Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:53
missa
Abone

Çizgi roman yapmak günah mı?

Çizgi roman yapmak günah mı?

Kayıtsız Üye
Merhabalar,bu konuyu internette araştırışım bir milyarı buldu ve çok bunaldım çünkü kimisi kesin haram demiş kimisi helaldir problem yok demiş kimisi şunu bunu.Açıkça anlatayım,ben resim çizerek büyüdüm portre felan asla çizmiyorum ancak küçükken canlıları karikatürleştirerek çizerdim insanlar gibi konuşup giyinirken mesela.Çizgiroman gibi.Şu aralar başka bir şey yapıyorum,kıskaçlı tokaları hep yaratıklara benzetmişimdir hada vantilatörleri,hayal dünyam ne yazıkki gereksiz bölümlere kaymışki bunları gerçek yaratıklarmış gibi düşünüp kağıda geçirdim çizgiroman senaryoları şeklinde.Neden derseniz bu benim stres atma yöntemim,çok seviyorum.Bir ara kesin haram meselelerini okuyunca direk bırakmıştım oysa senelerdir bende kökleşmiş bir şeydi yemin bile ettim ama bir sene sonra patlak vermeye başladı böyle oldum sonra.
Bana bu şartlarımj düşünerek lütfen cevap verin,niceleri var maşAllah Allah bozmasın inşAllah bizde güzel insanlar oluruz ancak çok katı davranıyor ve kesin haram kesin şu kesin bu diyerek yargılıyor aşağılıyorlar niyetleri aslında dünyada bulunmaz saf bir temizlikle ahireti düşünüyorlar Allah güzel etsin ama kimisi anlamıyor dindar insanlar kötü yargılanıyor ne ironi ama.Demen istediğim şu ki iradesi zayıf benim gibi insanları düşünerekte cevap verin,kurtulma yöntemi söyleyin,asıl şeyi söyleyin.Peygamberimiz bir ara yasaklamıştı bu yüzden haram diyorlar ama bu ozamanlar putlara tapmaya geri dönülmemesi içindi yalnışmıyım?Düzeltin lütfen.Elhamdülillah,bizde öyle şeyler yok ve haşa o amaçla yapılmıyor.Derin noktaları vardır belki onlarıda yazın lütfen.Sonuç şu ki ben böyle resimler çziebişirmiyim,satabilirmiyim,ne yapmalıyım nasıl kurtulurum zamanla? Yada kurtulmam gereken birşeymi?
Sağ olunuz,Allah’a emanet olun.

Okudunuz mu?  Parasal sıkıntıdan maddi sıkıntıdan kurtulmak için dua

Yorum: Çizgi roman yapmak günah mı?

Hoca
Çizgi roman faydalı olması şartıyla alimler cevaz vermiş ve hepimiz bazılarını izleyip faydalanıyoruz
Özellikle bebekler ve çocukların vaz geçilmezidir, Sözün kısası hayırlı işlerde kullanılırsa caiz, Allahın razı olmayacağı/Dine aykırı olanı da caiz değildir.

Okudunuz mu?  Dini nikah kıyarken anne mi baba adımı söylenir?

Çizgi Roman Günah Mı

Kayıtsız Üye
Resim dinimizde günah. Çizgi roman- manga okumak , anime- animasyon izlemek (resimli oldukları için) günah mı ?

Selamün aleyküm. Dinimizde resim günah. Çizgi roman, manga okumak anime, animasyon vb izlemek günah mı? Biz okudukça izlendikçe yapılmaya devam edecek ama biz devam etmesek de belirli bir kitle var yine devam edecek? Günah mı değil mi Boş vakitlerimizi böyle geçirmek

Okudunuz mu?  Acaba riyakar mıyım yoksa şeytanın vesvesesi mi?

Yorum: Çizgi roman yapmak günah mı?

Ensar
Kişinin çizgifilm veya animasyon olan filmleri izlemesinde herhangi bir günah yoktur, yeterki izlenmiş olan şeyin şirk veya sakıncalı şeyler olmaması kaydıyla… ve son olarak sizi namaz ve Allah’a olan ibadetlerden alı koymaması şartıyla…

Bu kategoride yer alan İçimden istem dışı beddualar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çizgi roman yapmak günah mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.