Anasayfa
8 Mayıs 2021, 1:46
Siyer
Yönetici

Peygamber Efendİmİzİn Mİnberde ÜÇ Defa Amİn Demesİ

Peygamber Efendİmİzİn Mİnberde ÜÇ Defa Amİn Demesİ

Yusuf
PEYGAMBER EFENDİMİZİN MİNBERDE ÜÇ DEFA AMİN DEMESİ
Cebrail (r.a),den :Peygamber efendimiz bir gün minbere çıkarken birinci basamakda "amin" dedi.İkinci bsamakda tekrar "amin" dedi.Üçüncü basamakda yine" amin" dedi.Minberden inince eshab:"Ya rasulullah!Niçin her basamakda amin dediniz?" Dediler.Efendimiz:"Birinci basamağa çıkdığımda cebrail geldive Ramazanı şerife ulaşıb mağfiret olunmadan Ramazan- ı Şerif çıkan kimse bedbaht olsun.dedi Ben de amin, dedim.
İkinci basamağa çıkdığımda; anne ve babasına yetişip onlara iyilik sebebiyle cennete giremeyen kimse bedbaht olsun dedi. Bende amin dedim
Üçüncü basamakda ise:yanında senin ismin anılıbda selavat okumayan kimse bedbah olsun, dedi .Ben de amin dedim.

Okudunuz mu?  Men teşebbehe bi kavmin fe hüve minhüm hadis-i şerifi ile İnnellahe lâ yenzuru ilâ suveriküm ilh hadis-i şerifi ara

Cevap: Peygamber Efendİmİzİn Mİnberde ÜÇ Defa Amİn Demesİ

İnşirah
Amin Amin Amin,
Yarab Kulun ve rasulun sav senden neler istedi ise bizde senden onları istiyor,nelerden sana sığındı ise bizde onlardan sana sığınıyoruz (AMİN)
Paylaşım için tşk ler


Yanıt: Peygamber Efendİmİzİn Mİnberde ÜÇ Defa Amİn Demesİ

DZALBAY
Rabbim cc razı olsun kardeşim.

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin oturuş şekilleri

Soru: Peygamber Efendİmİzİn Mİnberde ÜÇ Defa Amİn Demesİ

Ecrinim
Efendimiz:"Birinci basamağa çıkdığımda cebrail geldive Ramazanı şerife ulaşıb mağfiret olunmadan Ramazan- ı Şerif çıkan kimse bedbaht olsun.dedi Ben de amin, dedim.
İkinci basamağa çıkdığımda; anne ve babasına yetişip onlara iyilik sebebiyle cennete giremeyen kimse bedbaht olsun dedi. Bende amin dedim
Üçüncü basamakda ise:yanında senin ismin anılıbda selavat okumayan kimse bedbah olsun, dedi .Ben de amin dedim
.

Okudunuz mu?  Hadis ve sünnet arasındaki farklar

amin amin amin
Rahman razı olsun kardeşim


meryemgül1
Ben de amin dedim.
Amin amin Allah c.c.razı olsun kardeş


mahir53
Allahummesallaliala Muhammed…

sağolasın… ALLAH razı olsun…


Kayıtsız Üye
Kaynak istiyorum


Şema
peygamber efendimizin 3 kere amin demesi hadisi ve kaynağı

Peygamber (a.s.m) Efendimiz bir keresinde minbere çıkarken, her adımda amin dedi: Bir adım çıktı, "Amin.."; bir adım daha çıktı, "Amin.."; bir adım daha çıktı, "Amin.."

Okudunuz mu?  Peygamberimizin oğlu Hz ibrahimin vefatı ile ilgili sorular ve cevapları

Hutbesi bittikten sonra: "Yâ RasûlAllah! Minbere çıktığınız zaman amin dediniz, her adımınızda bunu neden söylediniz?" diyerek sebebini sordular.

Buyurdu ki: "Cebrail (a.s.) üç dua etti, ben de onlara amin dedim.

– Birisi: Cebrail(a.s.): Annesine, babasına veya sadece onlardan birine ulaşmış bir evlat, (onlara güzel hizmet edip, onların hayır duasını alıp) cenneti kazanamadıysa ona yazıklar olsun/burnu yerde sürtünsün! dedi, ben de amin dedim.

Okudunuz mu?  Hz Muhammedin kaç ismi vardır?

(Demek ki insanın bir evlat olarak, anne babasının rızasını kazanması, onların elini öpmesi, gönlünü alması, hizmet eylemesi, böylece cenneti kazanması gerekiyor. Ve bu yoldan cenneti kazanmak çok da kolaydır. Buna rağmen bunu başaramayana, anne babasının rızasını almadığı için cennete giremeyene yazıklar olsun ve olacaktır.)

Okudunuz mu?  Hiç evlenmeyen Peygamberler kimlerdir

– İkincisi: Cebrail: Sen peygamber olarak bir insanın yanında anıldığın zaman, sana salat-ü selâm getirmezse; ona yazıklar olsun!.. Onun burnu yere sürünsün! dedi. Ben de ona amin dedim."

( Muhakkak ki Allah ve melekleri Peygambere hep salat (rahmet ve sena) ederler. Ey iman edenler! Siz de ona salat edin ve tam bir içtenlikle selâm verin (Ahzab/33/56) mealindeki ayet de salavat-ı şerifenin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Allah’ın bu açık teşvik ve davetine rağmen yanında ismi anıldığı halde peygamber efendimize salavat getirerek kısa yoldan büyük sevaplar kazanmayı düşünmeyen kimse, herhalde yazıklar olsun u çoktan hakketmiştir.)

Okudunuz mu?  Peygamber efendimiz küpe takar mıydı?

– Üçüncüsü: Cebrail: Ramazana eriştiği halde bir insan, buna ramazanın feyzinden, bereketinden istifade edememiş, ramazan gelmiş geçmiş de hâlâ Allah’ın mağfiret ettiği bir kul olamamışsa, Allah’ın affını, mağfiretini kazanamamışsa; yazıklar olsun o kula!.. Burnu yerde sürtsün!"’ diye dua etti. Ben de ona amin dedim (bk. Buharî, el-edebu’l-müfred- 1419/1998, Riyad- 1/338; Taberanî-evsat- h. no: 8994; Bezzar, h. no: 1405; Mecmau’z-zevaid, 10/164)

Okudunuz mu?  İlk vahiy gelince Peygamberimizi teselli eden kişi kimdir?

peygamber efendimizin 3 kere amin, peygamber efendimiz 3 defa amin, peygamberimizin hutbede 3 defa amin demesi

Bu kategoride yer alan Peygamber efendimizin hayatından kısa kısa başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamber Efendİmİzİn Mİnberde ÜÇ Defa Amİn Demesİ Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.