Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:17
sizden3
Abone

Kadın eşarbın üstüne mesh caiz midir? başörtüsü üzerine mesh olur mu

Kadın eşarbın üstüne mesh caiz midir? başörtüsü üzerine mesh olur mu

Ubeydullah
Kadın eşarbın üstüne mesh caiz midir? (Şafii ve Hanefi mezhebine göre durum değişir mi?)


Yorum: Kadın eşarbın üstüne mesh caiz midir? (Şafii ve Hanefi mezhebine göre durum değişir mi?)

Şem’a
Saçın mesh edilmesi farzdır.
< Normal durumlarda kadının baş örtüsü üzerine mesh yapması caiz değildir. Kalabalık bir yerde abdest alma, sağlıkla alakalı bir durum gibi özel ve zorunlu durumlarda ise kadının baş örtüsü üzerine mesh yapması caiz olabilir. >

Nureddin yıldız

Okudunuz mu?  Cevşeni imha etmek nasıl olmalı

geniş bilgi burada forumduasi.com/islamda-temizlik-taharet/232436-abdest-alirken-basortusunun-uzerinden-bas-mesh-edilebilir-mi.html


İçinde parfüm yazan sabun ve deterjanın köpüğü üstümüze sıçraması

Kayıtsız Üye
Şafii mezhebine mensubum
İçinde parfüm yazan sabun ve deterjandan elimizi yıkarken veya bulaşık yıkarken köpüğü üstümüze sıçrıyor elbiseye değiyor o elbise namaz kılınabilir mi? namaza engeli var mıdır?

Okudunuz mu?  Keşke 10 sene önce doğsaydım

Yorum: Kadın eşarbın üstüne mesh caiz midir? başörtüsü üzerine mesh olur mu

arifselim
Parfüm haram bir değildir asıl haram olan içine eklenen alkoldür. Eğer alkol yazıyorsa şafiiye göre üzerine değmemesine dikkat etmelisin. Ancak parfüm yazmasından dolayı o ürünler necis olmaz.


Ubeydullah
Ürünlerin içinde parfüm yazıyor ve parfümlerin içinde genellikle alkol olur buna rağmen o ürünlerde yazan parfümün içinde alkol olup olmadığını bilmiyorum burda kesin bir durum olmadığına üstümüze bulaşması durumunda elbiseye veya bedene değmesi ile elbise ve bedeni necis yapar mı ? (Şafii ye göre)

Okudunuz mu?  Kaşların altındaki kirler gusle mani mi?

arifselim
Genellikle parfümlerin içinde alkol olabiliyor ama kesinlikle hepsinin içinde alkol oluyor diyemeyiz. Kendi kullandıkların için dikkat etmen icap eder. Bilmediklerinden ise sorumlu değilsin. Eğer bir vesvese yapmıyorsan sana bulaştığı takdirde o yeri yıkayabilirsin. Şafiiler için alkol parfümün içinde de olsa necistir ve abdeste değil, namaza engeldir.

Bu kategoride yer alan Sabah namazından sonra,iş performans sebebiyle uyumak caiz mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kadın eşarbın üstüne mesh caiz midir? başörtüsü üzerine mesh olur mu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.