Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:23
missa03
Abone

SübhanAllah elhamdülillah Allahu ekber demenin fazileti

SübhanAllah elhamdülillah Allahu ekber demenin fazileti

Kayıtsız Üye
SübhanAllah elhamdülillah Allahu ekber demenin fazileti hakkında bir açıklama yapar mısınız ?


Yorum: SübhanAllah elhamdülillah Allahu ekber demenin fazileti

arifselim
Selamun aleykum. Hem tesbih ve hemde zikir olarak en güzel ve en kolay olanlardan bir tanesi de bu zikirlerdir. Bunları hayatının her anına koymak ve manaları ile düşünerek zikir etmek çok güzel amellerdendir. Bu tesbihlerin fazileti hakkında bir çok hadisler vardır ve bazıları şunlardır:

Okudunuz mu?  Eşim beni aldatıyor mu?

– Taberanî’nin Ebu Musa el-Eşarî’den naklettiğine göre, Peygamberimiz (asv) şöyle buyurdu:

Şu beş şeyi dilinizden düşürmeyin: ‘SuhenAllahi ve’l-hamdulillahi ve la ilah illellahu vellahu ekber ve la havle ve la kuvvete ilah billah.’ (Zevaid, 10/90).
– Taberanî’de ye alan başka bir rivayet göre, Ebu Hureyre şunları söylemiştir: Resulullah (a.s.m) ‘Korunmak için bir zırh kullanın. diye buyurduğunda, oradakiler: ‘Şu anda karşımıza çıkacak bir düşmandan mı korunmayı kast ettiniz?’ diye sordular. O da:

Okudunuz mu?  Ağızdan çıkan sözün affı olur mu?

‘Cehennem ateşinden korunmak için; SuhenAllahi ve’l-hamdulillahi ve la ilah illellahu vellahu ekber ve la havle ve la kuvvete ilah billah duasını okuyun. Şüphesiz bunlar kıyamet günü takdim edicidir (insanları cennete girmelerine öncülük ederler), tehir edicidir (okumayanların cennete girmelerini geciktirenlerdir), müncidir (cehennemden kurtarırlar), bunlar bakî olan salih amellerdir.’ buyurdu."(Taberanî, Sağir-şamile- 1/443).
– Abdullah b. Mesud anlatıyor: Hz. Peygamber (asv) şöyle buyurdu:

Okudunuz mu?  Bir yemine kaç kefaret ödenir

Ben Miraca çıktığım gecede İbrahim Halilullah (a.s) ile karşılaştım. Bana: ‘Ya Muhammed! Ümmetine benden selam söyle ve onlara de ki: Cennetin toprağı çok güzeldir, suyu pek tatlıdır. Fakat arazisi münbit değildir. Orada ekilecekler ise ‘SuhenAllahi ve’l-hamdulillahi ve la ilah illellahu vellahu ekber ve la havle ve la kuvvete ilah billah’ duasıdır’ dedi. (Taberanî, a.g.e, 2/142; Mecmau’z-Zevaid, 10/91).
– Hz. Aişe (r.anha) anlatıyor:

Okudunuz mu?  La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzalimin Tesbihinin sırları

"Hz. Peygamber (a.s.m) gece teheccüd namazı için kalkarken, önce on defa tekbir (Allahu ekber), on defa tahmid (elhamdulillah), on defa tesbih (subhanellah), on defa tehlil (la ilahe ilellah) ve on defa istiğfar çekerek başlardı. Ardından on defa Allah’ım! Beni bağışla, beni doğru yolda sabit kıl ve bana rızk ver. (mealindeki) duayı okurdu. Sonra da Allah’ım! Hesap gününde sıkıntıya düşmekten sana sığınırım. (mealindeki) duayı okurdu. Ebu Davud, Ahmed b. Hanbel ve Taberanî’nin rivayet ettiği bu hadis sahih olarak değerlendirilmiştir.(bk. Mecmau’z-Zevaid, 2/263).

Okudunuz mu?  Hz. Peygamber'in Merhameti

sübhanAllah elhamdülillah Allahu ekber demenin fazileti, Allahu ekber fazileti, subhanAllah

Bu kategoride yer alan Farz namazlarda ilk oturuşta tahiyyattan fazla salli barik dualarını okumak namaza zarar verir mi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

SübhanAllah elhamdülillah Allahu ekber demenin fazileti Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.