Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:56
missa7-2
Abone

Arkadaşlık hakkında hadisler

Arkadaşlık hakkında hadisler

Kayıtsız Üye
arkadaşlık hakkında hadisler


Cevap: Arkadaşlık hakkında hadisler

imam
Arkadaşlık hakkında hadisler
Kimin yanında fazla hayvan varsa, onu hayvanı olmayana versin. Kimin de fazla azığı varsa onu azığı olmayana versin. Resülullah, bazı mal çeşitlerini bu suretle saymaya devam etti. Öyle ki, bizden hiç kimsenin (yol sırasında) herhangi bir fazlalıkta hakkı olmadığı düşüncesine vardık.Müslim, Lukata 18, (1728); Ebü Dâvud, Zekât 32, (1663).

Okudunuz mu?  Namaz kılarken secde edeceğim yer uçtu

Bir sefere üç kişi beraber çıkınca birini emîr (başkan) yapsınlar.Ebü Dâvud, Cihâd 87, (2609).

Bir atlı bir şeytandır, iki atlı iki şeytandır, üç atlı bir gruptur.Muvatta, İsti’zân 25, (2, 978); Ebü Dâvud, Cihad 86, (2607); Tirmizî, Cihâd 4, (1674).

İnsanlar yalnızlıktaki (mahzuru) benim kadar bilselerdi, hiçbir atlı tek başına bir gececik olsun yol yapmazdı.Buhârî, Cihâd 135; Tirmizî, Cihâd 4, (1673).

Okudunuz mu?  İddia konulmadan oynanan tavla günah mıdır?

Bulunduğu mecliste, din kardeşinin aleyhinde konuşulurken ona yardım etmeye ve onu müdâfaa etmeye gücü yeterken, bu yardımda bulunmayan kimseyi Allah Teâlâ dünya ve âhirette zelîl eder.Ahmed b Hanbel, Taberânî

Kardeşliğin mâzeretini kabul etmeyen kimseye, âşarcıların haksızlıkla aldıklarının günahı kadar günah vardır. Ebû Dâvud, İbn Mâce

Okudunuz mu?  Tesbih namazında ne söylenir? Tesbih namazında şaşırmak

Mü’min, kardeşinin aynasıdır; ve mü’min mü’minin kardeşidir, onun zarar ve ziyâna uğramasını, helâkını önler, arkasında da onu çevreleyip korur ve ihtiyaçlarını görür.Ebû Dâvud, Edebü’l Müfred

Mü’min, mü’minin aynasıdır; onda bir ayıp gördüğünde onu düzeltir.Edebü’l Müfred

Hiçbiriniz kendi nefsi için istediğini (mü’min) kardeşi için de istemedikçe tam mü’min olamaz. Buhârî, Müslim

Okudunuz mu?  Teravih namazına nasıl niyet edilir?

Resulullah (sav) buyurdular ki: "En hayırlı arkadaş (grubu) dört kişiliktir. En hayırlı askeri birlik dört yüz kişiliktir. En hayırlı ordu dört bin kişidir. On iki bin kişi, sayıca az diye maglub edilemez."İbnu Abbas – Kütübü Sitte Hadis No: 1073

Kişi dostunun dini üzeredir. Öyleyse herbiriniz kiminle dostluk kuracağına dikkat etsin. Ebu Davud, 4833

Okudunuz mu?  Kıskançlıktan kurtulma duası

2158 – Said İbnu’l- Müseyyeb (rahimehullah) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Şeytan tek başına olanla, iki kişi beraber olana sıkıntı verir. Eğer üç kişi olurlarsa onlara sıkıntı veremez." Muvatta, İsti’zân 36, (2, 978).

2157 – İbnu Ömer (radıyallâhu anhümâ) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselam) buyurdular ki: "İnsanlar yalnızlıktaki (mahzuru) benim kadar bilselerdi, hiçbir atlı tek başına bir gececik olsun yol yapmazdı." Buhârî, Cihâd 135; Tirmizî, Cihâd 4, (1673).

Okudunuz mu?  Allah'a isyan etmenin tövbesi kabul olur mu

arkadaşlık hakkında hadisler

Bu kategoride yer alan Abdülkadir geylani duası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Arkadaşlık hakkında hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.