Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:45
missa3
Abone

Sekerat ölüm anı ile ilgili hadisler

Sekerat ölüm anı ile ilgili hadisler

Kayıtsız Üye
Sekerat ölüm anı ile ilgili hadisler nelerdir kuranı kerimde Sekerat ölüm anı hakkında hadisi şerifler paylaşabilir misiniz ?

Ölüm anında şeytan imanımızı zayi etmek uçin uğrasırken Allahu tealanında izniyle kamil mürşid,ımanlı bir zat ( fatiha okuyup dua etme sebebiyle ) yardım etmesi mümkünmü? Hadislerde boyle bir şey varmı?

Okudunuz mu?  Kaderiyye Mezhebi Nedir?

Yorum: Sekerat ölüm anı ile ilgili hadisler

arifselim
Selamun aleykum. Ölüm anı yani sekerat kuranı kerimde ve hadisi şeriflerde geçmektedir. Ölüm anında salih insanın duasını Allah dilerse kabul eder. Asıl önemli olan insanın nasıl bir hayat yaşadığıdır. Salih bir insanın ve helal ile harama dikkat ederek yaşayan bir insanın iman ile ölmesi de Allah’ın izniyle daha kolay olur. Hadisi şerifte geçtiği gibi, nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz ve nasıl ölürseniz öyle dirilirsiniz buyrulmuştur. Ölüm anı ile ilgili geçen bazı hadisi şeriflerde peygamber aleyhisselam şöyle buyurmaktadır:

Okudunuz mu?  10 sayfalık dostluk ya da arkadaşlık ile ilgili hikaye

– Hz. Aişe validemizden rivayet edildiğine göre, Peygamberimiz (asm)’in son hastalığında yanlarında bir kap içerisinde su vardı. Rasulullah (asm) mübarek ellerini suya daldırıp yüzüne sürüyor ve şöyle diyordu:
Allah’dan başka tanrı yoktur. Muhakkak ölümün sekeratı vardır." sonra ellerini kaldırıp: "Refiku’l-A’la’da" diyor, ta ki ruhu kabzolunup eli aşağıya düşünceye kadar.(Buhari, Rikak, 42)

Okudunuz mu?  Korsan kitap almak caiz mi

– Yine muhaddislerin Hz. Aişe’den rivayet ettikleri diğer bir hadis-i serifte de Rasulullah (asm) bu hastalığında, elini suya sokup yüzünü ıslattıktan sonra:
"Allah’ım, sekerat-ı mevtte (ölüm zahmeti ve baygınlığında) bana yardım et."(İbn Mace, Cenaiz, 64; Tirmizi, Cenaiz, 8) diye dua ediyordu.

Okudunuz mu?  Çizgi roman yapmak günah mı?

– Hz. Aişe validemiz diyor ki;
"Ben Hz. Peygamberin, vefatında çektiği ızdırabı gördükten sonra, kolay ölmesinden dolayı kimseye gıpta etmem (imrenmem)"(Tirmizi, Cenaiz, 8)

– Diğer bir rivayette de Hz. Aişe:
"Rasulullah (asm), benim midemle boğaz çukurum arasında (göğsümde) olduğu hâlde vefat etti. Rasulullah (asm)’den gördüğüm şeyden sonra, ölümün şiddetini kimse için çirkin saymam." (Nesai, Cenaiz, 6) demiştir.

Okudunuz mu?  Allah'ı şahit tutarak yemin etmek ve bozmak

ölüm ile ilgili hadisler, ölümle ilgili hadisler, ölüm anı ile ilgili hadisler

Bu kategoride yer alan Sonbahar ile ilgili hikaye başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sekerat ölüm anı ile ilgili hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.