Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:35
missa8
Abone

Alkol içmek ile ilgili hadisler

Alkol içmek ile ilgili hadisler

Kayıtsız Üye
Alkol içmek ile ilgili hadisler


Cevap: Alkol içmek ile ilgili hadisler

Fetva Meclisi

Alkol içmek ile ilgili hadisler

"Allah içkiye, onu içene, dağıtana, satana, satın alana, üzümünü sıkana [îmal edene], kendisi için sıktırana, taşıyana ve kendisine taşınana ve parasını yiyene lânet etsin." (Tirmizi, Büyû: 58)
"İçki bütün kötülüklerin anasıdır" buyuran Peygamberimiz (s.a.v), bizleri 14 asır önce uyarmıştır. Bu sese kulak verilmediği içindir ki, her gün bir sürü cinâyet, hırsızlık, gasp, trafik kazası içki yüzünden olmaktadır.

Okudunuz mu?  Tilya ismini koymak caiz mi

Ey İman edenler! Şarap,kumar,dikili taşlar(Putlar),Fal ve şans okları birer şeytan işi pisliktir bunlardan uzak durun ki( toplumsal bireysel) mutluluğa kurtuluşa kavuşasınız / Şeytan içki ve kumar yoluyla aranıza düşmanlık ve kin sokmak ister ,sizi Allah ı anmaktan ve namaz kılmaktan uzaklaştırmak ister.Artık bunlardan vazgeçtiniz değil mi? (Maide suresi 90-91.ayetler)

Okudunuz mu?  Namaza başlamak istiyorum ama başlayamıyorum

"çoğu sarhoş edenin azıda haramdır (Hz.Muhammet s.a.v)
Günümüzde bazı insanlar "Birada çok az alkol var. Bu da mı haram?" diyebilmektedir. İşte bu hadîs, çoğu sarhoş eden bir şeyin az dahi olsa yasak olduğunu belirtmektedir.

Her sarhoş edici özelliği olan madde içkidir,bütün sarhoş edicilerde haramdır (Hz.Muhammet s.a.v)

Okudunuz mu?  Peygamberlerin zelle denilen küçük hataları nelerdir?


alkol ile ilgili hadisler, içki ile ilgili dini sözler, içki ayetleri ve hadisleri

Bu kategoride yer alan Yarışma soruları: Kız kur'an kursları arasında yapılan yarışma soruları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Alkol içmek ile ilgili hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.