Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:57
sizden5
Abone

Boşamada Kinayeli sözler

Boşamada Kinayeli sözler

sevimli
Merhabalar ben eşimle bundan bir yıl önce tartışmıştık ve ben eşime senden ayrılacağım, tayin isteyip gideceğim, bu evden çekip gideceğim demiştim. eşim de bana gidersen git dedi ve biz daha sonra barıştık. nikahımızı da yeniden kıydırdık. eşim bana o sözleri boşama kastıyla söylemediğini beyan etmesine rağmen ben ona inanmadım, çünkü bu sözler kavga anında ve boşanma mevzularının konuşulduğu bir zaman diliminde söylenmişti. Bayramda yine tartıştık ve eşim yine ileri geri konuşuyordu ve ben de kelimelerine dikkat et zaten bu bizim son nikah bağımız ona göre konuş dedim. Eşim de daha önceki kastım boşanma değildi diyorum inanmıyorsun ben ne yapayım dedi. ben de yemin et bir daha o zaman dedim. eşim yemin ederim dedi. ben kavganın da etkisiyle biraz da duygusaldım ve dedim ki bir de yemin ediyorsun hem ayrılacağım gideceğim dediğimde git diyorsun şimdi bir de gelmiş yok niyetim o değildi diyorsun dedim. niyetin o değilse ya neydi dedim. eşim de "ben sana ne dedim ki sen gideceğim dedin ben de gidersen git dedim, şimdi bunu söyleyince boşanmış mı olur, yapma Allah aşkına" dedi. Ben de dikkat et ben bu evden gideceğim diyorum sen gidersen git diyorsun ne anlama gelir peki bu dedim. eşim de gidersen ne yapayım, sana engel olamam anlamında söyledim dedi. Ben de tayin isteyeceğim, bu evden çekip gideceğim diyorum sen git diyorsun bu hiç de git de kavga bitsin anlamında bir söz değil sen kimi kandırıyorsun dedim. Eşim yani tayin istersen kendi şifren var, kendi aklın var, kendin tayin istemeyi biliyorsun karar verip istersen ben nasıl engel olabilirim ki anlamında söyledim dedi. Ben eşime inanmıyorum ben sana dedim ve kavgayı bıraktık. Ama kavgadan sonra eşim bu sözleri bana bir daha söylemiş mi oldu şimdi diye kafama takıldı. Hocam bu aramızda geçen diyalogdan dolayı eşim bu sözleri bana bir daha söylemiş olur mu? Biz zaten bu sözlerden dolayı nikahı yeniden kıydırmıştık önceden. Ama nikah kıyıldıktan sonra aramızda geçen bu diyalogdan dolayı bu sözleri yeniden söylemiş olur mu ve nikaha zarar gelir mi? Allah rızası için beni bir aydınlatın.

Okudunuz mu?  Gusul abdesti sırasında burnumdaki kan

Cevap: Kinayeli söz

Şema
Vesveseli birisiniz bütün sorun bu
Bir müslüman yemin ettikten sonra ona inanmak dinimizin emridir.


Cevap: Boşamada Kinayeli sözler

sevimli
Hocam ben şu anda onun niyetini sormuyorum. Biz zaten yeniden nikah kıydırdık. Ben kıyılan nikahtan sonra geçmişi tartışan böyle bir diyalog geçti aramızda bu durumda bu sözleri yeniden mi söylemiş olur onu evham yaptım. Hocam eşim bana yeniden kinayeli söz söylemedi ama geçmişte söylediklerinin açıklmasını yaparken bu git sözünü şu anlamda söyledim diye açıklamada bulundu. Şimdi ben bu sözler yeniden söylenmiş olur mu olmaz mı onu öğrenmek istiyorum. Çok pişmanım geçmiş konuları niye yeniden kurcaladım diye.

Okudunuz mu?  Allahtan başkasından korkmak şirkmidir

Cevap: Boşamada Kinayeli sözler

mum
< evham yaptım >
Evham… aynen bu
Yukarda vesvese denmiş zaten, şeytana izin vermeyin


Kayıtsız Üye
Aynı buna benzer bir derdim var çok yıprandım bu dertten. Ben eşime bir çok defa tartıştım defol git, beğenmiyorsan babanın evine git gibi kinaye lafızlarla talak vermiş olabilirmiyim diye kendi kendimi sorgularkeb söylediğim kelimelerde niyetim neydi bunu HATIRLAMAK maksadı ile vesveseye düşüp ben eşime boş ol dermiş gibi defol git dedim mi diye o boş ol lafzını sesli söylemek talak Olurmu. Talak verme niyeti Yok burada hatırlama maksatlı sesli bir şekilde eşinin ismiyle boş ol diye telaffuz edilirse o sarih sözü hükmü ne olur. Ben bu şekilde bu niyetle kinaye kullandımmı diye kendimi sorgularken ağzımdan çıktı ama kendi kendime konuşur gibi söyleniyor bu söz. Teşekkürler Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Kader-Ölüm şekli

Selamun Aleyküm yardım ederseniz Çok sevinirim çok yıprandım bu talak konusunda sorum biraz derin gibi ama anlatabilirim inşAllah
Kişi; ben eşime kinaye lafızlarla talak vermiş olabilirmiyim diye kendini sorgulasa söylediği kelimelerde niyeti neydi hatırlamasa ve bunu hatırlamak maksadı ile vesveseye düşüp ben eşime boş ol dermiş gibi defol git dedim mi diye o boş ol lafzını sesli söylese talak Olurmu.

Okudunuz mu?  Kendimi yorgun hissediyorum

Talak verme niyeti Yok burada hatırlama maksatlı sesli bir şekilde EŞİNİN İSMİYLE BOŞ OL diye telaffuz ediyor o sarih sözü. SADECE O TELAFFUZU sesli söylüyor (kinaye lafızdaki niyeti ölçmek için) hatırlama maksatlı.


arifselim
Aleykum selam. Hatırlamak veya konuşunda bu kelimelerin kullanılması kadını boşamak anlamına gelmez. Ancak kadına söylenirse bu sarih söz olur. Önceki durumların için bir müftülüğe giderek sorman uygun olur.

Okudunuz mu?  Şehitlik istemek ve bu konuda görülen rüyalar

Kayıtsız Üye
Vesveseye çok kapıldım hocam Allah razı olsun cevabınız İçin. Kendi kendime düşünürken yalnız başına nefsimi muhasebeye çektiğim sırada acaba benim kinaye söz söylerken niyetim sarih söz söyler gibimiydi diye o sözü bir telaffuz edeyim anlarım niyetimi dedim ve telaffuz ettim sonra da Yok ya dedim içimden bu şekilde bir niyetle söylemiş olamam diye düşündüm

Okudunuz mu?  Kabirin Zorluğu

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm ablam evimizin yakınından kiralık ev tuttu. Sabah eşini işe gönderir gece 12 ye kadar bizde kalırlardı. Annem ölünce babam evlenmedi. Eniştem babamın sanki büyük oğluydu. Eniştem hiç bir şekilde saygıda kusur etmedi. Ben evlenince babam yalnız olduğu için ablamları eve aldı birlikte yaşıyorlardı. Bayramlarda babamı ziyarete vardığımda enişte bizim rahatsız olmamamız için hoş geldiniz der ve evden giderdi. Hiç bir şekilde ben evlendikten sonra babamın evinde kalmadım. Ziyaretimde en fazla 2 saat olurdu.ben ayrı şehirde yaşıyorum. AblAm çocuklarıyla bana gelirdi. 2 gün durup giderdi. Ama eniştem hiçbir şekilde bize gelmedi. Babam öldü. 25 yıl sonra ablamlar benim kaldığım yerden ev aldılar. Tapu işlemleri için eniştem gece binip sabah işleri görüp gidecekmiş. Benim bundan haberim yoktu. Ablam kocasına hediyeler koymuş bana verilmesi için. Eniştem kocamı aradı. Kocam enişteni eve getiriyorum dedi. Eve geldiler yemek yiyip çıktılar. Akşam eve kocam tek geldi. Enişten işlerini yaptık gitti dedi. Bende bacısı burada olupta bir gün bizde kalıp yatsaydı. Yorgun yorgun gitmeseydi dedim. Kocam bu söz için bu boşanma sebebi. Diyerek bana boş ol defol git dedi. 25 yıllık evliydim. .boş ol defol git dediği için talak gitti. Biliyorum.
Benim sorum bacısı burada olupta bir gün bizde kalıp yatsaydı. Yorgun yorgun gitmeseydi sözü boşama sözü müdür?

Okudunuz mu?  Biryerimize necaset bulaşırsa namaza mani olurmu ?

ACİLSERVİS
Kadının kocasına ne olursa olsun boş ol veya her hangi bir başka cümle demesi talak götürmez.


kinayeli sözler, kinayeli boşama sozleri ne istiyorsan yap

Bu kategoride yer alan Su altında ezan sesi duymak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Boşamada Kinayeli sözler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.