Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:39
missa
Abone

Geçici dövme haram mıdır?

Geçici dövme haram mıdır?

Kayıtsız Üye
Hocam , geçici dövme haram mıdır? Birde vücuda geçen bir kalemle (keceli kalem tükenmez kalem vb.) gibilerle yazı yazarsak günah oluyor mu??


Yorum: Geçici dövme haram mıdır?

arifselim
Kalıcı dövme yapılması haramdır. Geçici dövmeler ise kadınların eşlerine gözükecek şekilde olması ve yaptırırken diz ile göbek arasını kadın dahi olsa açmaması şarttır. Helal maddeden ve geçici olması durumunda deriye geçen kalemler kullanılması caizdir. Ancak mutlaka suyun deriye ulaşmasına engel olmaması gerekir. Bu fetvalara rağmen geçici dahi olsa yaptırılmasını tavsiye etmiyoruz.

Okudunuz mu?  Etkili Bir Dua - Bol Rızık Ve Nasip için Dua

Kalıcı dövme hakkında ise şöyle buyrulmuştur:
Peygamberimiz şöyle buyurmuştur: Dövme yapan ve yaptıran kadınlara, kaş ve yüzlerinden tüy yolan ve yolduranlara, dişlerini seyreltip inceltenlere ve bu şekilde Allah’ın yarattığı şekli değiştirenlere Allah lânet etmiştir (Buhârî, Libâs, 87; Müslim, Libâs, 120).

Okudunuz mu?  Bozulan tövbe ve adak kefareti

geçici dövme günah mı, gecici dovme caizdir

Bu kategoride yer alan Kızgınlıkla ağızdan çıkan sözlerden sorumlu muyuz başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Geçici dövme haram mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.