Anasayfa
12 Eylül 2022, 16:17
Gusul
Yönetici

Boy Abdestinde burna su çekme sınırı

Boy Abdestinde burna su çekme sınırı

Kayıtsız Üye
hayırlı günler

güsül abdesti alırken burnuma tam su çekebildim mi çok düşünüyorum bazen su çekerken kulağımdan sesler duyuyorum , canım acıyor kendimi baya zorluyorum yardım edebilirseniz sevineceğim. şimdiden teşekkürler.


Cevap: Boy Abdestinde burna su çekme sınırı

Hoca
Gusulde sadece genize kadar su çekilir.
Yani burun kemiğine ualaştırılması zorunlu değildir, sadece dışarıdan bakıldığında görülebilen yere kadar su çeilir.
Kendinize eziyet etmeyin!

Okudunuz mu?  Şehvetli bir şekilde boşalmak ne demek

Gusül Abdestinde Burna 2 Kere Şu Vermek

Buraktarı
Gusul abdestinde ağza üç kere su verdim ama burna 2 kere verdim devam ederken aklıma geldi bir kere daha burnuma su çektim acaba kabul olur mu (çok küçük şeyleri kafama takıyorum)


Yorum: Boy Abdestinde burna su çekme sınırı

ACİLSERVİS
Bir ilmihal alıp dinini öğrenmezsen çok kafana takmaya devam edersin. Mutlaka alıp onlarca kez okumalısın. Burna bir defa su vermek farzdır. Üç defa sünnettir. Üçten fazla yapman gusle engel olmaz ama sünnete uymamış olursun.

Bu kategoride yer alan Meni ve meziyi nasıl ayırt edebilirim hangisi gusül gerekririr? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Boy Abdestinde burna su çekme sınırı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.