Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:15
sizden3
Abone

Abdestin bozulması ile ilgili

Abdestin bozulması ile ilgili

sehervakti
Şöyle ilginç bir durumum var burnuma peçeteyi sokunca kan bulaşıp geliyor yani genelde diyelim hep değilde çoğu zaman ben bu durumda nasıl abdestimi alıp tutabilirim nasıl olur ne yapayım bilgi verirmisiniz,illa namazın son dakikalarını mı bekleyeyim, meshebim hanefi kan durmassa kılınabilir ya sonlara doğru ve ya her vakit abdest almalımıyım bunları cevaplayıp bu durumum hakkında bilgi verirmisiniz ne yapacağımı şaşırdım (bu arada kan şöyle dururken burnumdan dışarı akmıyor ama peçete soktuğumda gerek çok gerek az bir şekilde kan bulaşıp geliyor (genelde)) Allah razı olsun. ..

Okudunuz mu?  Allah denilince aklıma bir zat geliyor

Cevap: Abdestin bozulması ile ilgili

Darusselam
Hanefi mezhebine göre kan gelmesi abdesti bozuyor. Peki abdesti bozacak kanın oranı nedir?


Bu gibi akıntıların abdesti bozması için, çıktığı noktada durmayıp etrafa yayılması lâzımdır. Bu bakımdan sıkıp çıkarılması ile kendiliğinden çıkması arasında abdest bozma açısından fark yoktur. Nasıl çıkarsa çıksın, çıkış noktasını aştıktan sonra abdesti bozurlur.Bazı zaruri durumlarda diğer mezheplere uymak caizdir. Ancak kendi mezhebinde çıkış yolu varsa öncelikle onunla amel etmesi gerekir. Devamlı kanama gibi abdest bozucu durumlarda Hanefi mezhebinde kişi özürlü sayılmaktadır.

Okudunuz mu?  Sahura kalkamadım oruç tutulur mu


Yorum: Abdestin bozulması ile ilgili

Kayıtsız Üye
Parmagim kesildi kan durmuyo durur gibi oluyor abdestimialiyorum peceteyle silince bulasiyor abdestim bozulurmu iki defa abdest aldim peceteye bulasiyor vakite gecmek uzere ne yapmam lazim


Yorum: Abdestin bozulması ile ilgili

arifselim
Böyle durumlarda kan durmuyorsa abdestini al ve namazını kıl. Kanın durmaması seni özür sahibi kılar ve abdest alarak kan aksa bile namazını kılabilirsin. Özür abdestini her vakit tazelemen icap eder.

Bu kategoride yer alan Kan miktarı ve abdestin bozulması ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Abdestin bozulması ile ilgili Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.