Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:21
missa2
Abone

Din Sorusu: Ayet Nedir? 10 Tane ayet örneği

Din Sorusu: Ayet Nedir? 10 Tane ayet örneği

Kayıtsız Üye
Ayet nedir 10 tane ayet örnekleri lazım Ayet ne demektir Ayetlere örnekler verir misiniZ ?


Cevap: Din Sorusu: Ayet Nedir? 10 Tane ayet örneği

Altundal
Ayet Nedir? 10 Tane ayet örneği

Ayet nedir?
Ayet, Arapça bir kelimedir. Kur’an-ı kerimdeki sureleri meydana getiren cümle veya cümlecikler çoğulu ayattır lügat manası; "Açık alamet, işaret, ibret, mucize" demektir.

Okudunuz mu?  Ehven-i şer kötünün iyisi peki kötünün kötüsü ne demek??

1. Ey insanlar! Sizi bir nefisten (aynı mahiyetteki bir nesneden) yaratan, ondan (onun özünden/maddesinden) de eşini (Havva’yı) vücûda getiren ve ikisinden de pek çok erkek ve kadın üretip yayan Rabbinizin emrine uygun yaşayın/O’na karşı gelmekten sakının. Kendisinin adı ile (yemin edip) birbirinizden isteklerde bulunduğunuz Allah'(ın emrine aykırı davranmak)tan ve akrabalık bağlarını kesmekten kaçının. Şüphesiz ki Allah, sizi tam anlamıyla görüp gözetlemektedir.

Okudunuz mu?  Allah'ın sevmediği kulu dua ederse kabul olur mu

2. Yetimlere, (baliğ olunca) mallarını verin, (kendinizdeki) kötüyü (onlardaki) iyi ile değiştirmeyin. Onların mallarını, kendi mallarınızla (karıştırıp) yemeyin. Çünkü bu büyük bir günahtır.

3. Eğer, yetim kızlar(la, hoşunuza gitsin veya gitmesin, evlendiğiniz taktirde, aile olarak onlar)ın haklarını tam gözetemeyeceğinizden korkarsanız, sizin için helal olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer ve dörder nikah edin. Eğer yine (o kadınlar arasında da huzur ve) adaleti gözetemeyeceğinizden korkarsanız, o zaman bir tane ile veya (varsa) sahip olduğunuz (cariye i)le yetinin. Bu sizin adaletten ayrılmamanız için daha uygundur.

Okudunuz mu?  Allah'a küfür edeni Allah affeder mi

4. (Nikahladığınız) kadınlara mehirlerini bağış olarak (cömertçe) verin; eğer nikahlandığınız kadınlar ondan size gönül hoşluğu ile bir şey bağışlarlarsa, onu da afiyetle yiyin.

5. Allah’ın sizin (geçiminiz) için dayanak kıldığı (yetimlere ait) mallarınızı henüz aklı ermeyen (o yetim) kimselere (reşit oluncaya kadar) vermeyin. Kendilerine bundan yedirin, giydirin ve kendilerine güzel söz söyleyin (gönüllerini hoş tutun).

Okudunuz mu?  Babama Hakkımı Helal Etmiyorum (evladın Baba üzerindeki hakkı)

6. (Ey yetimlerin velî ve vasîleri!) Yetimleri nikah çağına erişinceye kadar (gözetin ve) yoklayın/deneyin. Eğer onlarda (kendilerini idare edebilecek) bir olgunluk görürseniz, mallarını hemen kendilerine verin. Büyüyecekler (de malları sizden alacaklar) diye israf etmeyin ve onları çarçur edip harcamayın. İhtiyacı olmayan (velî yetim malına) tenezzül etmesin. Kim de fakirse, (malı muhafaza etmesi ve onu gözetmesinden dolayı) örfe göre (uygun ölçüde ve zarûret miktarı) yesin. Mallarını onlara verdiğiniz zaman şahid bulundurun. Tam hesap sorucu olarak Allah kafîdir.

Okudunuz mu?  Herkes evradı behaiyye okuyabilirmi

7. (Ölen) ana-baba ve akrabanın bıraktıklarından erkeklere hisse vardır. Yine ana-baba ve akrabanın (geride) bıraktıklarından kadınlara da hisse vardır. Gerek azından gerek çoğundan (ne varsa), farz kılınmış bir hisse olarak (her ikisine de) verilir.

8. (Mîrası) taksîm sırasında (mîras düşmeyen) akrabalar, yetimler ve yoksullar hazır bulunurlarsa, onlara da bir şeyler verin ve (gönüllerini alarak) güzel söz söyleyin.

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimizin İlim Hakkındaki Hadisleri

9. Arkalarında aciz ve küçük çocuk bıraktıkları taktirde, onların hakkında (halleri ne olacak diye) endişeye düşenler, kendi hayatlarında (himayelerindeki yetimlere haksızlıktan) sakınsınlar. Allah’tan korksunlar, (haklarını korumada) doğru söz söylesinler.

10. Yetimlerin mallarını haksız olarak yiyenler; karınlarına ancak bir ateş yemiş (doldurmuş) olurlar. Onlar, çılgın bir ateşe gireceklerdir.

Okudunuz mu?  Nişanlımla dini nikah yaptık ve cinsel ilişkiye girdik şimdi ayrılıyoruz

Cevap: Din Sorusu: Ayet Nedir? 10 Tane ayet örneği

byKizzYT
güzel olmuş teşekürler


Yorum: Din Sorusu: Ayet Nedir? 10 Tane ayet örneği

Kayıtsız Üye
Muhteşem din ödevime tam gerek olanlardı teşekkür ederim.


Kayıtsız Üye
çok beğendim teşekkürler


ayet örnekleri, 10 tane ayet, ayet ornekleri

Bu kategoride yer alan Klozet suyu sıçraması necis midir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Din Sorusu: Ayet Nedir? 10 Tane ayet örneği Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.