Anasayfa
8 Eylül 2023, 13:41
sizden01
Abone

Sevgide şirk

Sevgide şirk

112233
Bir insanı veya birşeyi haşa ALLAH(C.C) kadar veya daha fazla sevmek küfürdür deniliyor.Bir yerde bir şey okumuştum…ALLAH(C.C)’ın bizden istediklerine aykırı bir işi bir insana,devlete sevgiden dolayı yapsan şirke girersin gibi birşeydi…Mesela bir insanı sevsek o bizden bir şey istese istediği şey ALLAH(C.C.)’ın isteklerine aykırı olsa ama biz o insanı sevdiğimiz için bu işi yapsak sevgide şirke mi gireriz?Veya diyelim ki devleti,bir takımı seviyoruz.Onları sevdiğimizden onların menfaati için dinimizce yasak bir şey yapsak bu sevgide şirk mi olur?Yoksa yaptığımız işlerin günah olduğunu biliyor öyle kabul ediyorsak,yapmasak iyi olur diyorsak ama sevdiğimiz biri veya bir şey için yapıyorsak sadece günah mı olur?

Okudunuz mu?  Oruçluyken çıplak kadın görmek

Cevap: Sevgide şirk

mümin
Allah’a ragmen başkalarını tercoh edersek bu şirke girer.


Cevap: Sevgide şirk

112233
< Allah’a ragmen başkalarını tercoh edersek bu şirke girer. >
1-Diyelim ki bir insana arkadaşı dedi ki gel içki iç..Adam normalde içki içmiyor ama arkadaşını seviyor onu kırmak istemiyor bu yüzden de içki içse şirke mi girer?

Okudunuz mu?  Taharet nasıl alınmalı? Kısaca

2-Ben bir spor kulübünün taraftarıyım o kulüp için gidip adam öldürmem,içki içmem,hırsızlık yapmam,ama o kulüp için birşeyler yapmak hoşuma gidiyor.Yaptığım şeylerin içinde de bazı haram olan işler var bunları yaptım diye şirke mi girerim?

3-Veya herkesin malumu futbolda bir 3 Temmuz süreci yaşandı.Ben o süreçte kulüp için yürüyüşe gittim,mitinge gittim belki orada yanlış işler de yapmışımdır bunlar şirk mi?

Okudunuz mu?  Kul hakkı - gıybet - iftira yaptın sonra tevbe namazı

Cevap: Sevgide şirk

Hoca
< 1-Diyelim ki bir insana arkadaşı dedi ki gel içki içAdam normalde içki içmiyor ama arkadaşını seviyor onu kırmak istemiyor bu yüzden de içki içse şirke mi girer? >
Hayır bu fısk’tır, şirk değildir.
< 1-Diyelim ki bir insana arkadaşı dedi ki gel içki içAdam normalde içki içmiyor ama arkadaşını seviyor onu kırmak istemiyor bu yüzden de içki içse şirke mi girer?

Okudunuz mu?  Bayanlar okumasın , abiler yardımcı olun

2-Ben bir spor kulübünün taraftarıyım o kulüp için gidip adam öldürmem,içki içmem,hırsızlık yapmam,ama o kulüp için birşeyler yapmak hoşuma gidiyor.Yaptığım şeylerin içinde de bazı haram olan işler var bunları yaptım diye şirke mi girerim?

3-Veya herkesin malumu futbolda bir 3 Temmuz süreci yaşandı.Ben o süreçte kulüp için yürüyüşe gittim,mitinge gittim belki orada yanlış işler de yapmışımdır bunlar şirk mi? >
bunlarda şirk değil ama
yukarda anlattığın şeyler ile şimdikiler arasında çok fark var.

Okudunuz mu?  Zina yapmamak için istimna yapmak caiz mi?

112233
< Hayır bu fısk’tır, şirk değildir.

bunlarda şirk değil ama….
yukarda anlattığın şeyler ile şimdikiler arasında çok fark var. >
Nedir o fark bir anlatırsanız örnek verirseniz öğrenmiş olalım biz de…


Bu yaptığım şurk, 112233, Haram sevmek

Bu kategoride yer alan Kinayeli sözlerle boşama başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sevgide şirk Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.