Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:56
missa7-2
Abone

Mezarı mermer ve betondan yapıp üzerini kapatmak caiz midir?

Mezarı mermer ve betondan yapıp üzerini kapatmak caiz midir?

Kayıtsız Üye
Mezarı mermer ve betondan yapıp üzerini kapatmak caiz midir?


Cevap: Mezarı mermer ve betondan yapıp üzerini kapatmak caiz midir?

Hoca
Mezarı mermer ve betondan yapıp üzerini kapatmak caiz midir?

Okudunuz mu?  Salaten tefriciye yanlışlıkla az veya fazla okunursa salaten tefriciye olur mu?

Toprağın üstü örtülmemek şartıyla mezarın etrafına taş dikilerek kaybolmasının önlenmesi câizdir. Ancak mezarlara, kaybolmasını önlemek düşüncelerinin dışında bir niyetle, büyük masraflara girip kubbeler yapmak, en pahalı taş ve san`atkârları getirip binalar inşa etmek, israftan, abes ve lüzumsuzluktan başka bir şey değildir. Mezarlarda israf ve gösteriş caiz olmaz. Ayrıca mezarlara âyetler ve hadîsler yazıp şiirler nakşetmek de faydasızdır. Bunların merhuma hiçbir menfaatı yoktur.

Okudunuz mu?  3 yudumda su içmek

mezara yagmur islatmasin diye ustunu ortmek caiz mi, cami avlusundaki mezarın etrafını çevirmek ve üstünü örtmek, Mezarin üzeri mermerle örtmek caizmi

Bu kategoride yer alan Taharet sonrası peçete kalıntısı namaza engel olur mu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mezarı mermer ve betondan yapıp üzerini kapatmak caiz midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.