Anasayfa
11 Aralık 2021, 21:52
missa04
Abone

Süt kardeşimin kardeşiyle evlenebilir miyim?

Süt kardeşimin kardeşiyle evlenebilir miyim?

Kayıtsız Üye
Sütkardeşimin kardeşiyle evlenebilir miyim?


Cevap: Süt kardeşimin kardeşiyle evlenebilir miyim?

Ebu Ducane
Süt kardeşimin kardeşiyle evlenebilir miyim?
Evlenilecek erkeği A kabul edelim. Evlenilecek kızı da B kabul edelim. B’nin ablası ve ağabeyini de C ve D kabul edelim. C ve D, A’nın annesinden süt emmiş ise, A ile C ve D kardeştir. B’nin A ile evlenmesinde sakınca yoktur. Yalnız C ve D , A’nın annesinden süt emdiği için A’nın kardeşleriyle evlenemez. Konu; buradaki, benzetmedeki durum gibi ise, cevap böyledir.

Okudunuz mu?  Kesin olarak başarılı olmak istiyorum, ne yapmalıyım?

Cevap: Süt kardeşimin kardeşiyle evlenebilir miyim?

islamyolu
aynı sütü emmiş iseniz evlenemezsiniz. olayı en kısa yanı budur.


Cevap: Süt kardeşimin kardeşiyle evlenebilir miyim?

esahin
Kaç defa emdiğine bağlı


Kayıtsız Üye
senin anen siz yoken senin amcanin oğlunu emzirmiş ve amcan buyumuş evlenmiş bir kizi olmuş sende dunyaya gelmişsin şimdi senin bu kiza nikahin duşermi duşmezmi

Bu kategoride yer alan Peygamberimizin ahlaki özellikleriyle ilgili hikayeler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Süt kardeşimin kardeşiyle evlenebilir miyim? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.