn Sa’d, I, 243; Taberî, I, 400; II, 4, 8; Fahreddin er-Râzî, IV, 110; Kurtubî, II, 150).

İbn Abbas, namazın mi’rac gecesi Kudüs’e doğru farz kılındığını kaydeder (İbn Seyyidünnâs, I, 367).

Okudunuz mu?  Namaz kılmayan kimse dinden çıkar mı?

Yorum: Kıble nerede ne zaman çevrildi

imam
Hz. Peygamber’in hicretten önce on yıl boyunca kıble olarak hangi tarafa yöneldiği konusunda kesin bir bilgi yoktur ama yukardaki rivayetler var sadece


Yorum: Kıble nerede ne zaman çevrildi

Kayıtsız Üye
Bilgilendirme için Allah razı olsun sizden

Okudunuz mu?  Namazı bildiğin dualarla kılmak

Fatimapolat
Sıkıntıya soktuysam hakkınızı helal edin ama aklıma takıldı cevapladığınız için teşekkür ederim

Bu kategoride yer alan Namazda sıkışmak namazı bozar mı ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kıble nerede ne zaman çevrildi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.