Anasayfa
7 Mayıs 2021, 13:39
Sure Ayet
Yönetici

Başkalarının hakkına saygı göstermek ile ilgili ayetler

Başkalarının hakkına saygı göstermek ile ilgili ayetler

Kayıtsız Üye
Başkalarının Hakkına Saygı Göstermek İle İlgili Ayetler Varmı


Cevap: Başkalarının Hakkına Saygı Göstermek İle İlgili Ayetler Varmı?

Galus
Dinimiz, birbirimizin haklarına saygı göstermemizi ister. Başkalarının haklarına zarar veren her türlü kötü davranışı da yasaklar. Kul haklarının başında insanın yaşama hakkı gelir. Bu sebeple, insan öldürmek büyük günah sayılmıştır. Yüce Allah, Kur’an’da, "… Kim, bir cana veya yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya karşılık olmaksızın bir cana kıyarsa bütün insanları öldürmüş gibi olur…" (Maide 32) buyruğuyla, başkalarının yaşama hakkına zarar vermemeyi emreder. Yine bir ayette şöyle buyrulur: "Kim bir mümini kasıtlı olarak öldürürse cezası, içinde ebedi kalmak üzere cehennemdir." (Nisa 93)

Okudunuz mu?  Kuranda geçen cin ve şeytan ayetleri

Kul hakkı, insanlara zarar verecek her türlü maddî ve manevî davranışla oluşmaktadır. Kur’an’da, "Birbirinizin mallarını haksızlıkla yemeyin ve bile bile günahla insanların mallarından bir bölümünü yemeniz için onları hakimlere aktarmayın." (Bakara 188) buyrulur.


Cevap: başkalarının hakkına saygı göstermek ile ilgili ayetler

Kayıtsız Üye
emri bil maruf nehyi anil münker

Okudunuz mu?  Bakara suresi okumanın fazileti

Cevap: Başkalarının hakkına saygı göstermek ile ilgili ayetler

Hoca
başkalarının hakkına saygı göstermek ile ilgili ayetler
Saygı kelimesi geçen iki ayet meali

87. Sure (A’lâ Suresi), 10. Ayet
Allah’a karşı derin saygı duyarak ondan korkan öğüt alacaktır.

98. Sure (Beyyine Suresi), 8. Ayet
Rableri katında onların mükafatı, içlerinden ırmaklar akan, içlerinde ebedi kalacakları Adn cennetleridir. Allah onlardan razı olmuştur, onlar da Allah’tan razı olmuşlardır. İşte bu mükafat Rablerine derin saygı duyanlara mahsustur.

Okudunuz mu?  4 büyük kitap ile ilgili ayetler

başkalarının haklarına saygı göstermek ile ilgili ayetler, başkalarının haklarına saygı gösterin ile ilgili ayetler, başkalarının haklarına saygı gösterin ayeti

Bu kategoride yer alan Büyüklere saygı ve küçüklere sevgi hakkında ayetler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Başkalarının hakkına saygı göstermek ile ilgili ayetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.