Anasayfa
7 Mayıs 2021, 13:40
Sure Ayet
Yönetici

Anne Baba Ve Büyüklere Saygı İle İlgili Ayetler

Anne Baba Ve Büyüklere Saygı İle İlgili Ayetler

Kayıtsız Üye
Anne Baba Ve Büyüklere Saygı İle İlgili Ayetler Nelerdir Anne Baba Ve Büyüklere Saygı hakkında kurandan ayet örnekler verir misiniz ?


Cevap: Anne Baba Ve Büyüklere Saygı İle İlgili Ayetler

Hoca
Anne Baba Ve Büyüklere Saygı İle İlgili Ayetler

13. Sure (Ra’d Suresi), 21. Ayet
Onlar, Allah’ın riâyet edilmesini emrettiği haklara riâyet eden, Rablerine saygı besleyen ve kötü hesaptan korkanlardır.

Okudunuz mu?  Bakara suresi önemli ayetleri

17. Sure (İsrâ Suresi), 24. Ayet
Onlara merhamet ederek tevazu kanadını indir ve de ki: "Rabbim!, Tıpkı beni küçükken koruyup yetiştirdikleri gibi sen de onlara acı."

17. Sure (İsrâ Suresi), 25. Ayet
Rabbiniz içinizde olanı en iyi bilendir. Eğer siz iyi kişiler olursanız, şunu bilin ki Allah tövbeye yönelenleri çok bağışlayandır.

SAYGI KELİMESİNİN GEÇTİRĞİ AYETLER

2. Sure (Bakara Suresi), 34. Ayet
Hani meleklere, "Adem için saygı ile eğilin" demiştik de İblis hariç bütün melekler hemen saygı ile eğilmişler, İblis (bundan) kaçınmış, büyüklük taslamış ve kâfirlerden olmuştu.

Okudunuz mu?  Alay etmek ile ilgili hadisler ve ayetler

2. Sure (Bakara Suresi), 45. Ayet
Sabrederek ve namaz kılarak (Allah’tan) yardım dileyin. Şüphesiz namaz, Allah’a derinden saygı duyanlardan başkasına ağır gelir.

2. Sure (Bakara Suresi), 194. Ayet
Haram ay, haram aya karşılıktır. Hürmetler (saygı gösterilmesi gereken şeyler) kısas kuralına tabidir. O halde kim size saldırırsa, size saldırdığı gibi siz de ona saldırın, (fakat ileri gitmeyin). Allah’a karşı gelmekten sakının ve bilin ki, Allah kendine karşı gelmekten sakınanlarla beraberdir.

Okudunuz mu?  İdgamı mütecaniseyn örnek süreler

3. Sure (Âl-i İmrân Suresi), 199. Ayet
Kitap ehlinden öyleleri var ki, Allah’a, size indirilene ve kendilerine indirilene, Allah’a derinden saygı duyarak inanırlar. Allah’ın âyetlerini az bir değere satmazlar. Onlar var ya, işte onların, Rableri katında mükafatları vardır. Şüphesiz Allah hesabı çabuk görendir.

Okudunuz mu?  Fatiha süresi ile ilgili sözler

5. Sure (Mâide Suresi), 2. Ayet
Ey iman edenler! Allah’ın (koyduğu din) nişanelerine, haram aya, hac kurbanına, (bu kurbanlıklara takılı) gerdanlıklara ve de Rab’lerinden bol nimet ve hoşnutluk isteyerek Kâ’be’ye gelenlere sakın saygısızlık etmeyin. İhramdan çıktığınızda (isterseniz) avlanın. Sizi Mescid-i Haram’dan alıkoydular diye bir takımlarına beslediğiniz kin, sakın ha sizi, haddi aşmaya sürüklemesin. İyilik ve takva (Allah’a karşı gelmekten sakınma) üzere yardımlaşın. Ama günah ve düşmanlık üzere yardımlaşmayın. Allah’a karşı gelmekten sakının. Çünkü Allah’ın cezası çok şiddetlidir.

Okudunuz mu?  Fatiha Suresi Ayet Midir ?

5. Sure (Mâide Suresi), 97. Ayet
Allah; Ka’be’yi, o saygıdeğer evi, haram ayı hac kurbanını ve (bu kurbanlara takılı) gerdanlıkları insanlar(ın din ve dünyaları) için ayakta kalma (ve canlanma) sebebi kıldı. Bunlar, göklerde ve yerde ne varsa hepsini Allah’ın bildiğini ve Allah’ın (zaten) her şeyi hakkıyla bilmekte olduğunu bilmeniz içindir.

Okudunuz mu?  Kur'an-ı kerim'de yaratma ile ilgili ayetler

7. Sure (A’râf Suresi), 11. Ayet
Andolsun, sizi yarattık. Sonra size şekil verdik. Sonra da meleklere, "Adem için saygı ile eğilin" dedik. İblisten başka hepsi saygı ile eğildiler. O, saygı ile eğilenlerden olmadı.

7. Sure (A’râf Suresi), 12. Ayet
Allah, "Sana emrettiğim zaman seni saygı ile eğilmekten ne alıkoydu?" dedi. (O da) "Ben ondan hayırlıyım. Çünkü beni ateşten yarattın. Onu ise çamurdan yarattın" dedi.

Okudunuz mu?  Kul hakkı yemek ile ilgili ayetler

7. Sure (A’râf Suresi), 157. Ayet
Onlar, yanlarındaki Tevrat’ta ve İncil’de yazılı buldukları Resûle, o ümmî peygambere uyan kimselerdir. O, onlara iyiliği emreder, onları kötülükten alıkoyar. Onlara iyi ve temiz şeyleri helal, kötü ve pis şeyleri haram kılar. Üzerlerindeki ağır yükleri ve zincirleri kaldırır. Ona iman edenler, ona saygı gösterenler, ona yardım edenler ve ona indirilen nura (Kur’an’a) uyanlar var ya, işte onlar kurtuluşa erenlerdir.

Okudunuz mu?  Kuran ayetlerinde geçen put isimleri nelerdir?

12. Sure (Yûsuf Suresi), 100. Ayet
Ana babasını tahtın üzerine çıkardı. Hepsi ona (Yûsuf’a) saygı ile eğildiler. Yûsuf dedi ki: "Babacığım! İşte bu, daha önce gördüğüm rüyanın yorumudur. Rabbim onu gerçekleştirdi. Şeytan benimle kardeşlerimin arasını bozduktan sonra; Rabbim beni zindandan çıkararak ve sizi çölden getirerek bana çok iyilikte bulundu. Şüphesiz Rabbim, dilediği şeyde nice incelikler sergileyendir. Şüphesiz O, hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir."


Cevap: Anne Baba Ve Büyüklere Saygı İle İlgili Ayetler

Kayıtsız Üye
ben bu mumsema yı çok beğendim.

Okudunuz mu?  Tebbet suresi ne için okunur?

Cevap: Anne Baba Ve Büyüklere Saygı İle İlgili Ayetler

Kayıtsız Üye
çok iyiydi mumsema sayfası ödeelerımın hepisini bu sayfadan baktım


Kayıtsız Üye
Gerçekten de güzel mesajlar veriyor…


Kayıtsız Üye
ya tamam çok güzelde bana anne baba ve büyüklere saygı ile ilgili SÖZLER lazım acil yardım


saygı ile ilgili ayetler, saygısızlık ile ilgili ayetler, anne ve babaya sevgi ve saygı ile ilgili hadislerin kısaları

Bu kategoride yer alan Ayetel kürsi nerede indirilmiştir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Anne Baba Ve Büyüklere Saygı İle İlgili Ayetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.