Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:27
Oruc
Yönetici

Ramazanda kılınan 20 rekatlık namaz hangisidir

Ramazanda kılınan 20 rekatlık namaz hangisidir

Kayıtsız Üye
Ramazanda kılınan 20 rekatlık namaz hangisidir Ramazan ayında yirmi rekat olarak kılınana namaz hangisidir ?


Cevap: Ramazanda kılınan 20 rekatlık namaz hangisidir

Ercan
Ramazan ayında kılınan 20 rekatlık namaz teravih namazıdır.

TERÂVİH

Okudunuz mu?  Isırmak orucu bozar mı

Sözlükte "rahatlatmak, dinlendirmek" anlamlarına gelen tervîha kelimesinin çoğulu olan terâvih, dinî bir kavram olarak, Ramazan ayında, yatsı namazından sonra kılınan nafile namaza verilen isimdir. Namazın her dört rekatının sonunda bir miktar oturulup dinlenmek müstehap olup buna tervîha denilmiştir. Sonra bu kelimenin çoğulu olan terâvih kılınan bu namaza isim olmuştur.
Terâvih namazı yirmi rekat olup, erkek ve kadınlar için
sünnet-i müekkededir. Hz. Peygamber, "Kim inanarak ve sevabını Allah’tan bekleyerek Ramazan namazını (terâvih namazını) kılarsa, onun geçmiş günahları bağışlanır." buyurmuştur (Buhârî, Salâtü’t-Terâvih, 1; Müslim, Müsâfirîn, 174). Nafile namazların münferid olarak kılınması daha faziletli olduğu halde, terâvih namazının cemaatle kılınması sünnettir. Hz. Peygamber terâvih namazını iki defa cemaatle ashaba kıldırmış, ancak daha sonra farz olur düşüncesiyle cemaatle kıldırmamıştır (Buhârî, Salâtü’t-Terâvih, 1; Müslim, Müsâfirîn, 177). Terâvih namazını iki rekatte bir selam vererek ve dört rekatin sonunda biraz dinlenerek kılınması müstehabdır. Bu dinlenmelerde tehlîl (lâ ilâhe illallâh demek) ve salavât ile meşgul olunur.
Terâvih namazını kıldıran imamın, okuyuşu uzatarak cemaati bıktırıp dağıtmamalı; çabuk kıldırarak namaza noksanlık getirmemelidir. Namazda kıraatin gereği gibi yapılmasına ve ta’dil-i erkana riâyet edilmesine özen gösterilmelidir.

Okudunuz mu?  Sahurda ezandan beş dk sonra yemek yedim,bu gün oruç tutumalımıyım?

ramazanda kılınan 20 rekatlık namaz hangisidir, ramazanda kılınan namazın adı, ramazanda kılınan namaz

Bu kategoride yer alan Oruçluyken yanaktan öpmek orucu bozar mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ramazanda kılınan 20 rekatlık namaz hangisidir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.