Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:51
missa7
Abone

SübhanAllah demenin fazileti

SübhanAllah demenin fazileti

Kayıtsız Üye
SübhanAllah demenin fazileti nedir Dinimizde sübhanAllah demenin faziletlerini yazar mısınız ?


Cevap: sübhanAllah demenin fazileti

Fetva Meclisi
En kıymetli en sevaplı tesbih

Ebu Hureyre’den rivayet edildiğine göre:
Allah Resulü (a.s.) şöyle buyurmuştur: "Her kim günde yüz kere Bir ve ortaksız olarak Allah’tan başka hiç bir ilah yoktur. Mülk onundur, hamd onundur, o herşeye kadirdir! derse bu dua o kimse için on köle azat etme sevabına denk olur. Ve kendisine yüz hasene yazılır, yüz günah da silinir. O gün akşamlayana kadar şeytandan korunmuş olur. Ve hiç bir kimse onun yaptığından daha faziletli bir iş yapamaz. Meğer ki ondan daha çok okuyan bir kimse olsun. Ve her kim günde yüz kere: SubhanAllah ve bi-hamdihi (Allah’ı, ona hamd ederek tesbih ederim) derse o kimsenin günahları deniz köpüğü kadar bile çok olsa dökülür."
Sahih-i Müslim’deki hadis numarası: 4857

Okudunuz mu?  Kalp Kırmak Günah mı?

Ebu Eyyûb Ensari (r.a.)
Allah Resulü’nün (a.s.) şöyle buyurduğunu nakletmiştir: Her kim on kere "Tek ve ortaksız olan Allah’tan başka hiç bir ilah yoktur. Mülk onundur, hamd onundur. O, her şeye kadirdir!" derse İsmail Peygamber’in neslinden dört kişi azat etmiş gibi olur.
Sahih-i Müslim’deki hadis numarası: 4859

Okudunuz mu?  Seyyidül istiğfar arapça yazılışı

Ebu Hureyre (r.a.)
Allah Resulü (a.s.) şöyle buyurdu, demiştir: "Dile hafif, mizanda ağır, Allah’a sevgili olan iki kelime (iki cümlecik) vardır. Bunlar: SubhanAllahi ve bi-hamdihi, subhanAllahi’l-azim (Allah’ı, ona hamd ederek tesbih ederim, büyük Allah’ı tesbih, ederim)’dir."
Sahih-i Müslim’deki hadis numarası: 4860

Okudunuz mu?  Doğruluk nedir kısaca

Peygamberimiz (sav), "İki kelime vardır. Söylemesi çok kolaydır. Terâzîde çok ağır gelirler. Allahü teâlâ, bu iki kelimeyi çok sever.SübhânAllahi ve bi-hamdihi sübhânAllahil-azîm" buyurdu.

Allah indinde en kıymetli söz, "SübhanAllahi ve bihamdihi"dir. Müslim

Okudunuz mu?  Muskanın yan etkileri

Cevap: sübhanAllah demenin fazileti

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun çok önemli bilgiler bunlar.


Yorum: SübhanAllah demenin fazileti

Kayıtsız Üye
Rızkının yağmur gibi yağacağı rivayetide var


subhanAllah fazileti, subhanAllah, sübhanAllah demenin fazileti

Bu kategoride yer alan Eş ile müstehcen konuşmak haram mıdır? Sınırı nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

SübhanAllah demenin fazileti Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.