Anasayfa
7 Mayıs 2021, 13:39
Sure Ayet
Yönetici

Nas suresi ile ilgili hikaye

Nas suresi ile ilgili hikaye

Kayıtsız Üye
Nas suresi ile ilgili hikayelere ihtiyacım var Nas suresi hakkında hikaye örneği verir misiniz?


Cevap: nas suresi ile ilgili hikaye

Hoca
nas süresi iniş hikayesi

Birinci ayetindeki nas kelimesinden dolayı Nas suresi olarak anılmıştır: "De ki: Sığınırım insanların Rabbine." Nas kelimesi bu surede beş defa tekrar edilmiştir. Önceki sure ile beraber inmiştir. Medine’de inmiştir de denmekle birlikte çoğunluğa göre Mekke döneminde inmiştir. Bu görüşler daha önce belirtilmişti. İlişkisi önceki surede geçmişti.

Okudunuz mu?  Adiyat Süresi Nüzul Sebebi

Kur’an’m son süresidir. Kur’an-ı Kerim, Allah’tan yardım ve O’na hamd olan Fatiha suresi ile başlar ve yine Allah’a sığınma olan Muav-vizeteyn ile biter.

_________

Muavizeteynlerin ikincisi olan sure, Allah’a sığınmayı, İblis ve onun insanları vesveseleri ile aldatan ordusunun şerrinden, Melik, Hak İlâh olan insanların Rabbine dayanmayı ihtiva eder.

Okudunuz mu?  Güzel ahlak ile ilgili kısa ayetler

Felak ve İhlâs süreleriyle Rasulullah (s.a.)’ın, Yahudinin sihrinden sığındığını görmüştük. Şöyle de denmiştir: Muavvizeteyne Mükaşkışetân, yani nifaktan temizleyen, denirdi.

Tirmizi, Ukbe b. Amir’den rivayet etmişti: Peygamber (s.a.) şöyle buyurdular: ‘Allah bana misli görülmemiş ayetler indirdi: Nas suresi ve Felak suresi."

Okudunuz mu?  Sui zan ile ilgili ayetler

Cevap: nas suresi ile ilgili hikaye

Kayıtsız Üye
çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim


nas suresinin hikayesi, nas suresi hikayesi

Bu kategoride yer alan Başkalarının hakkına saygı göstermek ile ilgili ayetler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nas suresi ile ilgili hikaye Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.