Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:45
missa09
Abone

Peygamber efendimizin kadınlarla ilgili hadisleri

Peygamber efendimizin kadınlarla ilgili hadisleri

Kayıtsız Üye
Peygamber efendimizin kadınlarla ilgili hadisleri nelerdir Hz. Muhammed s.a.v kadınlar hakkında hadisi şerifleri nelerdir ?


Cevap: Peygamber efendimizin kadınlarla ilgili hadisleri

arifselim
Ne kuranı kerim nede sünette kadınlara ayrımcılık eden ona haksızlık eden hiç bir ifade yoktur. Bu durum ta anne karnından kadının vefat ettiği ana kadar her türlü haklarının korunması ile ortaya konmuştur. Özellikle bir çok uydurma hadislerle islama iftiralar atılmak istenmektedir. Bu konuda çok dikkatli ve hassas olmak gerekir.

Cenab-ı Hak buyuruyor :
"Erkek ve kadından kimi inanmış olarak bir iyilik yaparsa onu hoş bir hayatla yaşatırız. Ahirette ise onların ücretini yaptıklarının en güzeliyle veririz." (Nahl Suresi 97)

Şu 3 hadisi şerif bile kadına verilen değerin ne kadar büyük olduğunu anlamak için yeterlidir:

Sizin hayırlı olanınız ailesine hayırlı olandır. Ben ailesine en hayırlı olanınızım.

Okudunuz mu?  Ettehiyyatü duası hikmeti

Kamil İmana sahip Müslüman ahlâken güzel olandır. En hayırlı mü’min de eşine karşı ahlâkı en iyi olandır.

Cennet anaların ayakları altındadır.


peygamberimizin kadınlarla ilgili hadisleri

Hoca
Ebü Hüreyre (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Allaha ve ahiret gününe inanan bir kadına, bir gece ve gündüz devam edecek bir mesafeye, yanında bir mahremi olmadıkça gitmesi helâl değildir."Buhârî, Taksîru’s-Salât 4; Müslim, forumduasi.com/hac-hakkinda-soru-ve-cevaplar/Hacc 419, 422, (1339); Muvatta, İsti’zân 37, (2, 979); Ebü Dâvud, Menâsik 2, (1723-1725); Tirmizî, Radâ 15, (1170).

Ebu Hüreyre (radıyAllahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: "Kadınlara hayırhah olun, zira kadın bir eyeği kemiğinden yaratılmıştır. Eyeği kemiğinin en eğri yeri yukarı kısmıdır. Onu doğrultmaya kalkarsan kırarsın. Kendi haline bırakırsan eğri halde kalır. Öyleyse kadınlara hayarhah olun."
Buhari, Nikah 79, Enbiya 1, Edeb 31, 85, Rikak 23; Müslim, Rada 65, (1468); Tirmizi, Talak 12, (1188).

Okudunuz mu?  Odanın duvarına resim asmak

İbnu Abbas (radıyallâhu anhümâ) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm) şöyle buyurdular: "Bir erkek, yanında mahremi bulunmayan (yabancı) bir kadınla yalnız kalmasın!"
Bunun üzerine bir adam kalkarak: "Ey Allah’ın Resülü, kadınım
forumduasi.com/hac-hakkinda-soru-ve-cevaplar/hacc için yola çıktı, ben ise falan falan gazvelere yazıldım!" dedi. Aleyhissalâtu vesselâm: "Öyleyse git hanımına yetiş, onunla forumduasi.com/hac-hakkinda-soru-ve-cevaplar/hacc yap!" diye emretti."Buhâri, Cezâu’s-Sayd 26, Cihâd 140, 181, Nikâh 111; Müslim, Hacc 424, (1341).


Cevap: Peygamber efendimizin kadınlarla ilgili hadisleri

Kayıtsız Üye
Peygamber efendimizin kadınlar ile ilgili sözleri

Peygamberimiz Hz. Muhammedin Kadınlar hakkındaki sözleri-hadisleri

834.[2:97, Hadîs No: 1441] Ebû Hüreyre (r.a.) rivayet ediyor:
Mü’minlerin îman bakımından en oigun olanları, ahlâkı en güzel olanlarıdır. En hayırlılarınız kadınlarına en hayırlı olanınızdır.
Kadın hadisi-1

159. [1:201, Hadîs No: 276] İbni Ömer (r.a.) rivayet ediyor:
Kadınları, eğer denk iseler istedikleri ile evlendirin

Okudunuz mu?  Cuma günü ile ilgili hadis sahih midir?

Kadın ile ilgili hadis-2
251– [1:276, Hadîs No: 428] Ebû Mûsâ (r.a.) rivayet ediyor:
Bir kadın güzel koku sürünüp bunu hissetsinler diye bir topluluğa uğrarsa, zina etmiş olur.
Kadın hakkında hadis-3

432. [1:411, Hadîs No: 779] Âişe (r.a.) Peygamber Efendimizin (a.s.m.) şöyle buyurduğunu rivayet ediyor:
Kadın kocasına, "Ben senden ne hayır gördüm ki," derse, iyilikleri boşa gitmiş olur
Kadın konulu hadis-4


Kayıtsız Üye
Güzel dinimin kadın için söylediği onca güzel şey varken sadece kadınlarla ilgili sakındırıcı kısımlarını yazıyor erkekleri kadına karşı kışkırtıp kadını da ümitsizliğe sevkediyorsunuz.Bu hata erkek yazarlar tarafından çok yapıldı .Dindar erkekler dahil birçok kimse bu yüzden eşine canının istediği muameleyi yaptı yapıyor,bir çoğu zulmediyor.Halbuki Efendimizin hanımlarının herbiri Efendimizin en çok kendisini sevdiğini düşünürmüş.O sevgiyi almişlar.O’nun örnekliği maalesef günümüz erkeklerine yetmiyor .İstediği muameleyi yapıp sonrada utanmadan Peygamberin eşlerinden beklemediği hizmeti hürmeti meyyit teslimiyetini bekliyor.Allah aşkına birisi de çıksın Efendimizin hanımlarına nasıl eş olduğunu anlatsın.Kadınlar şımarırsa hesaplarına girmeden yapsın hemde.Bırakın birazda kadınlar şımarsın.Yeter artık yani.

Okudunuz mu?  İncil ile ilgili hadisler

Kayıtsız Üye
hakkatten yaa biz kadınları toptan öldürün bari bu ne yaa!! kadınlar günah torbası şeytan sankiayol bütün pislikler erkeklerden çıkıyor….hangi kadın bir erkeği taciz veya tecavüz etmiş????kadınlara tecavüz etmek yetmedi kudurdu erkek kısmı erkek çocuklara bile tecavüz eder olduu…..kadınlar mı yoksa erkekler mi günah torbası?….iyi bir düşünün bakalım…..kendi nefsinize sahip çıkamıyorsunuz kadınları günah torbası yapıyorsunuz pesssss!!ALLAH ın yarattığı biz kadınları bu kadar günah torbası yapmak ALLAH a karşı gelmek olmuyor mu?


Kayıtsız Üye
Cennete girmesi en kolay varlık kadın ise, çekeceği dert ve kederler fazla olmalı ki cenneti hak edebilsin. Sadece namazı tam olarak kılıp koca rızasını kazanmak ile bedava cenneti kazanacağını mı zannediyorlar

Okudunuz mu?  İbni sinanın kişisel özellikleri

Kayıtsız Üye
Peygamber efendimizi tenzih ederek soyluyorum. Erkek hoca ve alimlere soru soramayacak kadar guvenim az. Butun fetvalari kendilerine gore veriyorlar. Tabiri caizse kitabin yanlizca bir yuzunu okuyorlar. Once yaradana kul olmak vazife iken eslerimize o denli salahiyetler veriliyorki neredeyse tercih yapmak zorunda kaliyoruz ve eslerimizin zulmunden, rabbimizin merhametine siginiyoruz. Ortacagda kilisenin halkina gosterdigi tavrin bir benzerini sozum ona alim ve hocalar hanimlara uyguluyor. Yani ; bildiginde istismar edecegni, simaracagni dusundugu hak ve hukukundan kadinlar bihaber birakiliyor. Korukorune bir koca itaatine mahkum ediliyor. Degerli tefekkur ve ilimle mesgul olan buyuklerimiz. El Hak ! Rabbimizin her emir ve yasaklarina boynumuz ince. Lakin " erkegin karisi uzerindeki haklari diye soze girmeden önce rabbimizin kul ,u uzerindeki haklarini siralayin. Bu vasiflari tasiyorsa kisi, varsin sonrada hanimindan hak talep etsin . Degilse huzur u mahserde rabbimin emrine yanlis ve eksik sahitlik edenlerin yakasindadir tum mazlum muminelerin elleri !

Okudunuz mu?  İçinde zafer kelimesi geçen cümleler

Kayıtsız Üye
Götünüzü başınızı açıp milleti tahrik edin yada sadece başınızı kapatıp daracık elbise giyip biz öüslümanız başımız kapalı derseniz Allah diyor başını kapatıp vücüd hatlarını gösteren kadın asıl onlardır çıplak giyinen onlar cennetin kokusunu bile alamazlar siz namuslu giyinip erkeğinizden başka bir kişiye münasebete girmediğiniz taktirde kim ne derse desin mükafatınızı Allah verir ama şimdiki zamane kızlarının giyimi fahişeleri andırıyor hiç kusura bakmayın edepli bir kişiye şeytan musallat olmaz edepsizin şeytanı çok olur erkeği zinaya teşvik eden kadın için yaşasın cehennem


Kayıtsız Üye
hakkı anlatana , sen kendine bak diyenler de kötü akıbet üzeredirler


Kayıtsız Üye
Ey çağdaş örtülü çıplak kadınlar Resulullah S.a.v. buyurdu ki Cehennemin çoğunu kadınlar oluşturucaklar , başka bir hadisi şerifte ; başları kapalı olup vücut hatlarını belli ederek , tahrik edici giyinen kadınlar hakkında da , onlar cennetin kokusunu dahi duyamayacaklar , buyurmuştur

Okudunuz mu?  Araçlara kasko yaptırmak caiz midir?

Kayıtsız Üye
çok güzel bır hadısler çok tesekurler ışıme yaradı


Kayıtsız Üye
İyi güzelde erkeği bir tek kadının dış gorunusumu zinaya , tacize tesvik ediyor, öğle ise küçücük kız çocuklarına ve hatta küçük yaştaki erkek çocuklarına karşı yapılan tacizler istismarlara ne demeli , biride bana bunu aciklasin lütfen, nedir kadınlardan istediğiniz , bir eşya bir mal olarak gördüğünuz her seferinde kadınlar üzerinden yapilan hesaplar , kadınları bu denli asagilamalar , unutmayın ki sizleri de dünyaya getiren analarının da kadın, beyler sizlerinde anaları, bacilari , kız evlatları var, kadına saygi lütfen…..


Kayıtsız Üye
Ben uc dogum yaptim dördüncü dogumdan sonrakiler tehlike hatta olume yatarsin diyor doktorlar o nedenle tuplerimi baglatsam gunah olur mu


arifselim
Geçici olan tedbirlerin alınması caizdir ama kalıcı kısırlaştırma anlamına gelen tüplerin bağlanması hem kadın hemde erkek için caiz değildir. Zaten bunun aynı zamanda tıbbi sakıncaları da vardır.

Okudunuz mu?  Kurban ibadeti hakkında hadisler

Kayıtsız Üye
Çoğu bayan kardeşimiz durumu yanlış anlamış burdaki hadisler kadının nasıl olmasi gerektigini hatta ev içinde nasıl davranmasi gerektigiyle alakali hadisler sahsen ben googleye kadinlar ile ilgili hadisler diye aradim sizde erkekler ile ilgili hadisler diye aratin o konuyla alakali hadisleri rahatlikla bulabilirsiniz yoksa bu sayfada ayrimcilik filan yok yani bu tepkinizide anlamadim zaten herkes farklı bir kafa yasiyor Allah ıslah etsin.


Kayıtsız Üye
Çok afedersiniz ama Anadolu da bir tabir vardır… dişi köpek kuyruk sallamadan erkek köpek peşine dolanmaz diye.
Kadın erkeğin dikkatini çekmek için her türlü giyim , cilve koku yürüyüş kötü hâlleri sergileyip etkisi altına aldığında o erkek zinaya yaklaşır. Durup dururken kimse kimsenin peşine düşmez düşen olursa gene mahreminin dikkat çekmesindendir. En mühim tedbir ise dini adam akıllı yaşamakdır yoksa ahval perisandır Allah cümlemize akıl fikir İhsan eylesin.
Kalblerimizi taati üzere sabit kılsın inşAllah

Okudunuz mu?  Kuranı kerimde tecvid kuralları nelerdir?

Kayıtsız Üye
gercekten bende ortuluydum ama daracık kıyafetler gıyıyordum ama sımdı lıseeye gectıgım zaman kapalı olucam tamamen sız çok ıysınız


Jekice
Anlayana bilene kardesim.haklisin


Kayıtsız Üye
Ne kadın ne erkek dinde ikiside eşittir.Peygamber a.s hadisinde şöyle buyuruyor
Kadınla şu 4 şey için evlenilir: Malı için, asaleti-soyu- için, güzelliği için ve dini için. Sen dindar olanı tercih et, mesut olursun.
Kadınlar ve adamlar madem birbirine eş olacak ona göre davranacak dinimizde zina sadece kadına günah değil yapışık vücut hatlarını belli eden kıyafetler giymek erkeklere serbestdemiki öyle konuşuyorsun evet erkekler olarak kadınlar başlı başına şehvet abidesi olabilir lakin Allah göz vermiş göz kapağıda vermiş. Kapat gözlerini görünce modern çıplak bayanları bunlar bahanee değil hep başkasına atmak için suçu yok kız mini etek giymiş yok parfümğ çok hoş sanane yokmu senin eşin dostun akraban tesettürsüz.hem kadına laf edene kadar odana kapandığında haram sitelerde dolaşıp nefsinin peşine koşacağına biraz imanını kuvvetlendir kadın gördüğünde başını çevir .

Okudunuz mu?  Nefisten ve kalbin karalığından kurtulmak için ne yapmam gerekir

Kayıtsız Üye
hadislere bile tahammülünüz yok . Peygamber efendimizin dediği gibi cehennemin çoğu kadınlardan oluşmaktadır . şimdi sebebini daha iyi anlıyorum


kadınlarla ilgili hadisler, peygamber efendimizin kadınlarla ilgili hadisleri, peygamberimizin kadınlarla ilgili hadisleri

Bu kategoride yer alan Yatsı ile sabah namazı uykusuzluk başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamber efendimizin kadınlarla ilgili hadisleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.