Anasayfa
3 Ağustos 2021, 20:09
Hikayeler
Yönetici

Dostluk Ve Kardeşlik Hakkında Hadisler

Dostluk Ve Kardeşlik Hakkında Hadisler

Sofi23
Merhaba kardeşlerim,internetten ”dostluk ve kardeşlik” adı altında hadis aradım ama bana yeterli gelmedi.Sizin de 1-2 bildiğiniz hadis varsa konu altına yazarsanız sevinirim.


Cevap: Dostluk Ve Kardeşlik Hakkında Hadisler

cihad38
en yakın semerkand iletişim merkezine uğra,cemaat ve kardeşlik hukuku adlı kitabı satın al,istediğin kadar kaynaklarıyla hadisi şerifi içinden al.:)
bu zahmetlisi idi. kolayı ; az bekle burdan yöneticiler yardım etsin,gerçi onlar da internetten araştırıp kopy/paste yapacaklar da neyse artık.

Okudunuz mu?  Cennetlik miyim cehennemlik mi?

Cevap: Dostluk Ve Kardeşlik Hakkında Hadisler

Hoca
Dost ile ilgili bir hadis

"Kişi dostunun dini üzeredir. Öyleyse her biriniz, kiminle dostluk kuracağına
dikkat etsin."
(Ebu Davud, Edeb, 19; Tirmizi, Zühd, 45)


Cevap: Dostluk Ve Kardeşlik Hakkında Hadisler

@hmet
Dostluk ve kardeşlik ile ilgili hadisler

Okudunuz mu?  ALLAH'ın RAHMETİne dair bir hikaye...

Müslüman Müslüman’ın kardeşidir; Ona hıyânet etmez, Ona yalan söylemez ve ona yardım etmeyip yüz üstü bırakmaz. (Hadîs-i Şerîf, Sünen-i Tirmizî)
İki Müslüman karşılaşırlar, biri arkadaşına selam verir ve sırf Allah rızası için arkadaşının elini tutar (musafaha eder) ise Allah onları bağışlamadıkça birbirinden ayrılmazlar. (Hadîs-i Şerîf, Müsned-i Ahmed)

Okudunuz mu?  Beyazıd-i Bestami ve Rahip

Kayıtsız Üye
bence çok güzel bir site ödevimi tamamladım çoooooookkkkk teşekkür ederim


dostluk ile ilgili hadisler, dostluk ve kardeşlik ile ilgili hadisler, dostluk ve kardeşlik ile ilgili hadisi şerifler

Bu kategoride yer alan Geceleri 4 şeyi okumadan uyuma: 1- üç ihlas bir fatiha, 2-Salavat, 3-Müminlere af dileme 4- tesbih başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dostluk Ve Kardeşlik Hakkında Hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.