Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:47
sizden6
Abone

Oyun Yapıp Satmak Caiz midir?

Oyun Yapıp Satmak Caiz midir?

qwert12380
Android-ios gibi platformlara içinde haram unsuru olmayan, ama öğretici öğeler de olmayan, sırf zaman geçirip eğlenmek amaçlı oyun yapmak caiz mi? Bu oyundan kazanılan para haram mıdır?


Cevap: Oyun Yapıp Satmak Caiz midir?

Darusselam
Bunların tümü sıkıntılı ve helalliği şüpheli şeyleridir.bundan uzak durmak en guzelıdır

Okudunuz mu?  Abdestte burun kanaması

Cevap: Oyun Yapıp Satmak Caiz midir?

qwert12380
< Bunların tümü sıkıntılı ve helalliği şüpheli şeyleridir.bundan uzak durmak en guzelıdır >
Kafamda harika bir proje var. Bu para kazanma fırsatını elimin tersiyle itmeli miyim? Ayrıca çoğu kişi oyun oynamanın zamanı boşa geçirme olduğunu ama ibadetleri terk etmezsek sakıncalı olmayacağını söylüyorlar. Neden şüpheli, anlayamadım.

Okudunuz mu?  Namazda selam verdikten sonra sehiv secdesi yapılabilir mi?

Oyun Yapmak Caiz midir?

Kayıtsız Üye
Merhaba arkadaşlar, oyun yapımı caiz midir? Biliyorum, daha önce de sormuşlar ve cevap ise içerikte caiz olmayan şey varsa caiz olmaz denmiş. Fakat benim sormak istediğim ben oyunlar için resimler çiziyorum. Bunlar insan, hayvan, bitki, doğa resimleri. Bu resimleri oyuna ekliyorum. Zaten içinde resim bulunmayan oyun yok. Bu caiz midir? Mesela mario oyunu yapmak caiz midir?

Okudunuz mu?  Kuranda tebareke kelimesinin geçtiği yerler

bbgbbg
Kardeşim Allahu Teala Kur’an-ı Kerimde mü’minleri tanımlarken boş şeylerden yüz çevire insanlar olduğu söylüyor.Boş şeylerden yüz çevirip insanları boş şeylere itecek hareketler yapmakta pek doğru olmayacaktır.O yüzden bence yapmamanızda fayda var.Haram mıdır değil midir bilmem ama oynamamak ve oynatmamak daha hayırlıdır.Burada oynatmamaktan kastım zorlamak değil yanlış anlaşılmasın.

Okudunuz mu?  Seferi olmak (ikamet çeşitleri)

Kayıtsız Üye
Fakat ona bakarsanız çoğu iş boş iş. Mesela garsonluğun başkalarına hizmet etmekten başka garsona ne gibi faydası var? Para kazanmasından başka bir faydası yok. Yani para kazanmasa bomboş bir iş. Oyun yapıp satmanın da amacı para kazanmak. Pek bir fark göremedim.

Okudunuz mu?  Ey Muhammed! Hevesini kendine İlâh edineni gördün mü? ayetin açıklaması

Doguhan1
Oyun programlamak, yapmak çok güzel bir iştir.Hafife alınmaması gerek.

Bence ibadetlerimizi düzgün, hayatımızı planlı bir biçime sokarsak bir sıkıntı olmaz.

Tabii, işin içine haram mal mülk girmediği sürece.


Hoca
< resimler çiziyorum. Bunlar insan, hayvan, bitki, doğa resimleri. Bu resimleri oyuna ekliyorum. Zaten içinde resim bulunmayan oyun yok. Bu caiz midir? >
Resim çizilmesi sorun değil önemli olan resmin uygun olup olmamasıdır

Bu kategoride yer alan Hemoroid Hastalığı Ve Namaz Abdesti Engel Olur Mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oyun Yapıp Satmak Caiz midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.