Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:24
Namaz
Abone

Namazda esnemek ile ilgili hadisler

Namazda esnemek ile ilgili hadisler

Kayıtsız Üye
Namazda esnemek ile ilgili hadislere ihtiyacım var bana Namazda esnemek hakkında hadisi şerifler yayımlar mısınız ?


Cevap: Namazda esnemek ile ilgili hadisler

Ebu Ducane
Namazda esnemek ile ilgili hadisler
Biriniz esneyeceği zaman gücü nisbetinde onu gidermeye çalışsın. (Ağzını açarak hâh demesin) . Çünkü bir kimse esnediğinde şeytan ona güler. (Buhârî, Edeb, 125) buyurmuştur.
Esnemek şeytandandır. Binaenaleyh sizden herhangi biriniz esneyeceği zaman gücü yettiği kadar onu tutsun. ( Müslim, Zühd, 56, (2994); Tirmizi, Salât, 273/370; A. Hanbel, Müsned, II, 397, 517.
Ebu Saidi’l-Hudri kanalıyla gelen bir hadiste ise, Rasül-i Ekrem (s.a.v)’in; Biriniz namazda iken esneyeceği zaman gücü yettiği kadar esnemeyi hapsedip tutsun, çünkü şeytan girer. Müslim, Zühd, 57, (2995), 58, 59.

Okudunuz mu?  Üzerinde Resim Olan Seccade de Namaz Kılınır mı bilgi verirmisiniz??

Cevap: Namazda esnemek ile ilgili hadisler

nurya
Sadece namazda değil her zaman insan esnemesi geldiği zaman kendine hakim olmalı namaz dışındaki esnemeler de eliyle ağzını kapamalı ve esnemesini mümkün oldukca küçütmelidir ,ben bunları benden büyük olan en yakınlarımı da söylüyorum öğretiyorum çünkü onlar bilmiyorlar şeytana kendinizi güldürmeyin diyorum

Okudunuz mu?  Beş vakit namazın kılınışının resimlerle kılınışını gösteren afiş

namazda esnemek ile ilgili hadisler, namazda esneme hakkında hadisi

Bu kategoride yer alan Namazda okunan duaların anlamları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda esnemek ile ilgili hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.