Anasayfa
18 Ağustos 2022, 14:01
sizden5
Abone

Kalemle geçici dövme çizmek

Kalemle geçici dövme çizmek

HaSuR
Vücudumuza kalemle dövme tipi kalıcı olmayan ve yıkanınca gidebilen şekil ya da yazı çizmek doğrumudur? vücuduma zarar vermiyorum yaralamıyorum sadece kalemle çiziyorum ve yıkayınca gidiyor (el bileğimin olduğu yere çiziyorum). Günahmı yada bir sakıcnası varmı?

Okudunuz mu?  Selam verme ile ilgili boş duran kişiye selam verilmez imiş doğrumu?

Cevap: Kalemle geçici dövme çizmek

sitare

< Eğer dövme yapılan boya suyu alta geçirmeyecek şekilde ise abdest ve gusle manidir ve sonuç olarak da caiz değildir.Kına doğal bir maddedir ve su geçirir. ancak içerisine katılacak maddelerle su geçirme özelliği yitiyorsa caiz değildir.
Ayrıca bu tarz dövmelerin yapılış amacı süs olduğu ve gösterişe girdiği için (görünür yerde ise) dinimizce de gösterişin ve gereksiz süslenmenin caiz olmadığını düşünürsek hoş değildir.

selam ve dua ile >
bu gibi durumlarda dikat edilecek ilk husus kullanılan maddenin su geçirme özelliğidir.
ancak son paragrafı da göz önünde bulundurursak böyle bir şeyi yapış amacı ve sonucu bir müslümana yakışmayacaktır.
ayrıca vücuduma zarar vermiyorum deseniz de elinizdeki madde tükenmez kalem de olsa farkında olmadan derinize zarar da veriyorsunuz. nerden bakarsanız bakın kimyevi bir maddedir ..

Okudunuz mu?  Allahın sevdiği kul

selam ve dua ile


Yorum: Kalemle geçici dövme çizmek

Kayıtsız Üye
Bişey sorabilir miyim ben erkeğim ve kına ile vücuda şekil vermek istiyorum.Ama dövme tarzı falan değil herhangi bir işaret veya simge yapmak istiyorum bu dinimizde hükmü nedir?


Yorum: Kalemle geçici dövme çizmek

arifselim
Vücuda çeşitli desenler veya yazılar çizmek dinimizde hoş karşılanmamıştır. Kadınlar eşlerinin görebileceği geçici ve su geçiren özellikte şeyler yapması caizdir. Bu tür süsler kadınlar için kabul edildiğinden erkeklerin yapmaları caiz değildir.

Okudunuz mu?  Hırsızdan Çalmak

pilot kalemle dövme, kalemle dövme, ele yazı yazmak günah mı

Bu kategoride yer alan Misafirlikte mecbur kalındığında 1 kereliğine mastürabasyon yapılabilir mi?Günah olur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kalemle geçici dövme çizmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.