Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:55
sizden03
Abone

Ey Muhammed! Hevesini kendine İlâh edineni gördün mü? ayetin açıklaması

Ey Muhammed! Hevesini kendine İlâh edineni gördün mü? ayetin açıklaması

almanyali67
Âyet-i kerîmede buyrulur:
(Rasûlüm!) Hevâsını (nefsânî arzularını) kendisine ilâh edinen kimseyi gördün mü?.. (el-Furkan, 43)

Soru;Insanlar… hevasina ve nefsine, uyduklarinda herhangi günah..ve günahlar… islediklerinde Allah cc muhafaza buyursun, bu yukaridaki alinti bunada isaret edermi??? yani yukarida alinti yapmis olduguma net bir aciklama verirmisiniz ins….

Âyet-i kerîmede buyrulur:
(Rasûlüm!) Hevâsını (nefsânî arzularını) kendisine ilâh edinen kimseyi gördün mü?.. (el-Furkan, 43)

Okudunuz mu?  Secde Edilen yer ile ilgili hüküm nedir? Seccadeye alnı koymanın caiz oluşunun dayanağı nedir?

Cevap: sorum olacak???

Hoca
forumduasi.com/sohbet-muhabbet/13714-nefsi-ilah-edinerek-Allaha-sirk-kosma.html

forumduasi.com/konu-disi-basliklar/7747-nefsini-ilah-edinenler.html

"Ey Muhammed! Hevesini kendine İlâh edineni gördün mü? Ona sen mi vekil olacaksın?”

Gördün mü İlâh olarak hevâ ve hevesini kabul eden kimseyi? Hevâ ve hevesini İlâhlaştırıp Allah’ın önüne geçiren kimseyi gördün mü? Hevâsını İlâh edinip, arzu ve tutkularının kulu kölesi olan kişiyi gördün mü? Allah’ı, Allah’ın dinini, Allah’ın kitabını, Allah’tan gelen hayat programını bir kenara bırakarak kendi hevâ ve heveslerini, ya da kendisi gibi âciz insanların hevâ ve heveslerini, istek ve arzularını din kabul edip onların peşi sıra giden kimseleri gördün mü peygamberim? Sizler de gördünüz mü böyle kimseleri? Peki kimdir bunlar? İşte şu anda Allah’ın kitabı, Allah’ın yasaları yerine kendi hevâsını heveslerini putlaştırıp tanrı edinen ve kitapsız, peygambersiz hevâsı istikâmetinde bir hayat yaşayan insanlardır.

Okudunuz mu?  Dini açıdan kocanın eşine yapması gerekenler nelerdir?

Allah’ı unutmuş, Allah’tan gelen basiretlerle ilgi kurarak kendisini arındırmaya çalışmamış, Allah’ın kitabından ve peygamberin Sünnetinden habersiz olduğu için, Allah’ın kendisi adına belirlediği kulluk programına teslim olmak yerine kendi bilgisine, kendi hevâ ve heveslerine teslim olmuş, ya da başkalarının hevâlarına teslim olmuş, başkaları için yaşamayı, tâğutlar için yaşamayı, moda için, çevre için, âdetler için yaşamayı, başkalarına kulluk etmeyi alışkanlık edinmiş, kendi kendisini pisliğin, günâhların, isyanların içine düşürmüş, hem dünyada hem de âhirette ziyana uğramış, kendi kendisini kötüye harcamış insandır.

Okudunuz mu?  Çok değişik rüyalar görüyorum?

Allah’tan gelen hayat programını bırakmış, kendisine sunulan kulluk örneği olan peygamberle diyalog kurmamış, ben bana yeterim. Ben benim hayatımı düzenlemesini bilirim. Evimi ben de düzenleyebilirim. Nereden kazanıp nerede harcamam gerektiğini ben de bilirim. Çocuklarımı nasıl eğiteceğimi, ne yiyeceğimi, nasıl giyineceğimi ben de bilirim. Benim aklım var, benim fikrim var. Benim Allah’a da, O’nun kitabına da, O’nun hayat programına da Onun elçisinin örnekliğine de ihtiyacım yoktur demiş ve kendi hayatına kendisi program yapmaya kalkışmıştır. Kendi hevâsını, kendi heveslerini ve arzularını putlaştırmış, boynundaki kulluk ipinin ucunu kendi elinde tutmayı tercih etmiş insanlar.

Okudunuz mu?  Fasık kime denir? Ve fasık olma alametleri nelerdir?

Şimdi ey peygamberim, sen böyle adamlar üzerine vekil mi olacaksın? Kendini böylelerinden sorumlu mu tutacaksın? Bunlar için çalışıp çırpınıp kendi kendini helâk mi edeceksin? Bırak ne halleri varsa görsünler? Ne yapacaklarsa yapsınlar. Bilmiyorlar mı bu adamlar Allah’ı? Bilmiyorlar mı Allah karşısında hiçbir güçlerinin olmadığını? Bilmiyorlar mı kendileri gibi âciz insanların güçlerinin kuvvetlerinin, bilgilerinin ne olduğunu da Allah’ı bırakıp onların hevâ ve hevesleri istikâmetinde bir hayat yaşamaya, Allah yasalarını bırakıp onların yasalarını uygulamaya çalışıyorlar? Allah’a ve Resûlüne samimiyetle bağlansalar gerçekten hayatları güzel olacak, ama yine de yan çizen bu adamları bırakıver peygamberim.

Kendileri nasıl tanrı olabilir bu insanlar? Ne hakla, hangi güçle tanrılık iddiasında bulunabiliyorlar? Nasıl oluyor da kendileri gibi âciz insanları tanrılık makamına oturtabiliyorlar? Nerden almışlar bu yetkiyi? Hevâ ve heveslerini nasıl Allah yasalarının önüne geçirebiliyorlar? Yarattıkları bir şey var mı bu insanların? Yaratıcılık özellikleri var mı? Kendilerini yaratabilmişler mi? Bir güçleri kuvvetleri var mı? Rızık verebiliyorlar mı? Doyurdukları birileri filân var mı? Göklerde ve yerde bir ortaklıkları filân var mı? Niye böyle kendilerini Allah yerine koymaya çalışıyorlar bu adamlar?
Ali Küçük Tefsiri

Okudunuz mu?  Gaz sorunu

Yanıt: Ey Muhammed! Hevesini kendine İlâh edineni gördün mü? Ona sen mi vekil olacaksı

almanyali67
Allah Cc Razı Ve Hosnut Olsun Abım…


Soru: Ey Muhammed! Hevesini kendine İlâh edineni gördün mü? Ona sen mi vekil olacaksı

Hoca
< Allah Cc Razı Ve Hosnut Olsun Abım… >
amin amin cümlemizden:)

Okudunuz mu?  Kıyamet Alameti Büyük Felaketler

forumduasi.com/dini-guzel-yazilar-makaleler/57147-hevasini-tanri-edineni-gordun-mu.htmlHevâsını Tanrı Edineni Gördün mü?

forumduasi.com/kotu-ahlak-sifatlari/68938-nefsini-ilah-edinmek-nasil-olur.htmlNefsini İlah Edinmek Nasıl Olur?

forumduasi.com/sizden-gelen-sorular/68936-bir-dinin-ilahi-kisinin-nefsi-olabilir-mi.htmlBir Dinin Ilahı, Kişinin Nefsi Olabilir Mi?

forumduasi.com/dini-guzel-yazilar-makaleler/68937-nefis-seytan-komplosu-ve-dua.htmlNefis-Şeytan Komplosu Ve Dua


nefsini ilah edineni gördün mü, heva ve hevesini ilah edineni gördün mü , heva ve hevesini ilah edinmek

Bu kategoride yer alan Hakkını helal etmenin önemi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ey Muhammed! Hevesini kendine İlâh edineni gördün mü? ayetin açıklaması Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.