Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:59
temizlik
Yönetici

Askerde çizme veya bot üzerine mesh caiz midir?

Askerde çizme veya bot üzerine mesh caiz midir?

Fetva Meclisi
Askerde çizme veya bot üzerine mesh caiz midir?
çizme üzerine mesh

Abdest alırken üzerine mesh yapılan mest; deri vb. maddelerden yapılan, ayakları topuklarla birlikte örten, içine su geçirmeyen, bağsız ayakta durabilen bir pabuç çeşididir. Ayakları aynı şekilde örten bot, potin vb. pabuçlar da mest hükmündedir. Bu itibarla bir asker, abdestli olarak giymiş olduğu botların üzerine mesh edebilir ve üzerinde ya da altında namaza engel bir pislik yoksa bu botlar ile namazını kılabilir (Merğînânî, el-Hidaye, I, 29)

Okudunuz mu?  Küpe deliği kapanırsa gusül abdestine mani olur mu?

Cevap: Askerde çizme veya bot üzerine mesh caiz midir?

EHLİMAN
Askerlik zamanlarında namaz kılarken zorlanan kişiler olmuştur.Araziye çıkan ve su imkanları ile çevresel faktörlerin kısıtlı olması durumlarında askerlerin botlarını mesh etmesi olabilmektedir.Tabi bunun için abdestli olarak botların giyilmesi gerekmektedir.


bot üzerine mesh olur mu, bot üzerine mesh, asker botu mesh yerine geçer mi

Bu kategoride yer alan Hanefi Mezhebinde Çocuk Emzirmek Abdesti Bozar mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Askerde çizme veya bot üzerine mesh caiz midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.