Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:27
Namaz
Abone

İslamiyetten önce namaz ibadeti var mıydı?

İslamiyetten önce namaz ibadeti var mıydı?

Kayıtsız Üye
İslamiyettten önce namaz ibadeti varmmıydı İslamiyetten önce namaz var mıydı ?


Cevap: islamiyetten önce namaz ibadeti var mıydı?

imamhatipli42
Süleyman Ateş – forumduasi.com/hanefi-mezhebinde-namaz-ve-kilinisi/Namaz tüm ilahi dinlerde vardır | Makale ve köşe yazısı

Soru: Kuran’da birçok ayette Hz. Musa ve Hz. isa’dan söz edilirken namaz bahsinin geçtiğini gördüm. Hatta yanlış hatırlamıyorsam bu peygamberlerin namaz kıldıkları söyleniyordu. Namaz, Peygamberimize Miraç’ta hediye edildi diye biliyordum. Gerçekten islâmiyet’ten önce de namaz var mıydı? Varsa neden Yahudilik ve Hıristiyanlık’ta bu ibadet günümüze kadar gelmedi?

Okudunuz mu?  Hacet namazı nasıl kılınır cübbeli ahmet hoca

Cevap: Meryem Suresi’nin 31’inci ayetinde Hz.İsa’nın henüz çocukken şöyle dediği anlatılmaktadır: "Beni bulunduğum her yerde yararlı kıldı. Sağ olduğum sürece bana namaz kılmayı, forumduasi.com/zekat-ve-zekatin-onemi/zekât vermeyi emretti." Hz.İbrahim de, "Rabbim beni namazını kılar yap" diye dua etmiştir. Bunlar Kuran ile sabit şeylerdir. Namaz bütün ilahi dinlerde vardır. İslâm’dan önce Araplar’da da vardı. Maun Suresi’nde huzursuz, gafletle namaz kılan, gösterişçi cahiliyye Araplarının davranışları kınanmaktadır.

Okudunuz mu?  Öğle Namazının Kürtçe niyeti

DEĞİŞİMLERE UĞRADI

Yahudilik’te ve Hristiyanlık’ta namazın olmadığı sanısı da doğru değildir. Yahudilerde günde beş vakit namaz vardır. Tabii şeklinin biraz farklı olması önemli değil, önemli olan Allah’ı anmak üzere bir ibadetin yapılmasıdır. Hristiyanlık’ta da namaz vardı. Bochum’da tanıştığım dindar bir Hristiyan’a sordum, her gün üç vakit ibadet yaptıklarını söyledi. Ancak Hristiyanlık çeşitli mezheplerle hayli değişimlere uğradı. Pazar günkü toplu ayin onlarda önemlidir. Güney Anadolu ve Suriye’de bulunan Süryanilerde aynen bizde olduğu gibi beş vakit, hatta yedi vakit ibadet vardır.

Okudunuz mu?  Namazın hayatımızdaki yeri ve önemi ile ilgili bilgi

Süleyman Ateş tarafından yazılan bu makale, 06 Temmuz 2006 Perşembe günü yayınlanan Vatan Gazetesindeki köşe yazısıdır.

Bu kategoride yer alan Namaz niçin farz kılınmıştır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslamiyetten önce namaz ibadeti var mıydı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.