Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:44
Kuran Meali
Yönetici

Savaştan kaçmak ile ilgili ayetler

Savaştan kaçmak ile ilgili ayetler

mumsema
Savaştan kaçmak hakkında ayetler

8. Sure (Enfâl Suresi), 15. Ayet
Ey iman edenler. Savaş düzeninde iken kafirlerle karşılaştığınız zaman sakın onlara arkanızı dönmeyin (savaştan kaçmayın).
8. Sure (Enfâl Suresi), 16. Ayet
Savaş taktiği olarak düşmanı vurmak için çekilme, ya da diğer bir birliğe katılmak durumu hariç- böyle bir günde her kim onlara arkasını dönerse mutlaka o, Allah’ın gazabına uğramış olur. Onun varacağı yer de cehennemdir. Ne kötü varılacak yerdir orası.
8. Sure (Enfâl Suresi), 45. Ayet
Ey iman edenler! (Savaş için) bir toplulukla karşılaştığınız zaman sebat edin ve Allah’ı çok anın ki kurtuluşa eresiniz.

Okudunuz mu?  Buruc süresi arapça

Yorum: Savaştan kaçmak ile ilgili ayetler

BANGÜ
Allah yolunda harp edilirken bu yoldan kaçmak sonderece yanlış ve günah sayılır bu korkaklık ve ihanettir Allah yolunda savaşanlar aslında müjdelenenlrdendir


savaştan kaçmak , savaştan kaçmak ayet, savaştan kaçanlarla ilgili ayet

Bu kategoride yer alan Tevrat ile ilgili ayet mealleri (14 ayet) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Savaştan kaçmak ile ilgili ayetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.