Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:09
missa6
Abone

Beden dilinde işaret parmağı

Beden dilinde işaret parmağı

Kayıtsız Üye
beden dilinde işaret parmağı


Cevap: beden dilinde işaret parmağı

Desert Rose
BEDEN DİLİNDE ELLERİN KONUMU

Eller, düşüncelerin ifadesinde en etkili ve duyarlı organlardır. Tüm işlerimizi, yaratıcılığımızı ellerimizle ifade ederiz. Yazı yazmak, resim çizmek, keman çalmak gibi birçok şeyi ellerimizle yaparız.

Karşımızdaki kişi hakkındaki güzel duygularımızı ufacık bir el temasıyla anlatabileceğimiz gibi, aynı kişiyi bir el hareketi île de soğutabiliriz. Elleri izlemek karsıdaki kişinin düşünceleri ile ilgili birçok ipucu verebilir. İnsanlar el hareketleri ile değişik şeyler anlatabilmektedir.

Ellerin Sözsüz İletişimi

1-) Ellerin Çatı Şeklinde Birleştirilmesi

Ben bunu biliyorum diyen ya da biliyor gözükmek isteyen kişilerin yaptıkları harekettir.

Öğretmen, profesör, müdür gibi üst kademedeki ve bilgili görünümündeki kişilerin kullandığı bu hareket karşıdaki kişinin daha tedbirli davranmasını sağlayacaktır. Yöneticiler astlarına emir verirken genelde bu jesti kullanırlar.

Okudunuz mu?  Bilgisayardan okey oynamak günah mıdır.(netten ve programından ).Dİnen sorumlumuyuz.?

Çatı hareketi; yüksek çatı ve alçak çatı olarak iki şekilde yapılır. Yüksek çatı; kişinin kendi görüşlerini açıkladığı, alçak çatı ise karşıdaki kişinin dinlendiği durumlarda yapılır.

2-) Ellerin Kenetlenmesi

Kişinin can sıkıntısını, olumsuz bir yaklaşımını önlemeyi çalıştığını gösteren, hayal kırıklığını ifade eden bir harekettir.

Bir görüşme sırasında insan beynindeki olumsuzluğun ellere yansımasıdır. Kenetli ellerin hangi yükseklikte tutulduğu bize kişinin olumsuzluğunun ne derece olduğunu gösterir. Kişinin elleri yüz hizasında kenetliyse; ya konuşmacı kişiye dönmeli, ya da konuşmayı bitirmelidir.

3-) Ellerin Birbirine Sürtülmesi

Otoriteyi temsil eden polisin çok sık yaptığı, elleri arkada birleştirme hareketi; üstünlük, kendine güven ve meydan okuma hareketidir. Genelde halkın karsısına çıkan polislerin, öğrencilerin arasında dolaşan okul müdürünün, askerlerin karşısındaki subayların kullandığı bir harekettir.

Okudunuz mu?  Ölümden Korkuyorum

Bu hareketi yapan kişi; karın, kalp ve göğüs gibi hassas yerlerini açığa çıkartarak, kendisine güven duyar. Ellerin arkada kavuşturulması insanın güven duygusunu artırdığı için, hastane gibi yerlere beklerken yapılması kişiyi rahatlatır.

4-) Ellerin arkada kavuşturulması

Yaşanan bir sıkıntının ve kendini kontrol etme ihtiyacının göstergesi olan bir elin diğer bilek veya kolu sıkıca tutması, sanki kişinin kendisini saldırganca bir tutumdan uzak tutmaya çalıştığını gösterir. Bir konuşma dinleyen öğrencilerin rahat pozisyondaki ellerinin, konuşmanın süresi arttıkça, kolu daha yukarıdan tutması buna bir örnek olabilir. Kişi ne kadar kızgın, sıkıntılı olursa el diğer kolu o kadar yukarıdan tutar.

Okudunuz mu?  Kadınlara bir ihtiyaç olmadan veya şehvetle bakmak

5-) Ellerin Önde Birleştirilmesi

Boyun eğmişliğin, başa gelenleri kabul etmişliğin ifadesidir. Kişi bu şekildeki bir beden duruşuyla karşıdaki kişiye sözsüz olarak "abi sen ne dersen o olur" der. Vücudun küçülmesi, başın eğilmesi ve omuzların çökmesi bu hareketi destekler.

6-) Avuç İçinin Yukarı Bakması

Avuç sözsüz iletişimde iki türlü kullanılır. Avuç içinin yukarı bakmasıyla yapılan hareket isteme anlamında kullanılır. Açık duran bir el karşısındaki kişiye herhangi bir gizli ve saklısı olmadığını, iletişime açık olduğunu ifade eder. Yiyecek veya para dilenen bir dilencinin yaptığı hareket olduğundan avuç içi yukarıya bakan el karşıdaki kişi üzerinde herhangi bir otorite etkisi uyandırmayacaktır. Gerçeği söyleyen insanların avuçları açıktır

7-) Avuç İçinin Aşağı Bakması

Canlılığı gösteren elin tersi; saldırgan, düşmanca veya olumsuz olabilir. Avuç içinin aşağıya bakması, kişinin hassas tarafını dış dünyaya kapadığının işaretidir. Böyle kişiler iletişime kapalıdırlar.

Okudunuz mu?  Telefon Ekranına Fotoğraf Koymak Caizmi

Bu şekilde konuşmak otoriteyi güçlendirir. Köpek eğitiminde köpeğin yapması istenen şeyleri söylerken eğitiçinin ellerini bu konuma getirmesi otoriteyi arttırır.

Dünyanın en etkili liderlerinden ve hatiplerinden biri olan Hitler Alman ulusunu "hayl hitler" şeklindeki nazi selamıyla etkisi altına alıp savaşa soktuğunda, nazi selamındaki el şekli avuç içi aşağıya bakar şeklindeki diktatör konumundaydı. Bu hareketiyle Hitler Alman ulusu üzerinde tam bir otorite oluşturdu.

Herhangi bir tartışmayı durdurmak, bastırmak isteyen bir başkan, bir arabayı otoriter bir şekilde yavaşlatmak isteyen bir trafik polisi, beraberindeki milletvekillerini otorite altına almak isteyen bir parti başkanı avuçları aşağı gelecek şekilde ellerini diktatör konumunda bastırarak konuşacaktır.

Okudunuz mu?  İmam nikahı sarhoş iken bozulur mu? sarhoşun karısına boş ol demesi geçerlimi?

😎 İşaret Parmağı Ve Yumruk İle Yapılan Tehdit Hareketi

Elin sıkılarak işaret parmağının havaya kalkması konuşmanın otoriteli olmasını sağlar. Ayrıca işaret parmağıyla yapılan diğer bir harekette suçlama hareketidir. İnsan birisini suçladığı zaman işaret parmağı karşısındakini gösterirken diğer üç parmağı kendini gösterir.

Sıkılı bir yumruk gücün evrensel simgesidir. İş hayatında öfke, uyuşmazlık ve endişe anlamında kullanıldığı için yumruğun avuca veya masaya vurulduğu olur. Bu konu için her türlü mücadeleye hazırım anlamında da yumruk sıkılabilir.

Elin Yüzde Olduğu Durumlarda Sözsüz İletişim

İnsanlar gergin oldukları vakit kendi vücutlarının değişik bölgelerine dokunarak rahatlarlar. Kişi kendi bedenine temas ederken genelde bunun farkında olmamaktadır. Kendi kendine temas hem erkeklerde, hem de kadınlarda çok yapılır. Kadınlar bu teması genelde saçları okşamak, bedeni kolları ile sarmak şeklinde yaparken; erkekler ise bu işi elleri cebe sokmak ve ense bölgesini ellemek şeklinde yaparlar. Çeneye yaslanmak, ağza temas etmek hem erkekler hem de kadınlar tarafından yapılabilir. Ellerin yüzün değişik bölgelerine temas etmesi, kişiye ihtiyaç duyduğu güveni verir, kendisini biraz rahat hissetmesini sağlar.

Okudunuz mu?  Allahumme ecirna minennar derken eller

Yüze temas etme hareketinin en çok yapıldığı olay yalan söylemektir. Yalan söylerken birçok eli yüze götürme hareketleri vardır.

Bunlar;

Birincisi; bir insan yalan söylerken beyin bu sözleri bastırmak için el ağzı kapatır. Bu hareket parmaklarla yapılabileceği gibi yumrukla da yapılabilir. Ağzın eliyle örtülmesi hareketi genelde sahte bir öksürük ile desteklenir. Daha çok çocukların yaptığı bir harekettir.

Okudunuz mu?  Başkasına mikrop bulaştırmak günah mıdır?

İkincisi; göz ovuşturma ya da göz kaçırma hareketidir. İnsanlar yalan söylerken genelde yere doğru bakarlar ve gözlerini ovuştururlar. Bir dinleyici grubu karşısındaki konuşmacı tavana veya cansız bir noktaya bakarak dinleyicilerin bakışlarından kaçmaya çalışır.

Üçüncüsü; burna dokunma hareketidir. Genelde işaret parmağının burunun alt ucuna birkaç kere sürtülmesi şeklinde olur. Bu hareket yalan söyleyen bir konuşmacının karşısındaki dinleyici tarafından da yapılabilir.

Dördüncüsü; işaret parmağının boynun yan tarafını kaşıma hareketidir. Karşıdaki konuşmacının söylediklerini doğru bulmama durumunda da bu hareket yapılabilir.

Beşincisi; boyunu rahatlatmak için yapılan yaka çekiştirme hareketidir. Kişi daha çok havaya ve alana ihtiyaç duyduğu, zor durumda kaldığı zaman gömleğinin yakasını çekiştirir.

Dinleme Anında Yapılan Hareketler

İyi bir konuşmacı dinleyiçinin konu ile ilgisini bedenin üst bölümünün, ellerin ve başının kullanışına bakarak anlayabilir. Konuşmacı dinleyicilerin elinin çene ve yanaktaki durumuna göre konuşmayı uzatmalı veya kısa kesmelidir.

Okudunuz mu?  Yemin ettim ama çok pişmanım, bozmak istiyorum kefaretin nedir?

a-) İlgi Duyan Dinleyici

Bir elin kapalı olarak yanakta durduğu işaret parmağının yukarı baktığı durum dinleyiçinin o konuya ilgi duyduğunu gösterir. Bu hareketi yapan dinleyici genelde bedenini önüne doğru eğerek bütün vücudu ile konuya dikkat kesilir. Bu hareket elin kafa desteği olarak kullanılmayıp yanakta durduğu zaman gerçek ilgi işaretidir.

b-) Canı Sıkılan Dinleyici

İlgi ifadesi gibi gözüküp de işaret parmağının dik olarak yanaktan yukarıya bakması ve başparmağın çeneyi desteklemesi dinleyiçinin can sıkıntısı İçerisinde olduğunu ve uyuklamaya hazır olduğunu gösterir.

Bu hareketi farkeden konuşmacı hemen bu dinleyiciye bir soru yönelterek yeniden onu konuya ilgili duruma getirmelidir. Çünkü kişinin bu durumda uzun süre kalması onun can sıkıntısını arttırır. Dinleyiçinin eliyle başını ne kadar desteklediğinden onun can sıkıntısının ne kadar olduğunu anlayabiliriz.

Okudunuz mu?  Kalkale nedir? Nasıl yapılır? nerelerde geçer?

c) Eleştirici Dinleyici

Konuşmacının kendisi veya söyledikleri konusunda olumsuz düşüncelere sahip olan dinleyiçinin işaret parmağı dik olarak yanağa uzanırsa avuç içi çeneye destek olur ve orta parmak da yatay olarak dudağın çevresinde olur. Bir konuşma sırasında konuşmacı konuşmasını kesip o şekilde duran dinleyicilerden birisine bir soru sorarsa diğer dinleyicilerin elleri de otomatik olarak düzelir.

d-) Karar Verme Sürecindeki Dinleyici

Dinleyiçinin çene okşama hareketi onun bir karar verme aşamasında olduğunu gösterir. Çene okşama hareketinden sonraki jestleri incelemek kararın konuşmacı adına olumlu veya olumsuz olduğu hakkında bilgi verir.

Okudunuz mu?  Zebur kaç sayfadır ?

Çene okşama hareketinden sonra kolları kavuşturma, geriye yaslanma gibi davranışlar yapılırsa dinleyiçinin kararı olumsuzdur. Fakat çene okşama hareketinden sonra öne eğilme hareketi yapılırsa karar olumludur. Gözlük kullanan kişi karar verirken çene tutmak yerine gözlük çerçevesinin bir ucunu ağzına değdirebilir.

alıntı.


karsindaki kadina parmak isaretiyle konusma beden dili, işaret parmağı beden dili, beden dilinde isaret parmaklarini surtmek ne demek

Bu kategoride yer alan Muhteliful Hadis başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Beden dilinde işaret parmağı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.