Anasayfa
7 Mayıs 2021, 19:29
Nedir
Abone

Din nedir kısaca anlamı

Din nedir kısaca anlamı

Kayıtsız Üye
Din nedir kısaca açıklar mısınız Din kelimesinin anlamı nedir Dinin ne anlama geldiğini islami sözlükten yazar mısınız ?


Cevap: Din nedir kısaca anlamı

Snowdrop
Din, genellikle doğaüstü, kutsal ve ahlaki öğeler taşıyan, çeşitli ayin, uygulama, değer ve kurumlara sahip inançlar ve ibâdetler bütünü.

Zaman zaman inanç sözcüğünün yerine kullanıldığı gibi, bazen de inanç sözcüğü din sözcüğünün yerinde kullanılır. Dinler tarihine bakıldığında, farklı kültür, topluluk ve bireylerde din kavramının farklı biçimlere sahip olduğu, dinlerin müntesipleri tarafından her çağda, coğrafya ve kültür değerlerine göre yeniden tasarlandığı görülür. Arapça kökenli bir sözcük olan din sözcüğü, köken itibariyle "yol, hüküm, mükafat" gibi anlamlara sahiptir.


Cevap: Din nedir kısaca anlamı

İslam
Din Allahın nizamını denir.
Bu niza. bu kanun, insanları dünyada ve ahirette mutluluğa ulaştırır.


Cevap: Din nedir kısaca anlamı

Kayıtsız Üye
Din nedir?
Din;Allah(cc) Sistem ve Düzeninin adıdır.
Bu Sistem ve Düzeni okuma kitabı KUR’andır.
Bu Kur’anı insanlığa tebliğ eden Hz.Muhammed Mustafa SAllahualeyhissellem’dir.
Din; somut ve soyut olarak iki şekilde algılanır.
Evvel , Ahir, Zahir, Bâtın O’ dur.
Din; Zahir ve Ahir diye iki şekilde algılanır.Zahiri beş duyumuzla algılarız, Ahiri beş duyumuzla algılayamayız,ancak basiretimizle(Kalb Gözü) ile algılarız.
Rasûl ve Nebî’lerin DİN’İ bilmeleri VAHİY yoluyla olur.
Rasûl’ler ,Allah’tan(cc) aldıkları ,Allah’ı(cc)tanıma ve bilme bilgilerini insanlara tebliğ ederler.
Nebî’ler ,Allah’tan aldıkları ,Allah(cc) ve DİN bilgilerinin nasıl uygulanacağını tebliğ ederler.
Allah(cc) indinde Din İSLAM’dır.
İslam ;Allah’a(cc) teslimiyettir.
Allah’a(cc) teslimiyet;Allah(cc) tarafından,’Yaradılış gayesine uygun fiilleri yerine getirmek üzere yaratılmaktır’
Bütün bu yazdıklarım benim DİN anlayışım olup,sadece beni bağlar.Okuduğum kitaplardan öğrendiğim bilgilere göredir.Kimseyi bağlamaz.Kabul etmek veya etmemek kişinin tercihidir.
Elbetteki herkesin inancı ve yorumu kendinedir. Hoşça Kalın.
Alf

Okudunuz mu?  Dürüstlük nedir sözlük anlamı

Kayıtsız Üye
Din Allah tarafından,peygamberler aracılığıyla insanları iyiye, güzele ve doğruya yönlendirmek için gönderilen ilahi kkuralların bütünüdür.


Kayıtsız Üye
Din Allah tarafından konan kanunlar bütünüdür

Din huzurdur sağlıktır

Din kısaca Allah ın kurallrıdır


@hmet
Din nedir kısaca

DİN

(الدين)

I. GENEL OLARAK DİN

Okudunuz mu?  Kelime-i Tevhid Ve Kelime-i Şehadet hakkında şiir

II. DİN ve VİCDAN HÜRRİYETİ

III. DİN BİLİMLERİ

I. GENEL OLARAK DİN

A) Etimoloji ve Tarifler. Dil âlimleri, din kelimesinin Arapça deyn kökünden masdar veya isim olduğunu kabul ederler. Cevherî dinin âdet, durum; ceza, mükâfat; itaat şeklinde başlıca üç anlamını verir ve terim olarak dinin bu son anlamdan geldiğini belirtir (es-Sıhâh, dyn md.). Râgıb el-İsfahânî sadece itaat ve ceza (karşılık) anlamlarını kaydetmiştir (el-Müfredât, dyn md.). İbn Manzûr bunlara hesap ve İslâm ı da eklemiş, ayrıca deynin masdar, dinin isim olduğu yolundaki bir görüşü aktarmıştır (Lisânü’l-ǾArab, dyn md.). Zebîdî, âyet ve hadisler yanında Arap şiirinden aldığı çeşitli örneklere dayanarak din kelimesinin yirminin üzerinde anlamını ve terim olarak iki ayrı mânasını zikreder (Tâcü’l-Ǿarûs, dyn md.). Mütercim Âsım Efendi ise dinin otuzu aşkın anlamından söz etmiştir. Bunlardan dinin terim anlamını yakından ilgilendirenler şunlardır: Ceza ve karşılık, İslâm, örf ve âdet, zül ve inkıyad, hesap, hâkimiyet ve galibiyet, saltanat ve mülkiyet, hüküm ve ferman, makbul ibadet, millet, şeriat, itaat (Kāmûs Tercümesi, dyn md.).

Okudunuz mu?  Güneş nedir sözlük anlamı

merve saçır
Insanlar her zaman dinine ve ahlakına sahip çıkmalıdır


Kayıtsız Üye
Din insana , nerden geldim, nereye gidecem ve ben neyim sorularının cevabını veren mükemmel üstü bir yaşama sistemidir.


Kayıtsız Üye
Din ALLAH tarafından cebrail melek aracılığıyla peygamberlere ulaştırılan ilahi kuranların bütünüdür.kuralları koyan dinde ALLAHTIR.din de kuralların ALLAH tarafından koyulması İLAHİ KURANLARolmasının sebebidir


Zero kutluay
Din genellikle doğa üstü, kutsal, ve ahlaki öğeler taşıyan çeşitli ayin, uygulama, değer, kurumlara sahip inançlar ve ibadettlerin tümü

Din Allah tarafından konan kanunların tümüne de denilebilir


Kayıtsız Üye
Din kurana gõre yaşam tarzıdır din ticarettir din güzel ahlaktır din eşine çocuklarına arkadaşlaşlarına anne babana karşı güzel davranmaktır din samimiyettir

Okudunuz mu?  Buğlem isminin anlamı

Kayıtsız Üye
Allahın insanlar için koyduğu kurallar

Din Allah tarafından konulan ilahi kurallar bütünüdür.

Din güzel ahlaktır Allahını seven kuldur


apocan
Din demek Yol Demek islam dini demek islamin yolu demek


Kayıtsız Üye
Tanrı düşüncesine dayalı toplumsal bir kurum.
"O dinine bağlıdır"
2.
insanların doğaüstü güçlere, kutsal saydıkları türlü varlıklara, tanrılara ya da Tanrı’ya inanma, tapınma biçiminde katıldıkları gizemsel olgu.


Kayıtsız Üye
din insaanları güzele doruyo göderen ilahidir iyi şanslar size


Kayıtsız Üye
Yaşam biçimidir.sistemdir.

çok güzel bayıldım ödevlerime yardımcı oldu tessekurler mumsema islam arvisi


Gizli kişi
Daha yeni bakıcam . Umarım güzeldir. Bir saatim var ve bu sadece din ödevi.( Başka ödevler de var.)


Kayıtsız Üye
Din Allah tarafından,peygamberler aracılığıyla insanları iyiye, güzele ve doğruya yönlendirmek için gönderilen ilahi kuralların bütünüdür 😏😏


Teşekkürler
Çok teşekkürler 2 saattir arıyorum tam ıatedıgım cevabı yazmışsınız 🙂

Okudunuz mu?  Cenaze Yıkamak ve Cenaze Sahiplerinden Para Almak

Kayıtsız Üye
DİN,genellikle doğaüstü,kutsal ve ahlaki ögeler taşıyan,çeşitli ayin,uygulama,deger ve çeşitli kurumlara sahip inançlar bütününe verilen isim ve ya tanımdır…..


Kayıtsız Üye
Bütün açıklamaları ele aldığımızda, kısaca HAYAT DÜZENİ anlamına geldiğini rahatlıkla anlayacağımız dinin yanında İslamın da ne anlama geldiğini bilmemiz gerekir ki ALLAH’ın "size din olarak İslam’ı seçtim" ayetinin hikmetini daha iyi anlayabilelim. İslam kelimesinin türkçe karşılığı kısaca ve en yakın "BARIŞ" anlamına geldiğini yapacağımız kısa bir araştırmadan sonra görebiliriz. bu durumda Allahın ilgili ayetini tam türkçeleştirecek olursak Allah’ın bizim için hayat(yaşam) düzeni olarak barışı seçtiğini rahtlıkla söyleyebilirz. Bu arada Allah= El İlah= O İlah = O kanun koyucu (evirip çeviren, yöneten, idare eden düzen kuran, v.b.) anlamlara gelmektedir.


Kayıtsız Üye
Zaman zaman inanç sözcüğünün yerine kullanildiği gibi bazende inanç sözcüğü din sözcüğünün yerine kullanilir.dinler tarihine bakildiğinda farkli kültür topluluk ve bireylerde din kavraminin farkli biçimlerde sahip olduğu dinlerin müntesip tarafindan her çağda coğrafya ve kültür değerlerine göre yeniden tasarlandiği görülür arapça kökenli bir sözcük olan din sözcüğü köken itibariyle yol hüküm mükafat gibi anlamlara sahiptir

Okudunuz mu?  Tevekkül sözlük anlamı

Kayıtsız Üye
Lugat manası ile Din;
Mahlukatın yani canlıların, doğumu ile ölümü arasında ki (Her canlı için doğum ve ölüm vardır.) yaşantılarını düzenlemek için başvurdukları, kullandıkları kurallar bütünüdür.
Bu kurallar, birbirlerini tamamlayan ve destekleyen bir iddia içindedir.
Her dinde bu kuralları koyan bir ya da birden fazla otorite vardır.
Her dinde otorite ve onlara itaat eden tabii leri vardır.

Bu manada canlıların yaşantılarını düzene koyma kastı güden, her kurallar bütünü bir dindir..
rabbimiz ALLAH subhanehu ve taala şöyle buyurmaktadır; ”إِنَّ الدِّينَ عِندَ اللّهِ الإِسْلاَمُ وَمَا اخْتَلَفَ الَّذِينَ أُوْتُواْ الْكِتَابَ إِلاَّ مِن بَعْدِ مَا جَاءهُمُ الْعِلْمُ بَغْيًا بَيْنَهُمْ وَمَن يَكْفُرْ بِآيَاتِ اللّهِ فَإِنَّ اللّهِ سَرِيعُ الْحِسَابِ” Şüphesiz ALLAH katında din İslâm’dır. Kitap verilmiş olanlar, kendilerine ilim geldikten sonra sırf, aralarındaki ihtiras ve aşırılık yüzünden ayrılığa düştüler. Kim ALLAH’ın âyetlerine küfrederse (itaat etmekten yüz çevirirse), bilsin ki ALLAH hesabı çok çabuk görendir. ÂLİ İMRÂN-19
Yine şöyle buyurmaktadır; ”وَمَن يَبْتَغِ غَيْرَ الإِسْلاَمِ دِينًا فَلَن يُقْبَلَ مِنْهُ وَهُوَ فِي الآخِرَةِ مِنَ الْخَاسِرِينَ” Kim İslâm’dan başka bir din ararsa (işlerini görmek için İslam dininden başka dinlerin tarifini kullanırsa), (bilsin ki o din) ondan kabul edilmeyecek ve o ahirette hüsrana uğrayanlardan olacaktır. ÂLİ İMRÂN-85

Okudunuz mu?  Namaz kılarken yıldız görmek

Kimde bu imtihan hayatında ki işlerini görmek için Rabbinin indirdiği tariflerden (dinden) başka tariflere uyarsa o o dindendir ve o dini icat edenlere itaat ederek o sahte ilahları (TAĞUTLARI) ilah edinmiş olur.
ALLAH subhanehu ve taala şöyle buyurmaktadır; ”لاَ إِكْرَاهَ فِي الدِّينِ قَد تَّبَيَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَيِّ فَمَنْ يَكْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَيُؤْمِن بِاللّهِ فَقَدِ اسْتَمْسَكَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقَىَ لاَ انفِصَامَ لَهَا وَاللّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ” Dinde zorlama yoktur. Çünkü doğruluk sapıklıktan iyice ayrılmıştır. O hâlde, kim tâğûtu reddedip (ALLAH’tan başka kendisine itaat edilmesi için kural koyanların kurallarını ve onlara itaati reddederse), ALLAH’a iman ederse (razı olarak itaaat ederse), kopmak bilmeyen sapasağlam bir kulpa yapışmıştır. ALLAH, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.
Bu kurallara itaat ederken tamda bu esnada ibadet mevhumunu icra etmekteyiz.
o halde kimin kurallarına uyduğumuzu, kimi memnun etmek istediğimize, kimden mutlak manada karşılık bekleyerek itaat ettiğimize dikkat etmeliyiz ki..
ALLAH’tan başka karşılık verebilecek kimdir.

Okudunuz mu?  Ticaret nedir sözlük anlamı

Kayıtsız Üye
Helal olsun kardeşim, kısa ve öz en doğru tanımı yapmışsın.


misafir1
kuranı kerim de " şüphesiz Allah katında din, islamdır" buyurulmaktadır.

bununla beraber bir kere işittiğim bir hadisi şerifde, kırpmak kesmek de istemem ama "yoksa siz dini, Allah için sevmek ve Allah için buğzetmekden başka bir şey mi sandınız" buyurulmaktadır. aslında insan, hayatı ve diğer insanları neyle ölçüyorsa; kimin hangi ölçülerine uyuyor ve kendini o nun duyduğu itibara göre düzenliyorsa; insana neler sevimli neler sevimsiz geliyorsa, dini de o dur.

Okudunuz mu?  Elif isminin anlamı ve tarihi nedir? ilk elif ismini koyan kimdir?

ayrıca insan beşikten mezara sabahdan akşama neyle uğraşıyorsa, dini de o dur.

din, kulun Yaratıcısıyla sahih bir şekilde kurduğu ilişkidir ve bu ilişkiyi de ancak Yaratıcı tesis edebilir ve düzenleyebilir ve bunu da elçiler göndererek ve kitablar indirerek yapmışdır.

ayrıca din; aklı sahiblerini, hüsnü ihtiyarlariyle, bizzat hayırlara sevkeden ilahi vaazdır. yani aklı olanlara hitab eder; işin imtihan boyutu vardır, insanların kendi tercihini hayır yönde kullanma iradesini göstermeleri gerekir. bizzat hayırlara sevkeder; insanların, dinlerinin akıllarının nesillerinin mallarının ve canlarının korunması murad edilmektedir. ayrıca bunu tanzim etmek ve insanları da buna sevketmek durumundadır. çünkü siz satranç oynayacam diye satranç tahtasının başına oturup sonrasında ben dama oynayacağım diyemezsiniz veya halı sahada insanlar maç yaparlarken birisi de kalkıp topu eline alıp sektirmeye başlayıp, birazda basketbol oynayalım diyemez. din ilahi vaazdır daha önce de değidim gibi din Allah a mahsusdur. bunun çerçevesini çizebilecek olan da, Kendisidir. bunu da elçiler ve kitablar aracılığıyla insanlara bildirmişdir. insanların kendileri de bir şey uyduramazlar.

Okudunuz mu?  Çağ nedir sözlük anlamı

bütün bunlarla beraber şüphesiz bizim katımızda da din, islamdır. ve ayrıca insanın içine işlemiş olsun olmasın, insan bunun farkında olsun olmasın; bununun somut göstergesi de, Allah için sevip Allah için buğzedip etmediği, insanın neleri sevimli bulup, neleri sevimsiz bulduğudur.


Kayıtsız Üye
kurumlar olmaz din kurumlaştırılamaz şayet herkesin inandıgına din dersek sonuc budur kurumlaşmak
din evrenseldir herhangi bir kurumun özeli değildir hiçbir kimseye özel olubta özel olmayanlara ticari amacla satılamaz


din nedir kısaca, din ne demek, dinin anlamı

Bu kategoride yer alan Zümra isminin anlamı nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Din nedir kısaca anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.