Anasayfa
7 Mayıs 2021, 13:43
Sure Ayet
Yönetici

Bakara suresi okumanın fazileti

Bakara suresi okumanın fazileti

Kayıtsız Üye
Bakara suresi okumanın fazileti nedir Bakara suresi okumanın fazileti hakkında bilgiler paylaşabilir misiniz ?


Cevap: bakara suresi okumanın fazileti

mumsema
Bakara süresinin Fazileti:

Bu sûrenin fazileti çok büyüktür. Bu sûreye "Kur’an’ın fustâtl (en büyük otağı)" adı verilir. Bunun sebebi ise sûrenin azameti, göz kamaştırıcılığı ve öğütlerinin çokluğudur. Resulullah (s.a.) şöyle buyurmuştur: "Evlerinizi mezarlara çevirmeyiniz. Şüphesiz şeytan içinde Bakara Sûresinin okunduğu evden nefretle kaçar"[4].
Yine Hazreti Peygamber şöyle buyurmuştur: "Bakara sûresini okuyunuz. Çünkü o sûreyi okumak bir bereket, onu terketmek ise bir hasrettir, ziyandır). Bâtılcılar (sihirbazlar) onun altından kalkamazlar"
[5] el-Bustî’nin Sahih’inde Sehl b. Sa’d’dan şöyle dediği rivayet edilmiştir. Resulullah (s.a.) buyuruyor ki: "Şüphesiz ki her şeyin bir zirvesi vardır. Kur’an-ı Kerim’in zirvesi ise Bakara süresidir. Geceleyin bu sûreyi evinde kim okursa, üç gece süreyle şeytan onun evine girmez. Gündüzün onu okuyan kimsenin de üç gün süre ile şeytan evine girmez." [6] _____________________
[4] Hadisi, Müslim ve Timizi, Ebu Hureyreden rivayet etmişlerdir.

Okudunuz mu?  Asr süresi nerelerde okunur?

[5] Hadisi, Müslim, Ebu Umamc el-Bahilî’den rivayet etmiştir.

[6] Vehbe Zuhayli, et-Tefsirü’l-Münir, Risale Yayınları: 1/61


bakara suresinin okumanın faydaları

Bu kategoride yer alan Fatiha Suresinin Anlamı ve Okunuşu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bakara suresi okumanın fazileti Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.