Anasayfa
27 Haziran 2023, 1:27
missa
Abone

İçimden istem dışı beddualar

İçimden istem dışı beddualar

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm kardeşlerim, ben içimden sürekli istem dışı beddualar, keşkeler ediyorum. Hemde herkese, her şeye. Aslında çok kırılganım ve kimseyi incitmemeye gayret gösteririm, kimsenin kötülüğünü istemem. Ama içimde sanki bir pis şey var. Bir kıza istemeden beddua etmiştim ama çok tövbe ettim ardından ve onun hakkında sonra güzel dualar ettim ama dün bir arkadaşımdan o kızın kötü bir şey yaşadığını duydum (okul konusu)
İçimden hemen dedim ki eyvah bedduam mı tuttu yoksa?! Ama bunlar istemeden oluyor, rabbim içimi biliyor, böyle düşüncelerden kurtulmak istiyorum. Ne yapabilirim???
Şimdiden teşekkürler ve Allah razı olsun


Yorum: İçimden istem dışı beddualar

mum
İstenmeden içten geçen kötü düşüncelerden sorumlu değilsiniz. Bu beddualar tutmaz merak etmeyin.
İç temizliği gerekir, vesveselerin yok olması, şeytanın sizden uzaklaşması için zikredin dua edin ve kötü insan ve ortamlardan uzak kalın bu zamanla gider.


Yorum: İçimden istem dışı beddualar

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun. Namazda bile salavat getirdiğim esnada geliyor aklıma, niye neden geliyor bilmiyorum. Rabbim beddualarımdan cümlemizi korusun, cidden üzülüyorum. Sanki şimdi salavat esnasında ettiğim için daha da kabul olma ihtimali yüksek gibi geliyor. Ne olursunuz bu istem dışı beddualarımın tutmaması için bana dua eder misiniz? Bunlar da tutmaz Allah’ın izni ile değil mi? Tabi en doğrusunu sadece rabbim bilir.


Istem dışı beddua

çamağacı
Hocam istem dışı içimden beddua ediyorum bunları kovmak için seslice hayır duası ediyorum ama yanlışlıkla ağzımdan bedduada kaçıyor beni çok rahatsız etmeye başladı bu beddualar tutar mı ? Tövbe estağfurullah aileme karşı bile istemsizce beddua etmiş oluyorum bunun mesuliyeti var mıdır ?

Okudunuz mu?  Kadının tek başına yolculuk yapması

Şem’a
Selim kardeş
Vesveseden kaynaklı istemsiz sözler ve düşüncelerden sorumlu değilsiniz, beddualar tutmaz
Bu durumda Kelime-i tevhidi söyleyin ve şeytan Allah’a sığının


Kayıtsız Üye
merhaba ben bir aydan beri hiç iyi değilim sürekli içimden kendime kötü beddualar geçiyor istem dışı dua okuyorum tövbe ediyorum Allah im sen beni affet ben kendime başkasına kötü niyet beddua beslemiyorik diyorum acı çekiyorum kendime gelemiyorum uzun süre normale dönüyorum aklıma gelmiyor bir süre birden sanki kulağıma fikrime fısıldıyor yine kendime beddua geçiyor aklımdan ne yapmam lazım ne olursunuz yardımcı olun

tekrar merhaba hocam birde mesela bir rahatsızlığım var bu olacağına bu olsaydı diye aklıma vesvese düşüyor tövbe çekiyorum kelimei tevhid çekiyorum üst üste ama farkında olmadan yine aklıma düşüyor bir anda aklımdan geçiyor pişmanlık duyuyorum ama istemeden kalben beynen istemeden geçiyor kendime beddua yakınıma çevreme etmişim farkında olmadan bunun hükmü nedir çok rahatsızım bu durumdan çok daralıyorum


kral123
kardeşim sıkıntın geçtimi bende aynı durumu yaşiyorum ve senden cevap bekliyorum teşekkür ederim şimdiden. Bende ailem istemsizce şeyler söylüyorum ve çok kötü oluyorum moralim düşüyor gece yatamadıgımı bilirim yardımcı olursan sevinirim

Okudunuz mu?  Teberrük Nedir? Teberrüğün islamdaki Yeri

seyit gazi
beddua insanın kendini yıpratacağı bir şey değil. yalnız duaların kabul zamanına gelirde kabul olursa o kötü. üstelik bir beddua göğe çıktığı zaman ya beddua edilene ya da beddua edene dönebilir.

duygusal olarak dert edinilmez, olay ciddidir o dert edilir. genelde insanın duygusal olarak kendini ezmeleri, kendini düzeltmeyen sonuçda aldırmayan ezmeleridir. halbuki olayın ciddiyetini anlayıp kendini hiç ezmeyip sadece basit olan düzeltmeleri yapmak gerekir. şeytan bu yüzden insana kendini ezdirmeyi sızlandırmayı sever. insan bununla oyalanıyor, bir taraftan da kendini düzeltmiyor, sonuç verici de değil. tam şeytanın istediği gibi.

ancak beddua da kötü bir şeydir. bedduanın ne olduğunu bilip uzak durmak gerekir. insanın kendine de çok rahat dönebilir sonuçları da ağır olabilir ama beddua ettim dünyanın en kötü insanıyım diye bir şey de yok. tevbe edin geçin. beddua etmek yerine dua edin kabul olacaksa duanız kabul olsun niye kendinizi zorluyorsunuz ki. her kötü durumdan kendinizi güzellikle kurtaracak bir dua bulabilirsiniz.

ancak bunun altında yatan kin nefret hased varsa, bunlardan da kurtulun. bunlar sizi kemirir.


Kuldurdileyen
Seyit ben sana durmadan, Allah ım Seyit kuluna zenginlik ver, sağlık ver, hiç yokluk gösterme diye dua etsem ki bu bana bed dir bu bence bed duam kabul olur mu? Yani bir insan parayla vardiyalı bir iki insan tutsa, aralıksız dua ettirse kendine istediği bir şey olur mu? Adem dedemiz dünyaya indiğinde eşine düşman, eşide ona düşmandı, dua yı ona Rabbi öğretti de af diledi barıştılar. Yoksa bulsalar birbirlerini öldürürlerdi cenneten kovulduk diye öyle kızgındılar. İnsanlar diyeceğim dua da bilmezdi Rabbi öğretti onlara. Kafam yoktu kafa verdi bana, aklım yoktu nefes alabilecek kadar akıl koydu içine. Dua yı bilmezdik adem dedemizden öğrendik de bu aciz akıllı insan bed ini nerden icat etti? Kim öğretti ona? Dua ile muhakkak herkes hayra vardırılır olsa idi Allah ın Resulü dünya da bir kul yansın istermiydi, tuttuğunu gördüğünü çekip kurtarırdı O öyle vicdanlı idi ki güneşi yanına koysan güneş karardı. Allah tan duasını mahşere sakladı da ne mutlu onun ümmeti olana. Seyit Allah kime ne vereceğini, kimin ne isteyeceğini, isteyen istemeden bilmiyor mu? Allah bir saat koyuyorda onların hayırlı dualarını o saatin dışında bekletiyor mu? O her amin denen hayırlı duayı kabul eder bilmezmisin o hayrı, hayırlıyı sever biz yani şu bendeki kafa içindeki kıt akıl anlamaz verdi mi vermedi mi ne bilecek o aciz cılız. ,seyit Habibin dua ile hayra kavuşturamadıkları var, üzüntüsü var da bedi ile nerden ne edecekler bir de hele.

Okudunuz mu?  Avon makyaj ürünleri satmak caiz mi?

seyit gazi
bed nedir, güzel ve çirkin nedir, onun bile üzerine uzunca konuşulabilir. bir şeriat inmeden veya değiştirilmeden önce eski şeriate göre yasaklanmamış olan çirkin midir, bunlarda tartışılmış konulardır. benim birisine zenginlik ve sağlık için niyazda bulunmam niye beddua olsun ki, insan varlıkla da sapabilir yoklukla da sapabilir, önemli olan Allah korusun insan sapmasın, Allah saptırmasın, Allah ın rızası ön planda tutularak türlü türlü dualar edilebilir bunlar niye beddua olsun ki.

Okudunuz mu?  Arapça harfler ve rakamlar

genel olarak yazan arkadaşlarda gördüğüm husus; insanların kendilerini ezmeyi kendilerini zelil etmeyi aslında kendilerini düzeltmemenin bir mazereti olarak kendilerine sunmaları ve bunun da farkında olmamaları ve bununla oyalanmaları. bedduanın altında hased vardır, kin vardır bunların da gözden geçirilmesi gerekir yoksa beddua yeri gelir edilir. insanın dinine din kardeşlerine zeval verenlere niye beddua edilmesin, edilmiştirde. benim demek istediğim, istenmeyen bir durumda karşıdaki insanın kötülüğü istenip beddua edilebileceği gibi aynı durumda insan karşısındakinin veya kendisinin türlü iyiliklerini isteyip o sıkıntıdan kurtulmayı da dileyebilir. madem dua edilebilecekken beddua etmeye ne gerek var. ayrıca beddua insanın kendisine de dönebilir, öyle kendine de fazla güvenmemek lazım. beddua etmek genel olarak kötüdür ama yazılanlar arttıkca genelleşmeye başlıyor, eksikleri hataları veya düzeltmeye muhtaç yerleri de olabiliyor.


seyit gazi
ilk arkadaşa yazdığım mesajım karışık olmuş gerçi biraz daha açıklayayım. sizin dediğiniz şuna benziyor; insan şerride hayrı ister gibi ister sözüne veya insan kalıcı olanı değil geçici olanı ister sözüne veya insan acelecidir sözlerine benziyor. bunlarda genel özelliklerimizdir, istemeden de olsa yapabiliriz ancak beddua birine kahretmek lanet etmek musibetini fenalığını veya noksanlığını dilemektir. çokda yapılmayacak diye bir şey yok. dinimize, din kardeşlerimize zulmedenlere de yapılabilir, yapılmıştırdır da ancak birincisi kendine çok fazla güvenmemek gerekir, insan en haklı olduğunu düşündüğü hususlarda haksız çıkabilir veya haksız veya haklı olmasına da gerek yok insanın bedduası geri kendine dönebilir. ikincisi kendisini aynı durumdan kurtarabilecek veya üzerinden zulmü kaldırabilecek bir dua da kolaylıkla edilebilir. üçüncüsü sıkça beddua eden insanlar genelde olumsuz bakan insanlardır. tamir etmeyi, işleri yoluna koymayı, musibetlerden kurtulmanın yollarını aramayı veya kendi hatalarını düşünmezler. bazen de hasedlerdir kinlilerdir veya fevri hareket ederler, bunlar insanın özel hayatında da kendine problem çıkarabilir. yoksa insanın canı da yanabilir ben kimseyi ne ölçebilirim ne tartabilirim, ben kimseye bir şey de demiyor, bu kimseleri de suçlamıyorum. sadece bir tavsiye niteliğindeydi yazdıklarım. Allah a emanet olun.

Okudunuz mu?  Ashabı Kehf,in bulunduğu mağaranın adı nedir,yeri nerede dir?

Kuldurdileyen
Her şeyi yaradıp, her şeyden haberi olana şikayet ederler. Şikayeti de kim öğretti insana? Acele deyip tez kendi doğrularının icrasını isteyenler, bilmezler O kime ne için müsade vermiştir. Bilmezler zaman O nun hükmündedir ve işlerin vaktini, geceyi gündüzü O tayin etmiştir. Zamanda hükmüne ortak olmak isterler, kimi kısalt, kimi uzat derler, bu zevklerindendir çünkü zevki uzatmak sıkıntıyı kısaltmak isterler. Aşikarsa iyisini biliriz, ortaya dökülmüşse yanılmayız derler ama iyisini yaradanın bildirmediğini bildiklerini nasıl düşünürler? Neyi şikayet ederler, kimin haklı olduğunu nerden bilirler? Yoksa adalet gününden şüphe mi vardır, adaleti tesis etmek isterler? Merhamet O ndandır, O yaratmıştır O dilemezse kimse kimseye ne mahşerde ne dünyada ne merhamet besleyebilir gönlünde ne de şefaatçi olabilir kimse. Hesap günü hak sahiplerinin hakkını almasına kim ne demiş, orda kim haklı ortaya çıkartılır biz burda haklımıydık nasıl bilebiliriz de hak isteyebiliriz? Ben nerden biliyim haklı olan ben miydim? O bilir, öyleyse acele etmeyin ve ettirmeyin. Aceleye dur deyin hüsnü zan edin.

Okudunuz mu?  Sakalı kazımanın yüze jilet kullanmanın haram olması ile ilgili hadis varmıdırhükmü nedir

kral123
Abicim banada yardımcı olurmusunuz. Ben içimden anneme veya sevdiklerime beddua etmeye başladım ben annemi çok severim yani aşırı bir anne sevgisi vardır bende ben bu olaydan öncede bir kaç sıkıntı yaşadım dinle alakalı onlar geçti çok şükür ama bu olaydan çok korkuyorum yok hasta olur inşAllah diyenler varmıdır diye düşünüyorum sonra hemen tövbe edip o kötü duayı iyiye çevirip Allahım ona saglıklı uzun ömürler ver diye dua ediyorum ama o bedduaları düşündükce agliyasım geliyor akşam yatamadıgım zamanlar oluyor gündelik hayatta moralim düşüyor düşündügüm şey çok saçma ama şeytan beni çok pis yerden vuruyor napmam gerekiyor teşekkürler.


seyit gazi
daha önce dini konularda da benzer sıkıntılar yaşadığını söylüyorsun. senin anlattığın bedduaya değil de vesveseye benziyor. annenden nefret ediyorsan veya canın tatlıysa da hemen öfkeleniyorsan ağzına geleni konuşuyorsan orası başka da, aklına gelenler vesvesedir. bunları kovalayıp gitmek, üzerinde bile durmamak gerekir. nasıl dini hususlarda aklına vesveseler gelen birisine Allah rasulü, bu durumdan rahatsız oluyor musun sorusunu sorduğu zaman, evet cevabını alınca, bu imandandır buyurmuş anlam olarak. bunun da ilacı ciddiye almamak, bunu düşünmeyi sevmemek, karşı koymaya bile çalışmamak, kovalayıp gitmek, üzerinde bile durmamakdır. bir estağfurullah çekersin yeter. bundan bir vebalin olmadığını anlayınca, aklına fazla gelmeyecektir inşaAllah. bunları da dile dökmemek gerekir.

Okudunuz mu?  Bilenle bilmeyen bir olur mu? Ayeti

Kuldurdileyen
İlim sahipliği davasına durup, ilmi Yaradana ilim bildirme sevdasına düşen ateştir. Topraktan ateşe, ilim sende deyip uyanlar ise onun yanına yatsın. Bilmediğini bilecek yüceliğe kavuşacak, bilmeyi Yaradana mı uyacak sığınacaksın. Bu imandır, imanınla yoldaş olasın. O na uydun ise O na güvendin ise O na teslim oldun ise, O na bilmediklerini anlatma sevdasına düşme bu sevda ateştendir. Ateşin içine yatma. Yüce yerden çirkin iş isteme. O tüm güzelliklerin yaratıcısıdır. O ndan isteyeceksen af iste. O nun rızasını iste. O ndan isteyenlerin, ağızlarında çirkin şey taşımaları ne çirkindir. Çirkin ve rızasız şeyler isteyenlerden olmaktan O na sığın. Hayr dile hayr bul, şer dilerken hayr bulmayı nasıl ümit edebilirsin?


Kayıtsız Üye
Merhaba bende kendime ve başkalarına sürekli beddualar ediyorum ve sürekli kötü şeyler düşünüyorum yani hayatta olmasını istemedigm şeyler bunlar insanlarda diyor ki kötüyü düşünürsen o olur diyor evet kötü düşünüyorum ama valahi istemeden istemiyorm böyle düşünmek ama engel olamıyorum ne yapmam gerek

Okudunuz mu?  Gizli dini nikah

seyit gazi
bazen engel olmaya çalışmak bile insanı engel olmaya çalıştığı şeye şartlayabilir, onun için engel olmaya bile çalışmayabilir sadece üzerinde durmayabilir kovalayıp gidebilirsin.


Kayıtsız Üye
Yazdıklarınızı hayretle okudum. İnsanlar size bir hastalıktan bahsediyor. Bunun sizin yazdıklarınızla hiç alakası yok. Bu bir hastalık, benim de 6 aydan beri uğraştığım bir hastalık. İnsan buna yakalanınca öyle hallere düşüyor ki görmek bile istemezsiniz. Yani sizin dediğiniz gibi kıskançlık haset gibi bir şey değil. Umarım sizin başınıza gelmesin. Allah benim gibi bu hastalıkla savaşan arkadaşlarıma yardımcı olsun


Kayıtsız Üye
Ben de aynı durumu yaşıyorum maalesef dua edince aklıma hemen tersi geliyor bunalımdayım antidepresan kullanıyorum. Yaşama sevincim kalmadı Allah hepimizin yardımcısı olsun İnşAllah


seyit gazi
< Yazdıklarınızı hayretle okudum. İnsanlar size bir hastalıktan bahsediyor. Bunun sizin yazdıklarınızla hiç alakası yok. Bu bir hastalık, benim de 6 aydan beri uğraştığım bir hastalık. İnsan buna yakalanınca öyle hallere düşüyor ki görmek bile istemezsiniz. Yani sizin dediğiniz gibi kıskançlık haset gibi bir şey değil. >
beddua etmek nedir, birisinin bilerek ve isteyerek kötülüğünü istemektir. altında nasıl hased olmaz ? altında olabilecek nedenlerden biri de haseddir. insan hased ettiğini zamanla suçlamaya başlar. yok birisinin ağzına bilmeden ve istemeden beddua sözleri geliyorsa ve vesvese haline almışsa, bu beddua değildir. bunu beddua olarak bellerseniz ciddiye alıp mücadele etmeye çalışırsınız, vesvese olarak bellerseniz inşaAllah artık bir ciddiyet atfetmez üzerinde bile durmazsınız. şeytan aklınıza ha beddua sözlerini getirmiş, ha insanın rahatsız olacağı başka şeyler getirmiş. siz üzerinde durduğunuz için o beddua sözlerini getiriyordur, siz de aman maman beddua diyor korkuyor ciddiye alıyorsunuzdur, aklınıza daha da geliyordur.

Okudunuz mu?  Ayakkabının içine tuz atmak büyü mü

Kayıtsız Üye
Eğer dileyerek ve isteyerek söylersen tabiki bedduadır ama benim gibi kurtulmaya çalışıp da daha derine batarsanız bu hasetlik değil hastalıktır maalesef Allah herkese yardım etsin


seyit gazi
sizin anlattığınız beddua değil vesvese. şeytan aklınıza ha bedduayı getirmiş, ha rahatsız olacağınız başka bir şey getirmiş. bundan bir vebaliniz olmadığını bellerseniz ve ciddiye almazsanız inşaAllah kurtulursunuz. insanın bazen bir şeye karşı koymaya çalışmasının bile kendisini o şeye şartlayabileceğini söylemiştim. dolayısıyla karşı koymaya bile çalışmadan, sadece üzerinde durmayıp kovalayabilirsiniz.

bedduanın dini bir şey olması, sonuçlarından korkmanız, kendinizi suçlamanız; başa çıkmanızı zorlayabilir. öncelikle buna beddua demeyi bırakın. aklınıza gelen rahatsızlık verici şeylerden sorumlu olmazsınız. vesvesenin karşı koyacağınız kısmı, bunun dile ve azalara dökülmesidir. halbuki siz bunun aklınıza gelmesine karşı koymaya çalıştığınız için, başarılı olamayıp daha da sinirleniyorsunuzdur. çünkü bunu başaramazsınız. vesvesenin aklınıza gelmesine mani olamazsınız. vesvesenin karşı koyacağınız kısmı, bunun azalarınıza döküleceği kısmıdır. buna karşı koyabilirsiniz. dilinize dökmeyip, aklınıza geleni kesinlikle ciddiye almaz, sonuçlarından korkmaz, kendinizi suçlamazsanız; inşaAllah zamanla kurtulabilirsiniz.

Okudunuz mu?  Nişanlımla dini nikah kıydık sonra anlaşamayınca 3 defa boşadım. şimdi pişmanız?

Kayıtsız Üye
merhaba. ben de sürekli olarak istemeden içimden sevdiklerime beddua ediyorum, ve artık bu durumdan gerçekten çok sıkılmaya başladım. Gerçek olacak diye korkuyorum ama alıkoyamıyorum. içimden bir ses "inshAllah şu kişi ölür" gibi şeyler diyor. Üstüne gidince daha çok oluyor. başka bir şey ile meşgul olunca pek olmuyor. Lütfen söyleyin bu da mı vesvese? Günah mı? Kabul olmaz değil mi? Hiç istemiyorum kabul olmasını lütfen.. 🙁


misafir4
güzel kardeşim böyle şeylere beddua dediğiniz vakit aha şimdi kurtulamayacam oluyorsunuz. korkuyorsunuz, kendinizi suçluyorsunuz, üzerinizde bir vebal hissediyorsunuz. sen sonuçda bahsettiğin şeylerin olmasını istiyor musun ? istemiyorsun. o vakit bu bir dua veya beddua değil bir takıntı oluyor. artık bunu bir takıntı yapmanın buna kasmanın de bir alemi yok.


istem dışı beddua etmek, birine istemeden beddua etmek, bedduanın tutması

Bu kategoride yer alan Karı koca arasını düzelmesi için tesirli dua başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İçimden istem dışı beddualar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.