Anasayfa
7 Mayıs 2021, 19:29
Nedir
Abone

İl nedir sözlük anlamı kısaca

İl nedir sözlük anlamı kısaca

Kayıtsız Üye
il nedir İl sözlük anlamı ne demektir İl hakkında kısaca açıklar mısınız


Cevap: Il nedir sözlük anlamı kısaca

Hoca
İl ne demektir? kısaca

Merkezi idarenin taşra birimlerinin en büyüğüdür.
Bir memleketin, bir vali tarafından idare edilen bölümlerinden her biri.

Okudunuz mu?  Besmelede Allahın Rahman ve Rahim isminin bir arada kullanılmasının sebebi hikmeti nedir

Cevap: Il nedir sözlük anlamı kısaca

Kayıtsız Üye
İl nedir? Kısaca il kelimesinin anlamı

Merkezi idarenin taşra birimlerinin en büyüğü; bir memleketin, bir vali tarafından idare edilen bölümlerinden her biri. Merkezi idarede milli varlığın devamını sağlayan, kanunların uygulanması, kamu düzeninin korunması ve kamu hizmetlerinin yürütülmesinde milli menfaatleri ön planda tutan kamu hizmetlerinin durumuna, ekonomik şartlara ve coğrafi durumuna göre kurulan, kuruluş esasları kanunla belirtilen kamu tüzel kişisi
1982 anayasasına göre; Türkiye, merkezi idare kuruluşu bakımından; coğrafya durumuna, ekonomik şartlara ve kamu hizmetlerinin gereklerine göre, illere; iller de kademe kademe bölümlere ayrılır (mad. 126).
İl genel idaresinin başı, validir. Bakanlıkların kuruluş kanunlarına göre illerde, lüzumu kadar teşkilat bulundurulur. Bu teşkilattan her birinin başında, il idare şube başkanları vardır. Bu şube başkanlarının emri altında çalışanlar, ilin ikinci derecede memurlarıdır. Başkanlıkları temsil eden şube başkanları valinin emri altında çalışırlar. Vali, ilde devletin ve hükumetin temsilcisi ve her bakanın ayrı ayrı her bakımdan mümessili ve bunların idari ve siyasi yürütme vasıtasıdır. İlin genel idaresinden her bakana karşı ayrı ayrı sorumludur.

Okudunuz mu?  Havanın Sözlük Anlamı

Kaynak: il.nedir


Cevap: Il nedir sözlük anlamı kısaca

Kayıtsız Üye
çok güzel çok beğendim


misafir üye
çok güzel süper süper güze harika süper herkese tavsiye ederim


Kayıtsız Üye
Ülkenin içindeki büyük yerleşim alanı, şehir


il nedir, il nedir kısaca, il ne demek kısaca

Bu kategoride yer alan Hazreti Kelimesinin Anlamı nedir ve kimler için kullanılır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İl nedir sözlük anlamı kısaca Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.