Anasayfa
7 Mayıs 2021, 13:39
Sure Ayet
Yönetici

Büyüklere saygı ve küçüklere sevgi hakkında ayetler

Büyüklere saygı ve küçüklere sevgi hakkında ayetler

Kayıtsız Üye
Büyüklere saygı ile ilgili kuranı kerimden ayetler nelerdir Büyüklere saygı hakkında ayetler verir misiniz ?


Yanıt: Büyüklere saygı ve küçüklere sevgi hakkında ayetler

Desert Rose
Öldüklerinde hayırla anmak, dua etmek. Ana-baba ölmekle onlara karşı olan sorumluluklar bitmez. Onların temiz hatıralarını devam ettirmek gerekir. İnsanları insan yapan da bir bakıma, nesilden nesile miras olarak intikal eden bu güzel duygu ve hatıralardır. Peygamberimizin; "Sevgi, verâset yoluyla kazanılır" (Buhârî, el-Edebü’l-Müfred, 22) hadîsi de bu gerçeği ifade etmektedir. Böylece, nine ve dedelerle torunlar arasında bir sevgi bağı kurulmuş olur. Onları hayırla anmak, bağışlanmaları için dua etmek, Allah’u Teâlâ’nın Kur’an-ı Kerîm’de bize öğrettiği dualardandır; "Ey Rabbimiz! İnsanların hesaba çekileceği kıyamet gününde beni, annemi, babamı ve bütün müminleri bağışla. " (İbrahim, 14/41 ) .

Okudunuz mu?  Ölümle ilgili hadisler ve ayetler

Ey Peygamber! Sana ne sarfedeceklerini soruyorlar. De ki, sarfedeceğiniz mal ana-baba, akrabalar, yetimler, düşkünler ve yolcular içindir. Yaptığınız her iyiliği Allah bilir. " (el-Bakara, 2/215).

"Yüce Rabb’ın şöyle emretti; Yalnız Allah’a ibadet edeceksiniz, ana-babalarınıza iyilik yapacaksınız. Şayet bunlardan biri veya her ikisi senin yanında ihtiyarlarsa sakın onlara "öf " dahi deme, yüzlerine bağırma, onlara tatlı söz söyle. Onlara, merhamet belirtisi olarak tevazu kanadını aç da, "Ya Rab, küçüklüğümde bana şefkat gösterdikleri gibi, sen de onlara merhamet et" de "(el-isrâ, 17/23-24)

Okudunuz mu?  Kuranda çocukla ilgili ayetler

Cevap: Büyüklere saygı ve küçüklere sevgi hakkında ayetler

NuN
Sevgi ve saygı ayetleri

Yine O’nun âyetlerindendir ki, sizin için nefislerinizden kendilerine ısınırsınız diye eşler yaratmış, aranıza bir sevgi ve merhamet koymuştur. Şüphesiz ki bunda düşünecek bir kavim için nice ibretler vardır. Rum suresi 21.ayet

Okudunuz mu?  Vakıa Süresi Nüzul Sebebi

"Onu (Musa’yı) tabut içine koy da denize bırak. Deniz de onu sahile atsın. Onu hem bana düşman, hem ona düşman olan biri alsın." Bir de benim gözetimim altında yetiştirilmen için, üzerine katımdan bir sevgi bırakmıştım. (Ey Musa!) Taha suresi 39,ayet

Okudunuz mu?  Bir Kadın Başı Açık Olarak Kuran Ve Sureler Okuyabilir Mi?

Hani demişlerdi ki: "Yusuf ve kardeşi (Bünyamin) babamıza bizden daha sevgili, biz ise güçlü ve tutkun bir grubuz. Doğrusu, babamız belli ki, çok açık bir yanılgı içindedir." Yusuf suresi ayet 8

Yahudiler ve hıristiyanlar, "Biz Allah’ın oğulları ve sevgilileriyiz" dediler. De ki: " O halde niçin günahlarınızdan ötürü (Allah ) size azab ediyor?" Hayır, siz de O’nun yaratıklarından birer insansınız. O dilediğini bağışlar, dilediğine azab eder. Göklerin, yerin ve ikisi arasında bulunan her şeyin mülkü Allah’ındır. Nihayet dönüş de O’nadır. Maide suresi 18.ayet

Okudunuz mu?  Ayetel kürsinin içerdiği konular

Cevap: Büyüklere saygı ve küçüklere sevgi hakkında ayetler

Hoca
Kuranda büyüklere saygı

büyükleri saymak küçükleri sevmek ile ilgili ayetler

13. Sure (Ra’d Suresi), 21. Ayet
Onlar, Allah’ın riâyet edilmesini emrettiği haklara riâyet eden, Rablerine saygı besleyen ve kötü hesaptan korkanlardır.

Okudunuz mu?  Namazda kısa sureden sonra uzun sure okumak

15. Sure (Hicr Suresi), 28. Ayet
Hani Rabbin meleklere, "Ben kuru bir çamurdan, şekillendirilmiş balçıktan bir insan yaratacağım Onu düzenleyip içine ruhumdan üflediğim zaman, onun için hemen saygı ile eğilin" demişti.

15. Sure (Hicr Suresi), 30. Ayet
Bunun üzerine bütün melekler saygı ile eğildiler.

Okudunuz mu?  Gezegenler ile ilgili ayetler

15. Sure (Hicr Suresi), 31. Ayet
Ancak İblis, saygı ile eğilenlerle beraber olmaktan kaçındı.

15. Sure (Hicr Suresi), 32. Ayet
Allah, "Ey İblis! Saygı ile eğilenlerle beraber olmamandaki maksadın ne?" dedi.

15. Sure (Hicr Suresi), 33. Ayet
İblis dedi ki: "Ben, kuru bir çamurdan, şekillenmiş balçıktan yarattığın insan için saygı ile eğilemem."

16. Sure (Nahl Suresi), 124. Ayet
Cumartesi gününe saygı, ancak onda görüş ayrılığına düşenlere farz kılındı. Şüphesiz Rabbin, ayrılığa düşmekte oldukları şeyler konusunda kıyamet günü aralarında hüküm verecektir.

Okudunuz mu?  Ömür ile ilgili Ayetler

17. Sure (İsrâ Suresi), 61. Ayet
Hani meleklere, "Adem için saygı ile eğilin" demiştik, onlar da saygı ile eğilmişlerdi. Yalnız İblis saygı ile eğilmemiş, "Hiç ben, çamur halinde yarattığın kimse için saygı ile eğilir miyim?" demişti.

17. Sure (İsrâ Suresi), 109. Ayet
Onlar ağlayarak yüzüstü yere kapanırlar. Bu da onların derin saygısını artırır.

Okudunuz mu?  Kuranda abdest ayetleri, abdest ile ilgili ayetler nelerdir?

18. Sure (Kehf Suresi), 50. Ayet
Hani biz meleklere, "Adem için saygı ile eğilin" demiştik de İblis’ten başka hepsi saygı ile eğilmişlerdi. İblis ise cinlerdendi de Rabbinin emri dışına çıktı. Şimdi siz, beni bırakıp da İblis’i ve neslini, kendinize dostlar mı ediniyorsunuz? Halbuki onlar sizin için birer düşmandırlar. Bu, zalimler için ne kötü bir bedeldir!


küçüklere sevgi ile ilgili ayetler, küçüklere sevgi, saygı ve sevgi ilgili ayetler

Bu kategoride yer alan Kuranı kerim de temizlikle ilgili ayetler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Büyüklere saygı ve küçüklere sevgi hakkında ayetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.