Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:42

Mezarın üzerine beton, mermer kaplamak caiz mi?

Mezarın üzerine beton, mermer kaplamak caiz mi?

Muhasibi
Mezarın üzerine beton, mermer kaplamak caiz mi?
? Bazı yerlerde kabirin üzerine beton döküyorlar, bazan da mermer kaplayarak ot bitmez duruma sokuyorlar. Bu câiz midir?? Mezarın yanında duvar örmek, başına masraflı olmayan işaret taşı dikmek câizdir. Ancak, üzerindeki toprağın üstünü betonla, yahut mermerle kaplayıp yeşillik bitmez hale getirmek câiz değildir. Mezarın üzerindeki toprakta bitecek olan yeşillikler, kendi dilleriyle Allah?ı zikrederler. Bundan da altında cesedi yatan ölü hissedar olur, ya azabı azalır, ya da makamı yükselir. ….

Okudunuz mu?  Deriye yapışan ve kana karışan ağrı kesiciler orucu bozar mı?

Cevap: Mezarın üzerine beton, mermer kaplamak caiz mi?

ZİREGÜL
görüntü olarakta doğru bir şey değildir mezarın tamamen kapatılması iyi olmaz mezarda yatan kişiyede onu ziyarete gelenlerede bir eziyet olur


beton mezar caiz mi, cenazenin üzerine beton dökmek caizmi, mezarda neden ot bitmez

Bu kategoride yer alan Memura verilen promosyon faiz mi,caiz mi?Alınır mı alınmaz mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mezarın üzerine beton, mermer kaplamak caiz mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.