Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:36
missa8
Abone

Çevre temizliği neden önemlidir

Çevre temizliği neden önemlidir

Kayıtsız Üye
çevre temizliği neden önemlidir


Cevap: Çevre temizliği neden önemlidir

Galus
Çevre temizliği ve önemi

Çevre temizliği bizler için ve kendi yakınlarımız için önemli bir unsurdur,hem sağlık açısından hemde kaliteli ve ferah yaşam açısından çevre temizliğine önem vermeliyiz.

Okudunuz mu?  Yaratma kelimesini Allah dışında kullanmak doğru mudur?

Evimizi okulumuzu temiz tutmalıyız. Çünkü zamanımızın büyük bir kısmı buralarda geçmektedir. Evimiz barındığımız ve dinlendiğimiz yerdir. Evimizi temiz tutmalı ve bu konuda büyüklerimize yardımcı olmalıyız. Evimizin temiz ve düzenli olması için üzerimize düşen görevleri yerine getirmeliyiz. Özellikle banyo tuvalet ve lavaboların temiz olmasına dikkat etmeliyiz.
Okul yakın çevremizin yakın bir parçasıdır. Günümüzün büyük bir kısmı okulda geçer. Okulumuzun temiz olması bize sağlıklı bir öğretim ortamı sağlar. Bu nedenle okulumuzu ve çevresini temiz tutmaya özen göstermeliyiz. Yiyecek ve içeceklerimizi sağa sola atmak duvarlara masaların üzerine yazı yazmak; çevremizi kirletmek çirkin ve sorumsuzca bir davranıştır.
Ev ve okul dışında yaşadığımız çevrenin temizliğine de dikkat etmeliyiz. Cadde sokakları park ve bahçeleri ormanları piknik yerlerini temiz tutmak kirletenleri uyarmak hepimizin görevidir. Bilmeliyiz ki ”temiz bir dünya temiz bir çevre” hem kendimiz için hem de bizden sonra gelecek nesiller için çok önemlidir.
Çevreyi kirletenleri uyarmalı ve bu kötü alışkanlıklarından vazgeçirmek için gayret göstermeliyiz. Bunu yaparken nezaket kurallarına dikkat etmeli karşıdaki kimseyi üzmemeye özen göstermeliyiz. Aynı zamanda kendimiz de çevre konusunda duyarlı olmalı ve bu konuda insanlara örnek olmalıyız.
Kısaca sağlıklı mutlu huzurlu barış içinde yaşamak için çevremizi temiz tutmalıyız. Bunun için çevre temizliğine hem kendimiz uymalı hem de başkalarını bu konuda uyarmalıyız.

Okudunuz mu?  Uykusunda tecavüze uğrayan cünüp olur mu

Çevre temizliğinin önemi, çevre temizliği ile ilgili yazı, Çevre temizliği neden önemlidir

Bu kategoride yer alan Kıblenin yönü nasıl bulunur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çevre temizliği neden önemlidir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.