Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:49
Mezhepler
Yönetici

Şiada Ters İlişki Caiz Değildir

Şiada Ters İlişki Caiz Değildir

Necef_
Şia taklit mercilerinin bazılarına göre kadına arka yolla yaklaşmak haram ve bazılarına göre ise şiddetli mekruhtur. Bazıları eğer kadın razı olmazsa haram ve eğer razı olsa şiddetli keraheti vardır demişlerdir.

Ayetullah Hamaney n fetvasına göre bu iş şiddetli mekruhtur ve ihtiyat gereği terk edilmelidir.Özellikle eğer kadın razı olmaz ve kadının eziyet görmesine sebep olursa haramdır.

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre Çocuğu sünnet etmenin hükmü nedir

Ayetullah Tebrizi nin fetvasına göre kadına arkadan ilişki farz ihtiyat gereği caiz değildir.

Eğer birisi bu işi yapmışsa istiğfar etmeli ve tövbe etmelidir. Eğer kadın hayız halindeyken bu iş yapılmışsa kefaret vermesi iyi olur. Bu işin kefareti eğer kadın hayız günlerinin başlarında ise 18 nohut altın sikke ve ortasında ise 9 nohut altın sikke ve eğer sonundaysa 4/5 nohut altın sikke fakire vermelidir. Elbette sehven ve istemeden bu iş olmuşsa sakıncası yoktur.

Bu kategoride yer alan Şura 23 ayet ehlibeytle ilgili ayetin manası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şiada Ters İlişki Caiz Değildir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.