Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:16
Namaz
Abone

Namaz sırasında başka şeyler düşünmek

Namaz sırasında başka şeyler düşünmek

ezgiiii
namaz kılarken aklıma olur olmadık düşünceler geliyor malesef
kendimi engellemeye çalışıyorum ama yine geliyor yine
ne yapmam lazım düşünmemek için..
başka şeyler düşünmeden namazıma odaklanıp kılmak istiyorum
🙁 herkesmi benim gibi acaba yoksa bendemi oluyor …
içim çok huzursuz oluyor ….

Okudunuz mu?  Cenabet namaz kılıırmı?

Cevap: namaz sırasında başka şeyler düşünmek

Darusselam
Namaza odaklanmanın bazı yöntemleri

– Günah işlememek (Haram lokma yeme ve harama bakma gibi)
– Namaz ilmihali ve namaz bilincini okumak
– Kur’an bilmek
– Okuduğu surelerin anlamını öğrenmek


Yorum: Namaz sırasında başka şeyler düşünmek

Kayıtsız Üye
arkadaşlar selamun aleyküm kusura bakmayın rahatsız edecem ama inanın çok zor durumdayım bir sorunun var bilen bilgili biri yardımcı olsun şimdi ben namaz kılarken aklıma hep başka şeyler geliyor aklım namaza gelmiyor hep aklımda birşeyler oluyor napiyorsam kurtulamıyorum çoğu zaman bu namazı şaşırtıyor bana napacam ben ya yardımcı olun 😢😢😟😟

Okudunuz mu?  Evde köpek varken namaz kılınması ve namazın kabul olmadığı doğrumu?

Yorum: Namaz sırasında başka şeyler düşünmek

arifselim
Aleykum selam kardeşim. Namazda aklına bir şeyler gelmesi namazını bozmaz ama belki sevabını azaltır. Bundan kurtulmak için namazda kendini Allah’ın huzurunda olduğunu ve bu kıldığın namazı en son namazın gibi hayal et. Allah yardımcın olsun.

Okudunuz mu?  Fal baktıran kimsenin kırk gün namazı kabul olmaz hadisi sahih midir?

Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum

Seytan namazda yenileri yani yeni baslayanlara çok vesvese verir. Bu imtihani gecersen kolay kolay vesvese gelmez sadece Allah i dusun seni izliyor sen onunla konusuyorsun onun huzurundasin o kadar yer varken hicbir yere gitmedin ve Allah in huzuruna geldin bunlari dusun seytana kulak verme seytan sana baska seyler dusundurtur ona kulak verdikce dahada seni sikar dahada vesvese verir. Namazindan önce ve sonra euzu besmele cek sol tarafina 3 kere ufle kalbinle 3 kere HasbinAllah (Allah bize yeter) de Allah a sigin gerisini halledersin. Allah yardımcın olsun.

Okudunuz mu?  Şafi mezhebine göre ikindi namazı nasıl kılınır?

esraa
Namaz da sürekli dünyevi şeyler düşünüyorum ve kendime engel olamıyorum bilemiyorum şeytan mı düşündürüyor bana bunları ben mi düşünüyorum. bu durum benim Namazımın sevabını azaltıyor mu?


bbgbbg
Okuduğun surelerin türkçe manalarını öğren ve okurken manalarını düşün.Her namazda farklı farklı sureler okumaya çalış.Sureleri tane tane oku namazı kılarken acele etme.Allah’ın(azze ve celle) izniyle namazını huşu ile kılabilirsin.

Okudunuz mu?  Zina eden kişinin namazı kabul olur mu?

mumsema
< bu durum benim Namazımın sevabını azaltıyor mu? >
Elinde olmayan nedenlerle olursa namazın sevabı azalmaz.
Namazda aklına türlü türlü şeyler gelmeyenimiz yoktur önemli olan huşu’yu yakalayabilmek için çabalamaktır


GoSHawk.
Aynısı bendede oluyor. Bugüne kadar kıldığım hiçbir namazı dosdoğru kıldığıma emin değilim. Namaza başladığım gibi kafam hep geçmişteki sıkıntılarıma gidiyor. Zaten bu sıkıntılarımdan dolayı namaza başladım. Geçmiş olayları düşünüyorum. Ağzım sadece sureleri okuyor. Bedenen namazı kılıyorum ama ruhen hep geçmişteyim. Bu durumdan hiç kurtulamıyorum.

Okudunuz mu?  Gerdek gecesi kadın namaz kılar mı?

Can42928
Sen kendini engelleyemiyorsan mesul değilsin…Zaten şeytan senin huşu ile namaz kılmanı engellemek istediği için sana vesvese veriyor…


namazda düşünmek namazı bozar mı, namazda dünyevi konuları düşünmek , namaz kilarken bisey dusunmek

Bu kategoride yer alan Hacet Namazı Nedir? Nasıl Kılınır? Hacet Duası Nedir? Hacet Namazı Ne İçin Kılınır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz sırasında başka şeyler düşünmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.