Anasayfa
3 Eylül 2021, 6:08
Namazlar
Yönetici

Abdestin ve Namazın Bozulması Hakkında

Abdestin ve Namazın Bozulması Hakkında

Cem8
Selamün Aleyküm ;

Namaz esnasında her an herkesin başına gelebilecek bu durumlarda namazdan nasıl ayrılmamız gerektiğini merak ediyorum.

1-)Örneğin; elimizde olmayan bir nedenden ötürü namazın herhangi bir anında namazımız bozuldu diyelim.İster ruküda olalım , ister secdede farketmeksizin hiçbirşey demeden yahut yapmadanmı namaz bırakılıyor ? Yoksa örneğin rüku’da iken namaz bozuldu diyelim.Doğrulup sağa sola selam veripmi namaz bırakılır ?

Okudunuz mu?  Bir namazda iki üç niyet

2-)Namaz esnasında abdest bozulduğundada yine aynı şekildemi ayrılınır namazdan.

Allah razı olsun şimdiden.

Bu konu hakkında bir bilgisi olan yokmu acaba ? Yardıma ihtiyacım var bu konu hakkında.


Cevap: Abdestin ve Namazın Bozulması Hakkında

imamhatipli42
1) Selam vermeden başımız öne biraz eğik elimiz burnumuzda çıkarız. Uygun olan bu şekildedir.
Ama namazı bozan ama abdesti bozmayacak bir davranış ortaya çıkacak ise o zaman selam verilip namaz yarıda bırakılır namaz bozulmuş olur ama abdest bozulmaz. Örneğin namazda kendi işiteceğin kadar gülmek geldi ise içinizden kendinizi tutamıyorsanız selam verip namazı yarıda bırakabilirsiniz. Fakat namazda başkalarının da işiteceği kadar gülerseniz hem namazınız hem de abdestiniz bozulur.

Okudunuz mu?  Namazın son oturuşunda okunan dualar?

2) Evet kardeşim abdest bozulduğunda da burnu kanamış gibi yaparak baş öne eğk el burunda çıkılır.


Yanıt: Abdestin ve Namazın Bozulması Hakkında

Cem8
Anladım.İşte bunu çok merak ediyordum.Çok teşekkür ederim.Allah razı olsun.


Soru: Abdestin ve Namazın Bozulması Hakkında

mrtcvk
Cem8 kardeşim çok güzel bir soru sormuşsun.Eminim bu soru çoğu kişinin kafasına takılmıştır Allah razı olsun İmamhatipli48 arkadaşımızdan…

Okudunuz mu?  Vİtr Namazından Sonra Okunacak Tesbih

Yasemin asaf
Benim de bir sorum olacak cevaplarsaniz çok sevinirim ben de aynı şekilde oğlumun çıkardığı seslere içimden çok gülmek gelmişti ve selam vererek namazımi bozmustum benim merak ettigim ben namazı bozdugumda yatsı namazının farzinin 3.rekatindaydim yani namazı en baştan mi tekrar etmek gerekiyor yoksa yatsinin farzindanmi tekrar başlamak gerekiyor şimdiden teşekkür ederim. ..

Okudunuz mu?  Sabah namazı kılarken güneş doğarsa ne yapmalıyız

arifselim
Bilerek namazı bozduysan o kılmakta olduğun namaz ne ise o bozulur. Yani yatsının farzında bozmuş isen yeniden sadece farzından başlayarak kılmalısın.


İlhan712
Öğle namazının son sünnetinde selam vermeden elimi yüzüme sürdüm sonra selam verdim namazım bozulurmu


arifselim
Namazı bozan durumlar bellidir ve böyle bir hareket namazı bozmaz. Bunu bilerek yapmak mekruhtur. Namazın bozulmaz. Allah kabul eylesin.

Okudunuz mu?  Secde ayeti nasıl yapılır

Kayıtsız Üye
Namaz kılarken çok terlediğim için yüzümden akan bir ter damlası ağzıma kaçtı. Bir yerde namaz esnasında ağıza kaçan yağmur damlasının veya yüzden akan suyun sadece ağıza girmesiyle namazın bozulmayacağını. Ama yutulup boğaza girdiği takdirde bozulacağı yazıyordu. Bende sadece ağızıma girdi, fakat aklıma şöyle bir şey takıldı ağıza girdikten sonra sonuçta orda kalıyor. Ve sonra tükürük ile beraber bu damlayı yutmak namazı bozar mı? çünkü sadece bir damla terin ağıza girdikten sonra ağızın içindeki tükürükle beraber yutulup yutulmadığını anlamak çok zor.

Okudunuz mu?  Tuvalette namaz kılınır mı ?

Ensar
Fıkıh ta namazda bir şey içmenin namazı bozduğu mevcuttur. Teriniz eğer ağzınıza girmiş ve sizde o teri yutmuş sanız o halde namaz bozulmuştur, çünkü dışardan ağza su girmesi ve bu suyu kişinin içmesi namazı bozar. Bilmeyerek olduysa bu durum bir sorun yoktur namaz geçerli olmuştur.

Okudunuz mu?  Namaz vakitleri ne zaman sona erer?

namazı bozmak abdesti bozar mı, namazi bozmak abdesti bozarmi, selam vermeden namazı bozmak abdesti bozar mı

Bu kategoride yer alan Menopoz dönemindeki düzensiz akıntılarda namaz nasıl kılınır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Abdestin ve Namazın Bozulması Hakkında Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.