Anasayfa
2 Eylül 2022, 12:17
sizden01
Abone

Kinayeli sözlerle boşama

Kinayeli sözlerle boşama

ezgi
Kinayeli sözlerle boşamada boşama kastı ya da niyeti önemli deniyor. Benim eşim birçok defa kavga anlarında bu sözlerin kinayeli boşama sözleri olduğunu bildiği halde ben gideceğim dediğim için sırf bana karşılık olsun diye gidersen git, defol git, ananın evine git gibi bir sürü söz söyledi ve daha sonra ben o sözleri sinirden söyledim, sen gideceğim demesen ben sana öyle sözler söylemeyecektim, boşama kastıyla söylemedim diyor. Eğer seni boşamak istesem "boş ol" derdim ve buna engel var mıydı, eğer gitseydin peşinden gelirdim diyor ve ayrılığa bir türlü yanaşmıyor. ben boşama kastının ne olduğunu öğrenmek istiyorum. Boşama kastının olması için içinden boşamaya niyet etmiş olması mı gerekiyor. ben sana "boşan git" demedim ki gidersen ne yapabilirim, ne yapayım gidersen gitmek isteyen birine nasıl engel olabilirim anlamında söyledim diyor.
Bu durumda bizim nikah devam ediyor mu hocam? cevap verirseniz Allah bin kere razı olsun.

Okudunuz mu?  Tuvalete tükürmek günah mı? ecel kısalır veya uzar mı?

Cevap: Kinayeli sözlerle boşama

rana
< Kinayeli sözlerle boşamada boşama kastı ya da niyeti önemli deniyor. Benim eşim birçok defa kavga anlarında bu sözlerin kinayeli boşama sözleri olduğunu bildiği halde ben gideceğim dediğim için sırf bana karşılık olsun diye gidersen git, defol git, ananın evine git gibi bir sürü söz söyledi ve daha sonra ben o sözleri sinirden söyledim, sen gideceğim demesen ben sana öyle sözler söylemeyecektim, boşama kastıyla söylemedim diyor. Eğer seni boşamak istesem "boş ol" derdim ve buna engel var mıydı, eğer gitseydin peşinden gelirdim diyor ve ayrılığa bir türlü yanaşmıyor. ben boşama kastının ne olduğunu öğrenmek istiyorum. Boşama kastının olması için içinden boşamaya niyet etmiş olması mı gerekiyor. ben sana "boşan git" demedim ki gidersen ne yapabilirim, ne yapayım gidersen gitmek isteyen birine nasıl engel olabilirim anlamında söyledim diyor.
Bu durumda bizim nikah devam ediyor mu hocam? cevap verirseniz Allah bin kere razı olsun. >

< Nikâh, ‘boşadım, boşsun’ sözleri ile gerçekleşir. ‘defol veya benzeri tehditlerin boşama olması için sözü kullananın bununla ‘boşama’ kastını kullanması gerekir.

Nureddin Yildiz >

"defol git" gibi sözler ancak aranizdaki saygiyi yitirmenizi saglar.
bosanmak ve gidiyorum demekle ne naz yapılır nede saka..

Okudunuz mu?  Cennetle İlgili evlilikler

evlilik oyuncak degil, elbetteki tartismalar olacaktir, zor zaman yasiycaksiniz, ama bu gibi sözlerden uzak durun insaAllah
yuvanizin kiymetini bilin ve birbirinizin rizasini kazanmaya bakin.. özellikle bir bayanin eside dinini yasayan ve yasatan biri ise onun rizasini kazanmak zorunda..
Allah aranizdaki sevgiyi saygiyi muhabbeti artirsin.
dua ile..

Okudunuz mu?  Cuma namazından sonraki 10 rekat hakkında

Cevap: Kinayeli sözlerle boşama

ezgi
Teşekkürler Allah razı olsun.


kinayeli sözler

Bu kategoride yer alan Abdest alırken ne okunur başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kinayeli sözlerle boşama Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.