Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:33
dinisorular
Yönetici

Eşimin adadığı adak etinden yiyebilir miyiz?

Eşimin adadığı adak etinden yiyebilir miyiz?

Kayıtsız Üye
eşim (karım) adak adamış etinden ben ve çocuklarım yiyebilirmiyiz?


Cevap: Eşimin adadığı adak etinden yiyebilir miyiz?

Darusselam
Adak Kurbanı ve Etinden Kimler Yiyebilir

Nezir (adak) kurbanının etini, adakta bulunan kişi yiyemeyeceği gibi eşi, usul ve furuu da yani; annesi, babası, dedeleri, çocukları, torunları da yiyemez. Bu adağı sadaka olarak dağıtmak, fakir fukaraya vermek lazımdır. Şayet adak adayan kişi ve ailesi bundan yiyecek olurlarsa yediklerinin kıymetini sadaka olarak vermeleri gerekmektedir.

Bu kategoride yer alan Niyetlenirken adak olsun deyip demediğimi de hatırlamıyorum. Bunun hükmü nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Eşimin adadığı adak etinden yiyebilir miyiz? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.