Anasayfa
7 Mart 2023, 3:01
missa05
Abone

İdamlık genç kitabının özeti

İdamlık genç kitabının özeti

Kayıtsız Üye
İdamlık genç kitabının özeti lazım İdamlık genç kitabı hakkında bir özet çıkarabilir misiniz ?


Cevap: İdamlık genç kitabının özeti

maydın
İdamlık genç romanının özeti

Geçenlerde bir arkadaşım bu kitabın özetini benden istemişti. Bende baktım internette daha önce özeti yazan hiç olmamış. Bu sebeple öğrencilere faydalı olma amacıyla bu özeti kendim yazdım. Bir teşekkürü çok görmeyen herkese teşekkürlerimi sunarım.

KİTABIN KONUSU: Bir hapishane koğuşunda bir gecede geçen olayda İslam’ı ve âlimlerini yaşatmak uğruna feda edilen bir hayat öyküsü kısaca anlatılmaktadır.

Bayan öğrenciler tarafından takip edilen ve ateist bir öğretmen olan Ebazer daha sonraları tanıştığı bir kız öğrencisi sayesinde İslam dini ile ilgilenmeye başlar. Lakin Ebazer’in bu kız öğrencisi ile irtibatta kalması sonucu sürekli olarak aksilikler yaşanmaktadır. Bunlardan biriside abartılı bir biçimde gazetelere eklenen öğrencisini taciz etti başlığıydı. Bunun üzerine Ebazer öğrencisinin isminin lekelenmemesi adına ona evlilik teklif eder. Ebazer sonraları İslami cemiyetlere katılır. Bu cemiyetlerde İslam dinini kötüye kullanan insanların tuzağına düşürülür. Akabinde ağır suçlu olarak görülür ve idama mahkûm edilir. Getirildiği koğuşta farklı suçlardan cezaevine girmiş insanlar yer almaktadır.

Okudunuz mu?  Kürtçe Çocuk isimleri

Bunlardan birisi Vedat’tır. Hırsızlık nedeniyle mahkûm olan Vedat’ın annesi yıllar önce kocasını aldatmıştır. Bu sebeple Vedat kendisine Piç Vedat şeklinde hitap edilmesini sıkça vurgulamaktadır. Vedat bu şekilde annesinden intikam aldığını düşünmektedir. Vedat uzun süredir dedesinin yanında yaşarken ölümlerinden sonra sokaklara düşmüştür. Daha sonra bir kadının yanına sığınan Vedat uzun bir süre orada yaşamıştır. Yanında yaşadığı kadının kızına aşık olan Vedat bunu hiçbir zaman kıza söyleyemez. Bir gün kız Vedat’ın yanına gelir ve Vedat tam kendisini sevdiğini söyleyeceğini düşünürken kız başka birini sevdiğini ve Vedat’ı kardeşi gibi gördüğü için ilk olarak ona söylediğini bildirir. Bunun üzerine Vedat o evden uzaklaşır ve bir daha dönmez. Tekrar sokaklara düşen Vedat bir süre İslami topluluklarda bulunur. Daha sonrasında kötü çevre etkisiyle giriştiği gayri ahlaki işler neticesinde 10 yıl hapse mahkûm edilir. Koğuştakilerden bir diğeri fabrikatör oğlu şişman yapılı birisidir. Vergi kaçakçılığından gözaltına alınan şişman şahıs sık sık Vedat ile atışmalarda bulunur. Lakin gardiyanlara verdiği rüşvetler neticesinde Vedat tarafından tavırlarına göz yumulur. Koğuştaki bir diğer mahkûm ise dilsiz ve kendi halinde birisidir.

Okudunuz mu?  Cennetle müjdelenen kadınlar

Koğuşa en son olarak gelen Ebazer tüm soğukkanlılığı ile dikkatleri üzerine çekmiştir. Sanki yarın asılacak olan Ebazer değil başka birisi gibi Kitap okumaya, sohbet etmeye ve diğer aktivitelerine normal bir şekilde devam etmektedir. Vedat ise yaşadıklarını zaman zaman bir kenara atıp Ebazer’ in bu haline hem üzülmekte hem de anlam verememektedir. Tüm gece boyunca Ebazer ile sohbetlerine devam eden Vedat ondan çok etkilenir ve onun yarın asılacağını bilmek Vedat’ı ziyadesiyle üzer. O gece koğuştakiler sabaha kadar birbirleriyle sohbet ederler. 10 yıllık mahkûmiyetinin ardından tahliyesine bir gün kalan Vedat kendisinin Ebazer kadar topluma faydalı olmayacağına ve Ebazer gibilerin yaşaması gerektiği gerçeğini tamamen kabullenip, onun yerine ipe kendisi gitmeye karar verir. Bunun üzerine bu fikrini Ebazer’ e söyler. Bunu duyan Ebazer ise asla böyle bir şeyi kabul edemeyeceğini söyler. Bunun üzerine Vedat şişman adam aracılığı ile gardiyanlara rüşvet verir ve eter ister. Eter eline geçtiği zaman onu Ebazer’ in koklaması için çalışır ve sonunda başarır. Vedat sabah olduğunda uyanır ve Ebazer’ in yerine geçer. Gardiyanlardan birisi onun Ebazer değil Vedat olduğunu anlar ama o da bu durumu gizlemek ister. Vedat’ın kulağına defalarca eğilir ve onun Ebazer olmadığını kendisinin de onlardan olduğunu ve gerçeği söylemesini istese de Vedat kendisinin Ebazer olduğunu söylemekte ısrar eder. Vedat gitmeden önce diğer mahkûmlara ise Ebazer’ in onun adına yarın tahliye olmasını istediğini belirtir. Eterin etkisinin kaybolmasıyla beraber uyanan Ebazer, uyandığında Vedat çoktan asılmıştır. Büyük bir üzüntü duyar ve uzun süre bunun etkisinden çıkamaz. Daha sonra ise Vedat’ın adına tahliye olur. Eve döndüğünde annesi ve nişanlısı gözlerine inanamaz. Ebazer olayı olduğu gibi onlara da anlatır. Bu hayat öyküsü ise Ebazer’ in kızı tarafından yazara aktarılır.

Okudunuz mu?  Kuranı kerimde adı geçen peygamberler

Cevap: İdamlık genç kitabının özeti

yusuf merve
Allah sizden razı olsun çok yardımcı oldunuz ayrica ALLAH hepimize ebazer gibi insanlar,hocalar nasip etsin….


Cevap: İdamlık genç kitabının özeti

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun okuduğum ve beni etkileyen güzel bir kitabtı.Tavsiye ederim. 🙂

Okudunuz mu?  Hz. Muhammed'in (sav) peygamber olarak görevleri nelerdir ?

Kayıtsız Üye
çok teşekkür ederim böyle bir çalışma yaptığınız için …. teşekkürler.


Kayıtsız Üye
O kadar yardımcı oldunuzki çok teşekkür ederim size 😊


berna yavuz
Daha okumadim ama yorumlara bakilirsa okumam gerektigini goruyorum yarin ilk isim bu kitabi almak olacak…😂


Kayıtsız Üye
Co . Guzel bir ozet çok tsk ederm saolun.😊😊

Okudunuz mu?  Kurban Bayramı Arapça Hutbe Metni

Kayıtsız Üye
saolun kitabı okumadan özetimi yazmaya yardımcı oldunuz 😀 🙂


Kayıtsız Üye
GERçekten ÇOK GÜZel ELLerine SAĞlık. ABİcim.


Kayıtsız Üye
Idamlık genç isimli romanı çok beyendim.Herkese tavsiye ederim.


Kayıtsız Üye
Başıma talihsiz bir olay geldi ve ceza evine girdim 3aylina ve bu kitabı ceza yattığı bir abi tavsiye etti ve okudum Çok güzel bir kitap herkese tavsiye ederim

Okudunuz mu?  Farz namazlarda kamet unutulursa iadesi gerekirmi?

Kayıtsız Üye
ALLAH razı olsun,çok önemli bir iş yaptınız.Çokta iyi özetlemişsiniz


Kayıtsız Üye
Bu kitap çok acıklı, bir ara gözlerim doldu. Kitap o kadar güzel ki çok katkısı oldu.Yazarına çok teşekkür ederiz.


Kayıtsız Üye
Güzel özet olmus ya bende kaç gundur aklıma takıkdı 3 5 sene olmustur bu kitabı okuyalı piç vedatın meşhur komik bir lafı vardı hatırlayan yazabilirmi bide tam gençlere verilecek en güzel hediye ben bir arkadaşıma heye etmek için almıstım önce kendim okumustm

Okudunuz mu?  İçki veya alkolün elbiseye dökülmesi?

Kayıtsız Üye
Çok güzel olmuş ve çok güzel bir kitap elinize sağlık


Kayıtsız Üye
elinize,yüreğinize sağlık teşekkür ederim 🙂


Kayıtsız Üye
Harika bir kitap sanki bende o olayın içındeyimışım gibi hissettim.akışı çok güzel okumanızı tavsiye ederim.


Kayıtsız Üye
Allah razı olsun çok teşekkkür ederim çok yardımcı oldunuz🤗🤗

Okudunuz mu?  İlim ile ilgili hutbe

Kayıtsız Üye
Hocam Teşekkürler çok işime yaradı Allah sizden razı olsun


Kayıtsız Üye
Bayıldım… Annem bana tavsiye etmişti. Bende emin olmak için konusuna baktım. Müthiş… Hemen alacağım. Herkesin Trendyoldan almasını talep ediyorum. Orada daha ucuz. Bu kitabı alalım. Tavsiyemdir:)


idamlık genç, idamlık genç özeti, idamlik genc

Bu kategoride yer alan Tesbihat nasıl yapılır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İdamlık genç kitabının özeti Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.